Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 maart 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Dubbele oefenzege Neptunus; Pirates, Pioniers delen
English
VLEUTEN / AMSTERDAM / ROTTERDAM / HOOFDDORP / DORDRECHT / HAARLEM (Ned.) / BRASSCHAAT (België) - In het weekeinde speelden de Hoofdklasse-ploegen weer een aantal oefenwedstrijden. Helaas hebben de meeste van deze ploegen tegenwoordig geen dug-out scorers meer. En omdat ook niet iedereen altijd bereikbaar is betekent één en ander dat het lastiger wordt/is om complete informatie van deze wedstrijden te krijgen (ja, zelfs in het tegenwoordige technologie-tijdperk). Mr. Cocker HCAW is op het moment waarschijnlijk het enige team dat nog een team-scorer in de dug-out heeft zitten, namelijk Rob Schuurman. De Grand Slam-webmaster bedankt de coaches voor het delen van onderstaande informatie over de gespeelde wedstrijden.


...Sergino Martis...
...6 hits, double, homerun...
...5 runs, 5 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In het Belgische Brasschaat speelde Mr. Cocker HCAW een double-header vs. Brasschaat Braves. De opener, die 7 innings duurde, eindigde in een 7-7 gelijkspel, waarna de volgende wedstrijd een 13-1 winst werd voor HCAW in vijf innings.

In de eerste wedstrijd scoorden beide teams in de eerste en vierde inning. Voor HCAW opende Jasper Keijzer met vier wijd en scoorde op een 2-out single van Sergino Martis. Nadat Brasschaat langszij was gekomen hernam HCAW de leiding in de vierde toen Martis een tweehonkslag sloeg en scoorde op een 2-out single van Jimmy Froberg. HCAW kwam hierna tot een rally van drie runs in de vijfde inning met als hoogtepunt een 2-run single van Martis, die later zelf scoorde op een honkslag van Rossini Frolijk. Brasschaat antwoordde met twee runs in de 2e5, waarna HCAW twee runs toevoegde in de zesde op honkslagen van Peter van Doesburg en Roy Seltenrijch. Echter, de 7-4 voorsprong werd uitgeveegd in de 2e7 toen Brasschaat driemaal scoorde op reliever Daley Paalvast. Sander Helmendach startte voor HCAW en werd opgevolgd door Roel Bellinga, Robin Schel en Paalvast.

In de volgende wedstrijd kwam HCAW tot 13 honkslagen, waaronder opnieuw drie van Sergino Martis, die er zes sloeg in deze double-header. Martis scoorde ook driemaal in dit duel en had drie RBI's, want één van zijn klappen was een 2-run homerun in de vierde inning. Na driemaal te hebben gescoord in de eerste slagbeurt kwam HCAW tot een rally van vijf runs in de volgende inning met als hoogtepunt een 2-run single van Linoy Croes. Het enige Belgische punt was een homerun van Axel Boermans in de derde inning op Tony Kreisel, die in relief gooide voor starter Bob Klaarenbeek.

Regerend landskampioen DOOR Neptunus speelde tweemaal tegen UVV. In Vleuten won Neptunus zaterdag met 9-1 en op zondag won de ploeg in Rotterdam met 6-4. Zaterdag startte Duko Jansen voor UVV, terwijl Misja Harcksen de heuvel beklom voor Neptunus.

De volgende dag gooide Gillian van Lith vier sterke innings voor UVV in een duel dat een stuk 'closer' was. Floris Timmer was de starter voor Neptunus en werd gevolgd door Jorian van Acker en Diornick Sanchez. Thijs Steenwijk en Jurjen van Zijl gooiden in relief voor UVV, bij wie Dennis De Quint een 1-honkslag, 2-honkslag en 3-honkslag sloeg. Adrian Anthony sloeg een inside-the-park-homerun voor Neptunus. ,,Zondag was een veel betere wedstrijd en een stuk aantrekkelijk, ik heb verschillende goede dingen gezien'', stelde UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan.

L&D Amsterdam Pirates won zaterdag op eigen veld met 2-1 vs. Vaessen Pioniers. Rob Cordemans, Kevin Heijstek, Chris Mowday en Jurrian Koks gooiden voor de thuisploeg, terwijl Steven van Groningen, Sedley Karel en Dennis Bruning op de heuvel stonden voor Pioniers. ,,Het was een wedstrijd met een goed niveau'', zei Amsterdam Hoofd Coach Charles Urbanus. ,,Wij hadden de meeste kansen, maar het bleef een close game.''

Zondag troffen Pirates en Pionies elkaar in Hoofddorp op de schitterende nieuwe locatie van Pioniers. De wedstrijd werd gespeeld op het tweede veld, omdat het nieuwe veld in het stadion nog niet in gebruik is. Pioniers won met 4-1 vs. Pirates, dat begon met Jos de Jong. Mark-Jan Moorman zorgde met een honkslag voor twee runs voor Pioniers. ,,Het was een stuk koeler dan gisteren, maar we doen het goed. Pioniers is nog niet compleet, maar zag er goed uit'', keek Urbanus terug. ,,Maar wat een schitterend complex in Hoofddorp, dat gaat er straks heel fraai uitzien.''

Mampaey The Hawks ontmoette Orioles tweemaal in het weekend. Zaterdag, in Rotterdam, eindigde het duel in 6-6. Zondag, op eigen veld, leidde The Hawks met 3-2 in de achtste inning, maar verzuimde dat vast te houden en verloor met 6-3. ,,We maakten een aantal fouten tegen het einde en dat zorgde voor vier punten'', aldus Hoofd Coach Dino Anasagasti. ,,Onze werpers doen het goed, maar we moeten de nullen maken. Ik weet dat dit nog maar oefenwedstrijden zijn, maar we moeten verdedigend beter spelen''.

Corendon Kinheim had twee wedstrijden op het schema staan vs. DSS, maar hiervan is geen informatie beschikbaar.

De reguliere competitie begint op donderdag 17 april.

(17 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.