Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; foto: Henk Seppen)

Tweede zege Oranje onder-21 in 2e ronde
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands onder-21 Team werd vandaag met 10-8 'outhit' door Nieuw-Zeeland, maar won met 9-5, dankzij een 7-run rally in de zevende inning.

Italië speelde een prima wedstrijd tegen Venezuela en won met 9-5 om koploper te worden in Groep D, waarin wordt gespeeld om de zevende tot en met elfde plaats. Morgen staat Italië tegenover de Nederlandse ploeg. In de Kampioenspoule verloor Tsjechië met 9-4 van Australië.


...Winnende werper Scott Ronnenbergh...
...Dit seizoen gooide hij voor Vaessen Pioniers...
(© Foto: Henk Seppen)
Eerder op de dag won Japan nipt met 1-0 van Zuid-Korea om ongeslagen te blijven en zich als eerste te plaatsen voor de allesbeslissende finale. In de avond boekte Taiwan een 2-0 shutout-zege tegen Nicaragya om eveneens ongeslagen te blijven en de tweede finalist te worden. In deze laatste wedstrijd stond de Nederlandse Umpire Winfried Berkvens achter de plaat.

Voor aanvang van de wedstrijd voerden de spelers van Nieuw-Zeeland de bekend 'Haka' uit in het Dou-Liou Baseball Stadium. Toen het duel van start ging opende het Nederlands Team de score in de tweede helft van de tweede inning. Aldair Adamus en Milton Croes begonnen met honkslagen, maar de eerste ging gedwongen uit op het derde honk toen Cezan Rafaela de bal richting werper Ben Thompson stootte. De honken kwamen vol te staan toen Urving Kemp vier wijd kreeg, waarna een wilde worp Croes in staat stelde het eerste punt te scoren. Even later kwamen de honken wederom vol te staan toen ook Jules Peters een vrije loop kreeg, maar de inning eindigde toen Dennis Gustina in een dubbelspel sloeg.

Na hitloos te zijn gehouden in de eerste drie innings antwoordde Nieuw-Zeeland met twee runs in de vierde inning. Nieuw-Zeeland, dat meer bekend staat om softbal in plaats van honkbal, sloeg drie honkslagen in deze slagbeurt. De Nederlandse starter Reggie Bomberg kreeg eerst een lead-off triple tegen van Daniel Bradley. Met één uit wist Bradley niet op te schuiven na een infield-hit van Connar O'Gorman, maar even later scoorde hij de gelijkmaker toen Boss Moanaroa volgde met een nieuwe honkslag. Met lopers op het eerste en derde honk nam Nieuw-Zeeland een 2-1 voorsprong toen O'Gorman scoorde na een wilde worp. Vier wijd voor Dewald De Klerk volgde, maar een dubbelspel voorkwam meer tegenpunten.

In de tweede helft van de vijfde inning kwam Oranje langszij. Op nieuwe werper Mitchel Austin-Watts bereikte lead-off hitter Jules Peters het honk na een fout. Dennis Gustina plaatste hierna een stootslag-honkslag richting derde honk. Die werd gevolgd door een foute aangooi, die de snelle Peters in staat stelde de honken af te lopen en de gelijkmaker te scoren. Gustina bereikte hierdoor het derde honk, maar bleef daar achter toen een vangbal en twee grounders volgden.

Nieuw-Zeeland pakte onmiddellijk een punt terug in de zesde inning. Daniel Bradley opende met een honkslag en schoof op na een hierna volgende foute aangooi. Hij kwam een honk verder na een vangbal en zette Nieuw-Zeeland op een 3-2 voorsprong toen Connar O'Gorman een grounder sloeg.

In de tweede helft van de zesde inning verzuimde Nederland iets terug te doen en liet drie lopers achter. Aldair Adamus begon met vier wijd en Milton Croes kwam via een fout op het honk, waarna de twee opschoven dankzij een opofferingestootslag van Cezan Rafaela. En dat leidde tot een werperswissel. Reliever Samuel Harvey begon met drie slag voor pinch-hitter Daniel Fernandes, maar zorgde voor volle honken via vier wijd voor Jules Peters. Maar de inning eindigde toen Adamus gedwongen uitging op thuis na een grounder van Dennis Gustina, zodat de honken vol achterbleven.

In de eerste helft van de zevende inning werd linkshander Scott Ronnenbergh de nieuwe werper voor Oranje. Met één uit kreeg hij drie opeenvolgende honkslagen op rij tegen die voor volle honken zorgden. Maar de Nederlandse verdediging draaide even later hun derde dubbelspel in de wedstrijd.

Nog altijd met een 3-2 achterstand draaide Nederland het duel in eigen voordeel om toen het tot een rally van zeven punten kwam in de tweede helft van de zevende inning op vier honkslagen, met als hoogtepunt een back-to-back double en triple. Elf Nederlandse slagmensen kwamen in deze slagbeurt aan slag. Lead-off hitter Kirvin Moesquit werd geraakt door een worp en stal daarna het tweede en het derde honk. Hierna kreeg Kevin Moesquit vier wijd en dat bracht een nieuwe werper naar de heuvel. Die werd begroet met een RBI-single van Kevin Weijgertse, waardoor de stand in evenwicht kwam. De honken kwamen vol te staan toen Aldair Adamus vier wijd kreeg en Milton Croes volgde met een 2-run double, die Nederland een 5-3 voorsprong opleverde. Cezan Rafaela voegde hierna een 2-run triple toe, waardoor het 7-3 werd. Pinch-hitter Steven Wharwood kreeg even later vier wijd en Jules Peters volgde met een honkslag die weer een punt binnenbracht. Nieuw-Zeeland ging hierna uiteindelijk naar de bullpen en haalde een nieuwe werper naar de heuvel. Die kreeg een 'double play-grounder' van Dennis Gustina, maar de klap produceerde ook het zevende punt in deze slagbeurt en zette Nederland op een 9-3 voorsprong.

Nieuw-Zeeland gaf zich niet zomaar gewonnen, want de ploeg scoorde tweemaal in de eerste helft van de achtste inning op Ronnenbergh. Een foute aangooi en een honkslag zorgden voor de punten, maar daar bleef het bij voor Nieuw-Zeeland. In de negende gooide Ronnenbergh vier wijd met één uit, maar een vangbal en een strikeout maakten even later een einde aan de wedstrijd.

Pitchers
PitcherINNSOBBHRER
Reggie Bomberg641432
Scott Ronnenbergh, W (1-0)312621
De startende line-up was vandaag als volgt:
Kirvin Moesquit (SS, 0-uit-3), Kevin Moesquit (2B, 0-uit-4), Kevin Weijgertse (1B, 1-uit-5), Aldair Adamus (C, 1-uit-3), Milton Croes (RF, 2-uit-5), Cezan Rafaela (3B, 2-uit-3), Urving Kemp (DH, 0-uit-1), Jules Peters (LF, 1-uit-2), Dennis Gustina (CF, 1-uit-4).

In de 2e6 was Daniel Fernandes (0-uit-1) pinch-hitter voor Kemp, waarna hij de nieuwe designated hitter werd. In de 2e7 was het Steven Wharwood (0-uit-0), die als pinch-hitter werd ingezet voor Fernandes en daarna op zijn beurt de derde Nederlandse DH werd in deze wedstrijd.

Overige uitslagen:

Donderdag 14 november
Kampioensronde
Japan vs. Zuid-Korea, 1-0
Tsjechië vs. Australië, 4-9
Taiwan vs. Nicaragua, 2-0
7e t/m 11e Plaats
Italië vs. Venezuela, 9-5
Nederland vs. Nieuw-Zeeland, 9-5

(14 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.