Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; foto: Henk Seppen)

Taiwan wint eerste U21 Wereldtitel
English
TAICHUNG (Taiwan) - Gastheer Taiwan heeft vandaag de allereerste onder-21 Wereldtitel gepakt via een ruime 9-0 shutout-zege in de finale tegen Japan.

De laatste dag van dit nieuwe toernooi begon met de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats. Dat duel eindigde in een verrassing, want Tsjechië won met 6-5 vs. Australië om op de vijfe plek te eindigen en daarmee het hoogst gekwalificeerde Europese land te worden in de eerste editie van het evenement. Italië eindigde op de zevende plaats, terwijl Nederland op de negende plek eindige in het uit elf teams bestaande deelnemersveld.


...Umpire Winfried Berkvens stond achter...
...de plaat in het duel om de 5e/6e plaats...
(© Foto: Henk Seppen)
Vervolgens stond vandaag de bronzen wedstrijd op de agenda. Zuid-Korea won met 10-4 vs. Nicaragua om het brons te winnen en dat betekende dat de top-3 geheel werd gevormd door de drie Aziatische landen die aan het toernooi deelnamen. Alle individuele prijzen gingen eveneens naar spelers van deze drie landen, met uitzondering van één plek in het All Star Team.

De dag begon met de wedstrijd tussen de Tsjechien en de 'Aussies'. De Nederlandse Umpire Winfried Berkvens stond achter de plaat (in een 6-man crew) en de wedstrijd werd een regelrechte thriller.

Aanvankelijk stond Australië met 4-0 voor na vier innings. Dit leek comfortabel te zijn, maar toen sloegen de Tsjechen toe vanaf de zesde inning.

In de eerste helft van de zesde inning werden twee punten gescoord, dankzij een tweehonkslag van Martin Cervenka en een grounder van Tomás Junec. De Tsjechen kwamen vervolgens tot een rally van drie runs met twee uit in de zevende slagbeurt om een 5-4 voorsprong te nemen! Tegenover een nieuwe werper opende Ivan Aubrecht met vier wijd en bereikte het derde honk na twee grounders. Hij scoorde daarna op een stootslag-honkslag (!) van Jakub Ondrácek. De honken kwamen hierna vol te staan toen Petr Síla ook een honkslag sloeg en Adam Hajtmar vier wijd kreeg. Dat bracht nieuwe werper Wilson Lee in, maar die werd begroet met een honkslag van Martin Cervenka, waardoor tweemaal werd gescoord en de Tsjechen op een 5-4 voorsprong kwamen te staan. Even later eindigde de inning toen Hajtmar werd uitgeschakeld in een rundown tussen thuis en het derde honk, terwijl Cervanka was vertrokken om het tweede honk te stelen.

Australië herstelde zich van de plotselinge achterstand en kwam langszij in de tweede helft van de zevende inning. Zachary Shepherd begon met een honkslag en scoorde op een one-out double van Robbie Perkins, maar de Aussies lieten twee lopers achter.

De spanning groeide in de volgende twee slagbeurten. In de 1e8 lieten de Tsjechen lopers achter op het tweede en derde honk. In de 2e8 kreeg Australië de honken vol met slechts één uit na driemaal vier wijd en een wilde worp. De Tsjechische verdediging voorkwam dat Australië tot scoren kwam via twee succesvolle gedwongen nullen, één op de plaat, de andere op het tweede honk om de inning af te sluiten.

In de 1e9 nam Joshua Guyer de pitching over bij Australië. Met één uit gooide hij vier wijd op Sila, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Hajtmar. Sila probeerde hierop het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld. Hierna stal Hajtmar het tweede honk en was het opnieuw Martin Cervenka, die een belangrijke klap afleverde. Hij sloeg een honkslag in het linksveld om Hatjmar binnen te brengen en de Tsjechen een 6-5 voorsprong te bezorgen!

In de 2e9 opende Ben Leslie met een honkslag, waarna pinch-hitter Aaron Sayers in een dubbelspel sloeg. Jan Tomek, die starter Marek Cervenka was opgevolgd in de zevende inning, gooide hierna drie slag op Jared Cruz om een einde aan de wedstrijd te maken en de Tsjechische festiviteiten te laten beginnen!

In de bronzen wedstrijd sloeg Zuid-Korea slechts één honkslag meer dan Nicaragua (11-10), maar zes punten meer. Met een 1-0 voorsprong sloegen de Koreanen toe met drie runs in de vierde en vier punten in de vijfde inning om de wedstrijd te beslissen. In deze wedstrijd stond de Italiaanse scheidsrechter Fabrizio Fabrizi achter de plaat.

In de finale kwam Taiwan tot 13 honkslagen op zes werpers. Eerste honkman Tai-chun Yang sloeg 4-uit-5 en had twee binnengeslagen punten. Drie Taiwanese werpers stonden slechts vier hits toe aan Japan. De Taiwanese ploeg nam een vroege voorsprong door driemaal te scoren in de tweede inning. De ploeg voegde daarna twee runs toe in de vierde, zevende en achtste inning.

Individuele Prijzen.All Star Team
PrijsWinnaarTeam.Pos.SpelerTeam
Meest Waardevolle SpelerChun-Lin KuoTaiwan.P (starter)Naoyuki UwasawaJapan
Outstanding Defensive PlayerTaisei MakiharaJapan.P (reliever)Yi-Hao LinTaiwan
Beste SlagmanSeiya SuzukiJapan.CChih-Hsien LinTaiwan
Beste Pitcher (ERA)Chia-Hao SungTaiwan.1BTai-Chun YangTaiwan
Beste Pitcher (W-L)Donghyun ChoiZuid-Korea.2BFumiya HojoJapan
Meeste Binnengeslagen PuntenDohyun KimZuid-Korea.3BTsung-Hsien LeeTaiwan
Meeste HomerunsDohyun KimZuid-Korea.SSTaisei MakiharaJapan
Meeste Gestolen HonkenJawook KooZuid-Korea.OFYu-Ning TsaoTaiwan
Meeste Gescoorde PuntenChih-Chieh SuTaiwan.OFSeiya SuzukiJapan
.OFArnol Rizo BlancoNicaragua
.DHDohyun KimZuid-Korea

Eindstand
#Team.#Team
1TAIWAN.7ITALIË
2JAPAN.8VENEZUELA
3ZUID-KOREA.9NEDERLAND
4NICARAGUA.10NIEUW-ZEELAND
5TSJECHIË.11MEXICO
6AUSTRALIË.

(16 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.