Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 december 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Saints)

Rotterdamse prijzen voor 't Hoen; Saints-vrijwilligers Swinkels, Rodenburg
English

...Evert-Jan 't Hoen...
...Coach van het Jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
ROTTERDAM - Evert-Jan 't Hoen is voor het tweede jaar op rij gekozen tot Coach van het Jaar tijdens de jaarlijkse Rotterdam-Rijnmond Sport Awards. Ook geëerd werden Henk Swinkels en Cees Rodenburg van honkbal en softbal-vereniging Saints. Ze werden gekozen tot Vrijwilligers van het Jaar.

Landskampioen DOOR Neptunus was genomineerd voor Sportploeg van het Jaar, maar die prijs ging naar de voetballers van Excelsior, dankzij hun promotie naar de Eredivisie voetbal vorig seizoen. Ook genomineerd voor deze prijs was het vrouwen-basketbalteam van CBV Binnenland Rotterdam. In de voorgaande 38 prijzengala's werd Neptunus zesmaal gekozen tot Sportploeg van het Jaar (1991, 1994, 2000, 2001, 2003 en 2009).

De winnaar werden vanavond (maandag 15 december) bekend gemaakt tijdens de 39e editie van eht Gala in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond.

Evert-Jan 't Hoen won zijn tweede Coach van het Jaar-trofee. Vorig jaar omdat hij DOOR Neptunus naar de kampioenstitel loodste in zijn debuutjaar als Hoofd Coach in de Hoofdklasse. Dit jaar veroverde Neptunus opnieuw de titel nadat het met 3-1 achterstond in de Holland Series tegen L&D Amsterdam Pirates. Neptunus won vervolgens driemaal op rij om de titel te prolongeren. Tijdens de laatste twee wedstrijden moest 't Hoen overigens vanaf de tribune toekijken, omdat hij een schorsing van vijf wedstrijden moest uitzitten, nadat hij eerder in de reeks tweemaal van het veld was gestuurd. Afgelopen zomer maakte 't Hoen deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Honkbal Team dat de Europese kampioenstitel veroverde. Ook genomineerd voor de prijs waren Joost van Rangelrooy (basketbal) en Arno Havenga (waterpolo).

Neptunus heeft nu 13 prijzen gewonnen tijdens de Rotterdamse prijzengala's. Naast de zes prijzen voor Sportploeg van het Jaar en 't Hoen's twee Coach Awards had Neptunus ook winnaars in Robert Eenhoorn (Sportman van het Jaar, 1990, 1999), Diegomar Markwell (Sportman van het Jaar, 2011), Sjoerd Hermans (Talent van het Jaar, 2000) en Theodoor (Puck) van Rooijen (Vrijwilliger van het Jaar, 2007).


...Henk Swinkels & Cees Rodenburg...
...Vrijwilligers van het Jaar...
(© Foto: Saints)
Henk Swinkels en Cees Rodenburg van honkbal- en softbal-vereniging Saints werden onderscheiden tot Vrijwilliger van het Jaar. Bij Saints introduceerden zij in 2013 Bean Bag Baseball Rotterdam. Bean Bag Baseball is een sport voor ouderen, maar ook andere doelgroepen, om in beweging te blijven in combinatie met plezier, gezelligheid en samen zijn. Ook genomineerd waren Lia Schop van RIS (aangepaste sporten) en Wouter Weerheijm van Skadi (roeien).

Voor Swinkels en Rodenburg had het winnen van de prijs een trieste bijkomstigheid. Eerder op de dag werd bekend dat Jochen Vorderegger, een andere vrijwilliger van Saints van het eerste uur, was overleden. Afgelopen zaterdag werd de heer Vorderegger onwel tijdens een softbalwedstrijd en werd opgenomen in het ziekenhuis, waar hij vandaag helaas overleed. Bij het in ontvangst nemen van hun onderscheiding droegen Swinkels en Rodenburg hun prijs op aan Jochen Vorderegger.

De andere winnaars vanavond waren Joost Luiten (golf, Sportman van het Jaar), Nouchka Fontijn (boksen, Sportvrouw van het Jaar), Terence Kongolo (voetbal, Talent van het Jaar) en Omnisportvereniging De Pont (Gehandicaptensportprijs).

...Promotie-video Bean Bag Baseball van Saints...
(© Saints)

(15 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.