Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Overtuigende winst Team North in All Star Game
English
HOOFDDORP - De vijfde editie van de jaarlijkse All Star Game is vandaag (zondag 15 juni) gewonnen door Team North. De ploeg, onder leiding van Hoofd Coach Robert Klaver (Vaessen Pioniers), versloeg Team South overtuigend met 14-6. Team South stond onder leiding van Hoofd Evert-Jan 't Hoen (DOOR Neptunus). Het was de derde overwinning voor Team North in de All Star-historie, die in 2010 begon. Team North won ook in 2011 en vorig jaar.

Danny Rombley (Vaessen Pioniers), diet 3-uit-5 sloeg, tweemaal scoorde en een binnengeslagen punt had, werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de wedstrijd.

Voor de wedstrijd werd de Homerun Contest gewonnen door Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus).

De wedstrijd werd gespeeld in het nieuwe stadion van Vaessen Pioniers in Hoofddorp. De voorgaande vier wedstrijden werden gespeeld in Den Haag (2010), Vleuten (2011, 2012) en Haarlem (2013).

Vanaf dinsdag is het complex in Hoofddorp de locatie van het European Champions Cup Kwalificatie Toernooi, georganiseerd door Vaessen Pioniers. Vanaf dinsdag worden daar dagelijks drie wedstrijden gespeeld. Twee om 13:00 uur, de derde om 19:30 uur. De finale staat op de agenda voor zondagmiddag.

Regerend landskampioen DOOR Neptunus reist maandag af naar Tsjechië voor hun Europa Cup-evenement in Brno. Ook in Brno zijn er dagelijks drie wedstrijden, met aanvangstijden van 10:30, 15:00 en 19:30 uur.

De winnaars van de twee kwalificatie-toernooien ontmoeten elkaar later dit jaar in een best-of-three European Champions Cup-finale.

De zes overige teams in de Hoofdklasse hervatten donderdagavond de tweede helft van de competitie.

Verschillende posities van de eerder bekend gemaakte startende line-ups voor de All Star Game waren vandaag gewijzigd. Tien dagen geleden werden de startende line-ups bekend gemaakt op basis van de meeste stemmen door de fans, maar zes spelers, die de meeste stemmen voor hun respectievelijke positie kregen, startten vanmiddag niet.

Vier van deze wijzigingen werden gemaakt bij Team South, want daar startten vier spelers (allen van DOOR Neptunus) niet. Diegomar Markwell was de aangekondigde startende werper, terwijl Gyenuar Lopez (1B), Benjamin Dille (2B) en Shaldimar Daantji (CF) ook op de lijst stonden als starters. Hun plaatsen werden ingenomen door Kenny Van Den Branden (UVV), Gregory Trinidad (Mampaey The Hawks), Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks) en Gilmer Lampe (UVV). Trinidad en Lampe stonden al op het roster als 'non-starter', maar Van Den Branden en Moesquit werden afgelopen week toegevoegd.

Markwell en Daantji stonden wel op het actuele roster voor vandaag, maar speelden niet, net als Neptunus-pitchers Berry van Driel, Misja Harcksen en Orlando Yntema. En dat heeft natuurlijk allemaal te maken met het komende Europa Cup-toernooi, want Markwell is de verwachte starter voor Neptunus in de opener op dinsdagmiddag of anders op woensdag. Yntema en Harcksen maken ook deel uit van de startende rotatie van de Rotterdammers. Dille en Lopez stonden vandaag niet meer op het All Star-roster. Pitcher Jurjen van Zijl en infielder Norbert Jongerius (beiden UVV) waren eveneens geselecteerd als 'non-starters', maar waren vandaag ook niet bij de wedstrijd.

Voor Team North startten Kevin Weijgertse (1B, Mr. Cocker HCAW) en Quintin De Cuba (LF, Corendon Kinheim) niet. De starters in hun plaats waren Jeffrey Arends (Corendon Kinheim) op het eerste honk en Linoy Croes (Mr. Cocker HCAW) in het linksveld. Beiden stonden al op het roster als een 'non-starter'.

Weijgertse en De Cuba stonden wel nog op het roster voor vandaag, maar speelden niet, net als Bas de Jong (L&D Amsterdam Pirates), die aanvankelijk was aangekondigd als een 'non-starter'. Ricardo Hernandez Sanchez was eveneens gekozen in het All Star Team van North, maar gooide niet, omdat hij dinsdagavond de verwachte startende werper is voor Pioniers in het Europa Cup-toernooi. Afgelopen week werd werper Elton Koeiman (Pioniers) ook nog toegevoegd aan het All Star-roster, maar hij is de mogelijke starter aanstaande woensdag.

(15 juni)


Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Team South de score in de tweede inning op starter Rob Cordemans. Gilmer Lampe begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een grounder van Berry van Donselaar. Een honkslag van Steven Wharwood zorgde daarna voor het eerste punt, maar Team North sloot de inning daarna af met een dubbelspel.

Zoals gezegd, Kenny Van Den Branden werd een paar dagen geleden toegevoegd aan het roster van Team South en was de starter. De Belgische werper begon met vier wijd voor Michael Duursma in de eerste inning, maar werd toen gesteund met een dubbelspel. Danny Rombley volgde met een honkslag, maar bleef achter.

In de tweede helft van de tweede inning scoorde Team North tweemaal om een 2-1 voorsprong te nemen en keek niet meer achterom. Van Den Branden gooide vier wijd op lead-off hitter Vince Rooi en kreeg een one-out single tegen van Linoy Croes. Met twee uit scoorden beiden toen Zerzinho Croes een honkslag afleverde waar een foute aangooi op volgde.

Team North scoorde vervolgens vier onverdiende punten met twee uit in de derde slagbeurt op nieuwe werper Henk van Heijningen. Dirk van 't Klooster kreeg vier wijd en Danny Rombley een honkslag sloeg, maar twee vangballen volgden. Hierna bereikte Jeffrey Arends het honk na een fout wat een punt opleverde, waarna de honken vol kwamen te staan via vier wijd voor Linoy Croes. De honken werden schoongeveegd toen Bas Nooij volgde met een 3-run double om de stand op 6-1 te brengen.

Team South pakte een punt terug in de eerste helft van de vierde op David Bergman. Met één uit sloeg Gilmer Lampe een honkslag en was safe toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Berry van Donselaar. Met twee uit scoorde hij toen er een nieuwe fout volgde op een klap van Gregory Trinidad.

Team North volgde met een 6-run rally in de vierde inning om een comfortabele voorsprong te nemen. Venezolaan Danny Forte werd de nieuwe werper voor Team South, maar hij zag zes opeenvolgende slagmensen veilig de honken bereiken. Michael Duursma, Dirk van 't Klooster en Danny Rombley begonnen allen met een honkslag en brachten een punt binnen. Een foute aangooi van Forte op een grounder van Kenny Berkenbosch zorgde daarna voor volle honken. Een honkslag van Vince Rooi (één punt) en een tweehonkslag van Jeffrey Arends (twee punten) verhoogden de stand vervolgens naar 11-1. Forte werd hierna opgevolgd door Jurandy Girigori, die begon met vier wijd voor Linoy Croes en Bas Nooij zag uitgaan op een grounder. Maar even later scoorden Arends en Croes beiden op een opofferingsslag van Zerzinho Croes.

Met een 12-2 achterstand scoorde Team South tweemaal in de vijfde op Venezolaan Ivan Granados. De linkshander gooide vier wijd op Christian Diaz en kreeg met één uit een infield-hit tegen van Sam van Dijck. Met twee uit scoorden beiden op een tweehonkslag van Gilmer Lampe, die 3-uit-5 sloeg en tweemaal scoorde.

In de 2e5 scoorde Team North weer een punt op Girigori. Van 't Klooster opende met een honkslag, schoof op toen Berkenbosch vier wijd kreeg en scoorde op een hierna volgende honkslag van Rooi.

Na twee puntloze innings scoorde beide teams weer in de achtste slagbeurt. Team South werd op rij uitgeschakeld door Kevin Heijstek in de zesde en Maickel Rietel in de zevende. De ploeg scoorde daarna tweemaal in de eerste helft van de achtste inning op Sedley Karel. Met één uit kreeg Berry van Donselaar vier wijd en sloeg Urving Kemp een honkslag. Een fout op een 'force play-grounder' van Gregory Trinidad zorgde voor volle honken, waarna een honkslag van Kevin Moesquit en opofferingsslag van Christian Diaz voor de punten zorgden.

In de 2e8 scoorde Team North het 14e punt op Timo van Ancum. Kenny Berkenbosch opende met vier wijd en scoorde op een 2-out single van Dashenko Ricardo.

Team North - Team South 14-6
RHE
Team South010120020-6104
Team North02461001X-14143
pitchers Team Southinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, L (0-1)222321
Henk van Heijningen1-224-
Danny Forte- (*)--564
Jurandy Girigori2-2211
Kevin van Veen2-----
Timo van Ancum111211
(*) - Forte gooide op 6 slagmensen in de vierde inning
pitchers Team Northinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (1-0)2-1311
David Bergman, H (1)21-21-
Ivan Granados112222
Kevin Heijstek11----
Maickel Rietel11----
Sedley Karel111221
Bayron Cornelisse1--1--
Box Score
Play-by-Play

Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Henri van Heijningen, 2B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Techn. Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Speeltijd-2:57 uur.
Game Notes:
Winnaar Homerun Contest - Gianison Boekhoudt.
Meest Waardevolle Speler - Danny Rombley.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.