Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Neptunus wint nipt van Kinheim in 'comeback-zege'
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / BUSSUM / VLEUTEN - Diegomar Markwell (Neptunus) en David Bergman (Kinheim) hielden elkaar zes innings lang in balans in een aantrekkelijk pitchingduel op een frisse donderdagavond. Corendon Kinheim sloeg slechts één honkslag in de wedstrijd, maar stond met 2-0 voor na de eerste helft van de zevende inning, dankzij vijfmaal vier wijd. DOOR Neptunus kwam langszij in de 2e7 na een fout, waarna met 3-2 werd gewonnen in de negende inning op een 'walk-off single' van Shaldimar Daantji. Door de winst klom Neptunus naar een gedeelde derde plaats met Kinheim.

Door het verlies van Kinheim zijn Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam Pirates nu de twee koplopers. Beide teams wonnen donderdagavond. Pioniers bleef ongeslagen in avondwedstrijden door met 12-5 te winnen van Mampaey The Hawks, wat nu op de laatste plaats staat. Danny Rombley droeg bij met vier binnengeslagen punten.

Amsterdam Pirates had een ogenschijnlijk comfortabele 6-0 voorsprng in de achtste inning vs. Mr. Cocker HCAW, wat toen tot een rally van vijf punten kwam in de 2e8. De Bussumse ploeg stond echter met lege handen en verloor met 6-5 in acht innings, omdat het duel werd afgesloten vanwege de 22:30 uur 'curfew-regel'.

UVV en ADO Lakers speelden de eerste wedstrijd van het seizoen die in een gelijkspel eindigde. UVV stond met 4-0 voor na twee innings, maar ADO Lakers scoorde tweemaal in de vierde en vijfde inning om de stand op gelijke hoogte te brengen, 4-4. De wedstrijd werd na acht innings afgesloten vanwege de 'curfew-regel' en dus was het eerste gelijkspel een feit. Met het resultaat van vanavond maakten beide teams een einde aan hun losing streak.

(15 mei)
DOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim

In Rotterdam kwam DOOR Neptunus terug van een achterstand om met 3-2 te winnen vs. Corendon Kinheim op een koele donderdagavond in het Familiestadion. Met de winst verlengde Neptunus hun winning streak naar zes wedstrijden en bleef ongeslagen op eigen veld.


...David Bergman...
...geraakt door drie 'comebackers'...
(© Foto: Henk Seppen)
Beide teams scoorden tweemaal in de zevende inning. Na de eerste helft van die slagbeurt stond Neptunus met 2-0 achter vs. Kinheim, dat op dat moment slechts één honkslag had geslagen die niet eens had bijgedragen aan de punten. In de tweede helft van de zevende inning zorgden een honkslag plus een opofferingsslag en een fout voor twee punten van Neptunus, dat daardoor langszij kwam. In de 2e9 sloeg Shaldimar Daantji een 'walk-off single' om de 'come-from-behind' overwinning te completeren.

Startende werpers Diegomar Markwell (Neptunus) en David Bergman (Kinheim) gooiden zes innings lang een interessant pitchingduel. Beiden zorgden voor drie nullen op rij in de eerste en tweede inning. Bergman gooide vanavond achtmaal drie slag om zijn totaal op 32 te brengen, het hoogste in de Hoofdklasse. In zijn eerste start van het seizoen gooide Bergman de 1.000e strikeout in zijn loopbaan. Daarmee werd hij de elfde werper in de historie sinds de jaren zeventig die 1.000 strikeouts en 100 overwinningen heeft.

De eerste vier innings waren 'onvriendelijk' voor Bergman, die driemaal op zijn benen werd geraakt door terugkomende line drives. In de tweede inning werd hij net boven zijn enkel hard geraakt door een comebacker van Benjamin Dille, maar leverde uitstekend werk met het fielden van de bal, waarna hij de slagman uitschakelde voor de tweede nul. Hierna volgden even twee minuten voor behandeling, waarna hij het duel voortzette. In de tweede slagbeurt was het Gianison Boekhoudt die Bergman raakte, maar die maakte opnieuw de nul. In de derde inning opende Adrian Anthony met een grounder richting Bergman, die dit keer niet werd geraakt en de zevende slagman op rij uitschakelde. Bergman kreeg daarna een een one-out double tegen van Urving Kemp, maar die strandde, want de rechtshander volgde met twee strikeouts.

In de vierde kreeg Bergman twee snelle nullen, waarna het Dwayne Kemp was die een tweehonkslag sloeg. Hierna sloeg Boekhoudt de bal opnieuw terug naar Bergman, maar dit keer een stuk harder dan twee innings eerder en opnieuw werd de werper geraakt. Dit keer kon hij de bal niet fielden en dus bereikte Boekhoudt het honk met een infield-hit en bracht hij Kemp naar het derde honk. Er volgde weer een korte onderbreking voor een behandeling, maar ook nu ging Bergman verder. De twee lopers bleven achter, want een vangbal sloot de slagbeurt af.

In de vijfde bereikte Shaldimar Daantji het honk na een fout met twee uit, maar bleef achter. In de zesde sloeg Dwayne Kemp een honkslag met twee uit, maar ging uit bij een steelpoging.


...Shaldimar Daantji...
...'walk-off single'...
(© Foto: Henk Seppen)
Markwell schakelde de eerste negen slagmensen die hij zag op rij uit, maar begon de vierde inning met vier wijd voor René Cremer. Met één uit ging Cremer gedwongen uit op een grounder van Quintin De Cuba, waarna Bryan Engelhardt een line drive honkslag het linksveld insloeg. Dit zou vanavond de enige honkslag van Kinheim zijn! Beide lopers bleven achter, want een groundout maakte een einde aan de inning.

Markwell zorgde hierna weer voor drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning, maar de linkshander kwam daarna in de zevende slagbeurt in de problemen. De inning begon met het uitgeven op het eerste honk van Quintin De Cuba, omdat die teveel afweek van zijn 1-meter baan. Hierna gooide Markwell vier wijd op Bryan Engelhardt, Jeffrey Arends en Mervin Gario, zodat de honken vol kwamen te staan. Dat bracht nieuwkomer Kevin Kelly, die vorige week in Rotterdam arriveerde, naar de heuvel voor zijn Hoofdklasse-debuut. De rechtshander kreeg een 'force play-grounder' van Dashenko Ricardo, waarop Gario werd uitgeschakeld, maar die ook Engelhardt binnenbracht voor het eerste punt van de wedstrijd. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen ook Sven van de Sanden vier wijd kreeg, gevolgd door een nieuwe vrije loop voor Jefferson Muzo, resulterend in het tweede punt. Kinheim liet de honken vervolgens vol achter toen een vangbal de inning afsloot.

Bergman keerde terug op de heuvel in de zevende inning en toen kwam ook hij in de problemen. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Gianison Boekhoudt en raakte volgende slagman Gyenuar Lopez met een worp. Een stootslag-honkslag van Adrian Anthony zorgde daarna voor volle honken. Een strikeout volgde, maar daarna bracht Shaldimar Daantji Boekhoudt binnen met een opofferingsslag. Hierna had de inning afgesloten kunnen worden toen Daniel Fernandes een grounder sloeg richting tweede honkman Björn Henrichs, maar die maakte een fout en dat leidde tot het gelijkmakende punt. Een vangbal maakte even later een einde aan de inning.

Kinheim werd op rij uitgeschakeld in de achtste inning door Kelly, waarna Neptunus een loper achterliet in de 2e8 op Bergman.

In de eerste helft van de negende inning nam Berry van Driel de pitching bij Neptunus over en kreeg drie nullen op rij. Voor Kinheim werd Pim Walsma de nieuwe werper in de 2e9. Hij begon met vier wijd voor openingsslagman Adrian Anthony, die werd vervangen door pinch-runner Wendly Wawoe en die stal even later het tweede honk. Een opofferingsstootslag van Urving Kemp bracht Wawoe vervolgens naar het derde honk. Het infield werd daarna ingebracht voor een eventuele actie op de thuisplaat. Met het eerste honk open en het eventuele winnende punt op het derde honk overwoog de Kinheim-coaching opzettelijk vier wijd te geven aan de volgende slagman(slagmensen) voor het opzetten van een gedwongen loop. De mogelijkheden werden tegen elkaar afgewogen en uiteindelijk koos Kinheim niet voor de opzettelijke vrije loop-optie en dus gooide Walsma op Shaldimar Daantji, die vervolgens een line drive honkslag door de linkerkant van het infield sloeg om het winnende punt binnen te brengen.

Voor het weekeinde wijzigde Kinheim de eerder aangekondigde werpersrotatie. Linkshander Nick Veltkamp, die de mogelijke starter was voor zaterdag, zal nu op zondag gooien. Jerrold Martijn, ook een linkshander, is nu de starter in het duel op zaterdag.

DOOR Neptunus - Corendon Kinheim 3-2
RHE
Corendon Kinheim000000200-212
DOOR Neptunus000000201-360
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman882521
Pim Walsma, L (1-1)0.1-1111
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell6.164122
Kevin Kelly1.212---
Berry van Driel, W (1-1)1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Oosterling, 1B-Olav Steijger, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Speeltijd-2:41 uur.
Game Notes:
2e1 - 2-minuten 'injury delay' (Bergman, pitcher, Kinheim, geraakt door line drive), 1 uit, geen honklopers
2e4 - 2-minuten 'injury delay' (Bergman, pitcher, Kinheim, geraakt door line drive), 2 uit, lopers op 1e & 3e honk
Vaessen Pioniers vs. Mampaey The Hawks

In Hoofddorp stond Vaessen Pioniers met 3-0 achter in de tweede inning vs. Mampaey The Hawks, maar antwoordde met een 7-run rally op weg naar een 12-5 winst om ongeslagen te blijven op eigen veld en in avondwedstrijden. De winst verlengde de winning streak van Pioniers naar vijf wedstrijden, terwijl The Hawks nu vijfmaal op rij heeft verloren.


...Zerzinho Croes...
...2 Runs, 2 Hits, 2 RBI's...
...Double, Triple...
(© Foto: Henk Seppen)
The Hawks dreigde de score al in de eerste inning te openen, maar liet toen twee lopers achter. In de volgende slagbeurt scoorde The Hawks wel en nam een 3-0 voorsprong op starter Steven van Groningen. The Hawks Hoofd Coach Dino Anasagasti had zijn slagvolgorde wat gewijzigd, want Jules Peters, die zijn openingsslagman was in negen van de voorgaande tien wedstrijden, sloeg nu op de zesde plek. Bob de Bruijn was vanavond voor de tweede keer dit seizoen de lead-off hitter. Maar het was Peters die de tweede slagbeurt opende en het één en ander in beweging zette voor een 3-run rally die The Hawks kort op voorsprong zette. Peters begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof naar het derde honk na een honkslag van Gino Hersilia. Toen de laatste ook het tweede honk stal wist Peter de thuisplaat te stelen en scoorde het eerste punt. Even later sloeg Joris Naber ook een honkslag en bracht Hersilia naar het derde honk. Na een kort gesprek van pitching coach Dave Draijer met Van Groningen volgden twee nullen. Maar nadat Naber ook het tweede honk had gestolen bracht Berend Ruben met een tweehonkslag beide lopers binnen en dat bezorgde The Hawks een 3-0 voorsprong.

De voorsprong was van korte duur, want Pioniers antwoordde met een 7-run rally in de tweede helft van de tweede inning op starter Ronald de Bont. Vince Rooi kreeg vier wijd en Mark Duursma sloeg een honkslag, waarna de honken met één uit vol kwamen te staan toen ook Taylor Clemensia een vrije loop kreeg. Een honkslag van Shane Boeree zorgde hierna voor het eerste punt, waarna opeenvolgende vrije lopen voor Max Draijer en Zerzinho Croes voor een gelijke stand zorgden. Dat leidde ook tot een bezoek aan de heuvel en dat werd eveneens gevolgd door een nul. Maar daarna veegde Danny Rombley de honken schoon met een 3-run triple en scoorde zelf toen Vince Rooi een honkslag sloeg in zijn tweede beurt in de inning om de stand op 7-3 te brengen.

Pioniers voegde een punt toe in de vierde inning toen Zerzinho Croes een driehonkslag sloeg en scoorde op een opofferingsslag van Danny Rombley.

The Hawks verkleinde de achterstand naar 8-5 door tweemaal te scoren in de vijfde inning. Berend Ruben begon met een honkslag en Gregory Trinidad kreeg vier wijd, waarna Berry van Donselaar volgde met een RBI-single. Een fout op een grounder van Kevin van Veen zorgde daarna voor het volgende punt. De twee lopers kwamen in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Jules Peters, maar Van Donselaar werd even later op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een klap richting eerste honk van Gino Hersilia. Een vangbal sloot de inning daarna af en dat betekende dat The Hawks twee lopers achterliet.

Pioniers nam onmiddellijk meer afstand in de tweede helft van de vijfde inning door driemaal te scoren. Mark Duursma begon met een honkslag en schoof op na een fout in het outfield, waarna hij een honk verder kwam toen ook Dè Flanegin een honkslag sloeg. Taylor Clemensia leverde hierna de derde honkslag op rij af en bracht Duursma binnen. Met één uit en na een double-steal werd een punt toegevoegd op een opofferingsslag van Max Draijer en dat leidde tot een werperswissel. Quinn Tramm nam het over, maar werd begroet met een RBI-double van Zerzinho Croes die de stand op 11-5 bracht.

Beide teams liet twee lopers achter in de zesde inning. Nadat reliever Swen Huijer driemaal drie slag had gegooid in de 1e8 scoorde Pioniers weer een punt in de 2e8. Michel Offerman nam de pitching over bij The Hawks om zijn Hoofdklasse-debuut te maken en kreeg een lead-off single tegen van Kevin Dirksen, waarna hij vier wijd gooide op Danny Rombley. Met één uit kon geen nul worden gemaakt op een velderskeus-klap van Djewi Appelman, waarna werd gescoord op een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Taylor Clemensia, maar de drie lopers bleven achter toen Offerman drie slag gooide op een andere speler die vanavond debuteerde, Glenn Bakker.

The Hawks heeft ook de starters bekend gemaakt voor de twee wedstrijden in het weekeinde. Op zaterdag maakt rechtshander Henk van Heijningen zijn eerste start van het seizoen. Rechtshander Evan Simons is de starter op zondag. Intussen is de Venezolaanse rechtshander Danny Forte Salvador nog niet in Dordrecht gearriveerd. Aanvankelijk werd gehoopt dat hij mogelijk voor het weekeinde zou arriveren, maar dat zal nu aanstaande vrijdag gebeuren.

Vaessen Pioniers - Mampaey The Hawks 12-5
RHE
Mampaey The Hawks030020000-5101
Vaessen Pioniers07013001X-12133
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Ronald de Bont, L (0-2)4.23491111
Quinn Tramm2.1--3--
Michel Offerman112111
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Steven van Groningen, W (3-0)513754
Sedley Karel2112--
Swen Huijer13----
Scott Ronnenbergh12-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-René Ras, 3B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Speeltijd-2:57 uur.
Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates

In Bussum leek L&D Amsterdam Pirates een comfortabele 6-0 voorsprong te hebben in de achtste inning tegen Mr. Cocker HCAW. Maar in de tweede helft van de achtste inning kwam de Bussumse ploeg tot een rally ran vijf punten en liet de honken vol achter. Dit was de laatste inning in de wedstrijd vanwege de 22:30 curfew-regel en dus verloor HCAW met 6-5, waardoor het een losing streak verlengde naar vier wedstrijden.

Amsterdam sloeg al snel toe met drie runs in de eerste inning op starter Sander Helmendach. Het eerste punt kwam snel tot stand. Roelie Henrique opende met een honkslag, schoof op van het eerste naar het derde honk na een wilde worp en scoorde toen Michael Duursma volgde met een honkslag. Even later werd een fout gemaakt op een opofferingsstootslag van Remco Draijer en dat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Kenny Berkenbosch bracht daarna beide lopers binnen met een honkslag en bracht zijn totaal aantal binnengeslagen punten daarmee op 19, goed voor een eerste plek in de Hoofdklasse. Met twee uit schoof Berkenbosch op na een wilde worp en kreeg Koen Nooij vier wijd, maar een vangbal sloot de inning daarna af.


...Olivier Severino van der Wijst...
...viert zijn eerste honkslag...
...in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor Pirates schakelde Rob Cordemans de eerste acht slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna een 2-out single tegen van Peter van Doesburg, maar die bleef achter. Van Doesburg's honkslag zou de enige zijn van HCAW tot aan de achtste inning.

Nadat Pirates twee lopers had achtergelaten in de derde inning opende Bas Nooij de vierde slagbeurt met een honkslag, maar werd even later uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'. Dat was op dat moment ook de laatste actie, want de wedstrijd werd onderbroken vanwege een 'sun-delay'. Zoals bekend komt het regelmatig voor in de Bussumse Honkbalvallei dat een avondwedstrijd wordt onderbroken wanneer de ondergaande zon zo fel is dat de slagmensen er last van hebben. Afgelopen vrijdag werd het inhaalduel tegen Corendon Kinheim 14 minuten onderbroken. Dit keer duurde de zonne-onderbreking 35 minuten. En dat heeft HCAW mogelijk zelfs de wedstrijd gekost.

Nadat het duel werd hervat keerde Cordemans terug op de heuvel en schakelde weer zes slagmensen op rij uit.

Amsterdam strandde een loper in de vijfde, maar verhoogde de voorsprong naar 6-0 door driemaal te scoren in de zesde inning, waarin ook een naar en vooral pijnlijk moment zat. Rashid Gerard begon met een honkslag en stal het tweede honk. Volgende slagman Koen Nooij werd vervolgens op zijn helm geraakt door een worp, waarna de bal via zijn wang zijn neus raakte. Als gevolg daarvan liep Nooij een flinke bloedneus op en werd vervangen door Patrick Bok, die zijn pinch-runner werd op het eerste honk. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zijn neus waarschijnlijk niet is gebroken. Hij zal maandag een nieuw onderzoek krijgen als de zwelling minder is geworden.

Met Bok op het eerste en Gerard op het tweede honk bracht Bas Nooij (Koen's broer) de lopers een honk verder met een opofferingsstootslag. Björn Hato kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Hierna nam Robin Schel het werpen over van Sander Helmendach, maar die zag hoe er een fout werd gemaakt op een mogelijke 'double play-grounder' van Roelie Henrique, resulterend in twee punten. De honken kwamen vol te staan toen Michael Duursma werd geraakt door een worp en Remco Draijer vier wijd kreeg. Een doorgeschoten bal leverde daarna het volgende punt op en bracht de stand op 6-0.

In de tweede helft van de zesde inning gooide Cordemans tweemaal vier wijd met één uit. Nadat een vangbal de tweede nul opleverde werd de ervaren rechtshander vervangen door Daan Hendrix, die de inning afsloot. Het was voor het eerst dit seizoen dat Cordemans tijdens een inning werd vervangen.

Hendrix zorgde voor drie nullen op rij in de zevende inning, waarna Amsterdam de honken vol achterliet in de achtste slagbeurt. Daley Paalvast nam de pitching bij HCAW over en kreeg een snelle nul. Hierna werd Olivier Severino van der Wijst ingezet als pinch-hitter voor Roelie Henrique. De speler van het Amsterdam Rookie League-team was aan de ploeg toegevoegd om een extra infielder beschikbaar te hebben. Michael Duursma raakte twee weken geleden licht geblesseerd, terwijl infielder Jesse Aussems (enkelblessure) en eerste honkman Percy Isenia (hamstring) momenteel niet inzetbaar zijn. De 16-jarige rookie had goed contact op een 1-wijd-1-slag pitch en sloeg een honkslag in zijn eerste slagbeurt in de Hoofdklasse. Hij schoof op toen Duursma ook een honkslag sloeg en de honken kwamen vol te staan toen Draijer vier wijd kreeg, maar een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

Met een 6-0 achterstand en de 22:30 uur curfew in zicht kwam HCAW plotseling terug in de wedstrijd in de tweede helft van de achtste inning door vijf punten te scoren op acht honkslagen. Voor Pirates nam de Chris Mowday de pitching over en kwam onmiddellijk in de problemen. Hij kreeg honkslagen tegen van Roy Seltenrijch en Max Clarijs, die werden gevolgd door een RBI-double van Jim Froberg en een 2-run single van Linoy Croes. Jasper Keijzer sloeg even later de vijfde opeenvolgende honkslag. Na een coach-bezoek schakelde Mowday de volgende slagman met drie slag uit, maar zag de twee lopers vervolgens opschuiven na een double-steal, waarna een RBI-single volgde van Sergino Martis. Mowday gooide hierna nog een strikeout, maar stond daarna zijn zevende honkslag toe, een RBI-single van Rossini Frolijk die HCAW's achterstand terugbracht naar 6-5. Hierna nam closer Jurrian Koks het werpen over van Mowday. Hij werd eveneens begroet met een honkslag van Roy Seltenrijch in zijn tweede slagbeurt in deze inning. Maar HCAW liet drie lopers achter, want Koks volgde met drie slag voor Max Clarijs. Dit sloot niet alleen de inning, maar ook de wedstrijd af.

En zo is de 35 minuten durende sun-delay in de vierde inning mogelijk heel kostbaar geweest voor HCAW. De ploeg was nu terug in de wedstrijd en wie weet wat de negende inning zou hebben gebracht. Maar nu was de curfew-regel van 22:30 uur voor avondwedstrijden bereikt en kwam het duel na acht innings ten einde, resulterend in een 6-5 winst voor Amsterdam.


...Amsterdam-starter Rob Cordemans...

...HCAW-starter Sander Helmendach...

...Rashid Gerard steelt het 2e honk in de 6e inning...

...Linoy Croes had twee RBI's voor HCAW...
...Amsterdam-DH Koen Nooij loopt een bloedneus op na te zijn geraakt door een worp in de 6e inning...
...Links wordt hij verzorgd door de medische staf van Amsterdam; rechts begeleidt Hoofd Coach Charles Urbanus hem...

...Rob Cordemans maakt een babbeltje met...
...korte stop Michael Duursma...

...Pitching Coach Robbert Keetelaar...
...in gesprek met Sander Helmendach...

...Olivier Severino van der Wijst...
...slaat zijn eerste Hoofdklasse-hit...

...Amsterdam-reliever Chris Mowday...

...Jim Froberg's tweehonkslag in de 8e inning...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 5-6 (8 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates30000300-680
Mr. Cocker HCAW00000005-592
(wedstrijd gestopt na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (4-0)5.2521--
Daan Hendrix1.11----
Chris Mowday0.22-755
Jurrian Koks, SV (1)0.11-1--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (2-2)5.125664
Robin Schel1.211---
Daley Paalvast1-12--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-John Beltman, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-2:50 uur.
Tussen 1e & 2e helft 4e inn. - 35-minuten 'sun-delay'
1e6 - 5-minuten 'injury delay' (K.Nooij, DH, Pirates, geraakt werper), 0 uit, loper op 1e honk
UVV vs. ADO Lakers

In Vleuten had UVV een vroege 4-0 voorsprong na twee innings vs. ADO Lakers, wat later langszij kwam door tweemaal te scoren in de vierde en vijfde inning. de 4-4 stand werd ook de eindstand, want de wedstrijd werd na acht volledige innings gestopt, omdat de curfew-regel van 22:30 uur was bereikt.

UVV had een goede start in de eerste inning op starter Timo van Ancum. Hoewel er slechts één honkslag werd geslagen scoorde de thuisploeg drie punten. Brennan Nijhof begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Norbert Jongerius. Gilmer Lampe kreeg even later ook vier wijd en Dennis De Quint volgde met een puntscorende honkslag. De honken kwamen vol te staan toen ook Mike Bazuin vier wijd kreeg. UVV voegde daarna het volgende punt toe nadat Van Ancum ook vier wijd gooide op Joris van Ballegooy. Even later werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Jirka Bliek en dat leidde tot het derde punt, terwijl de honken vol bleven. De inning eindigde toen ADO Lakers een dubbelspel maakte op een klap van Thomas Smits.


...UVV-starter Jurjen van Zijl...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV scoorde het volgende punt in de tweede slagbeurt. Met één uit werd Brennan Nijhof geraakt door een worp en schoof op na een honkslag van Norbert Jongerius. Hij scoorde met twee uit op een honkslag van Dennis De Quint en dat bracht de stand op 4-0.

Hoewel de honken verschillende keren werden bereikt in de volgende innings werd UVV in het restant van de wedstrijd puntloos gehouden.

UVV-starter Jurjen van Zijl stond slechts één honkslag toe in de eerste drie innings. Maar in de vierde inning moest de rechtshander twee runs incasseren op twee hits. Jason Jakobus begon met een honkslag, waarna Christian Diaz volgde met een tweehonkslag. Een foute aangooi op een grounder van Edzul Robles stelde daarna beide lopers in de gelegenheid te scoren. Er volgden drie nullen, maar ADO Lakers had de achterstand teruggebracht naar 4-2.

ADO Lakers kwam daarna langszij in de vijfde inning. Joshua Zara begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Odion Gouverneur vier wijd kreeg en Jason Jakobus het honk bereikte op een velderskeus-opofferingsstootslag. De UVV-verdediging maakte hierna opnieuw een cruciale fout, want een foute aangooi op een klap van Christian Diaz zorgde wederom voor twee punten en maakte er een gelijke stand van. Met lopers op het tweede en derde honk gooide Jurjen van Zijl drie slag op de volgende twee slagmensen, maar de stand was nu 4-4 geworden.

Beide ploegen kregen daarna de kans de gelijke stand te doorbreken. ADO Lakers kreeg twee lopers op de honken met twee uit in de zevende inning, maar die bleven achter. UVV kreeg de honken vol op nieuwe werper Martijn Riphagen in de 2e7. Met één uit kreeg Gilmer Lampe vier wijd en sloeg Dennis De Quint een honkslag. Na een double-steal kreeg Mike Bazuin opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten en dat was succesvol. Eerste zorgde een binnenhoog voor de tweede nul, waarna Lampe gedwongen werd uitgeschakeld op het derde honk om de inning af te sluiten.

UVV liet nog eens twee lopers achter in de achtste inning. Thomas Smits begon met een honkslag, waarna Riphagen werd opgevolgd door Ibrahin Redan, de aangekondigde startende werper voor de wedstrijd van zaterdag. Hij kreeg een honkslag tegen van Giovanni Samboe, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Smits en Samboe werden beiden vervangen door pinch-runners, die opschoven met één uit via een opofferingsstootslag van Jongerius, maar strandden toen een groundout volgde.

Dat was de laatste nul van de wedstrijd, want de 22:30 uur curfew was bereikte en dus eindigde het duel in 4-4 na acht complete innings.

UVV bevestigde dat rechtshander Duko Jansen is aangewezen als starter voor de wedstrijd van zaterdag.

UVV - ADO Lakers 4-4 (8 inn.)
RHE
ADO Lakers00022000-461
UVV31000000-492
(wedstrijd gestopt na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum635544
Martijn Riphagen1 (*)-23--
Ibrahin Redan11-1--
(*) - Riphagen gooide op 1 slagman in de achtste inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl7 (*)82643
Gilian van Lith11----
(*) - Van Zijl gooide op 1 slagman in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Mario Blaauw, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Marijke van den Berge.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-3:10 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.