Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
The Hawks haalt Venezolaanse werper binnen
English

...Danny Forte...
(© Foto: onbekend)
DORDRECHT - Vanavond (woensdag 14 mei) werd bevestiged dat er een Venezolaanse werper op weg is naar Dordrecht. Daar zal de rechtshandige Danny Forte Salvador zich melden bij het team van Mampaey The Hawks voor wie hij mogelijk al komend weekeinde in actie zal komen in de Hoofdklasse tijdens de 3-game series tegen Vaessen Pioniers. The Hawks opent de reeks donderdagavond in Hoofddorp waar zaterdag ook het tweede duel wordt gespeeld. Zondag volgt een thuiswedstrijd in Dordrecht.

De 24-jarige Forte is geen onbekende in het Europese honkbal. Nadat hij in het seizoen 2008-2009 in een Venezolaanse Winter League had gegooid speelde hij twee seizoenen voor Godo Knigts in de Italian Baseball League.

Hij was 0-1 in zijn eerste seizoen bij Godo voor wie hij in 12 wedstrijden gooide en tot 13 strikeouts kwam in 21 innings. Forte keerde terug naar Godo voor het seizoen 2010 en was toen 0-5 met 18 strikeouts in 21 innings in negen wedstrijden.

Forte gooide tijdens die seizoenen ook in de tweede Italiaanse afdeling. Hij kwam ook in 2012 in die klasse uit en was toen 8-2 voor Piacenza, gooide 108 1/3 innings en sloot het seizoen af met een 1.41 ERA.

Vorig seizoen speelde Forte opnieuw in Europa, maar dit keer in Duitsland, want hij was toen één van de werpers van Dortmund Wanderers in de Bundesliga, de hoogste afdeling van het land. Helaas moest zijn contract in juni worden ontbonden nadat een belangrijke sponsor van Dortmund zich had teruggetrokken.

De verwachting is dat Forte voor het weekeinde in Dordrecht zal zijn, maar mogelijk is hij donderdagavond al bij de ploeg.

(14 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.