Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
ADO Lakers, The Hawks uitgeschakeld voor PO-kwalificatie 1e helft
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / BUSSUM / VLEUTEN - De eerste beslissingen van het seizoen 2014 zijn een feit. Door hun nederlagen van vandaag (zaterdag 17 mei) werden ADO Lakers en Mampaey The Hawks de eerste twee teams die zijn uitgeschakeld voor de Play-Off kwalificatie in de eerste helft van het seizoen.

Dit jaar is een nieuwe competitie-opzet geïntroduceerd, waarin het seizoen van 42 wedstrijden wordt gesplist in twee helften van 21 ontmoetingen. De twee beste ploegen van elke helft plaatsen zich voor de Play-Offs, die wordt gespeeld na afloop van het wedstrijdschema van 42 wedstrijden. Wanneer de top-2 uit de tweede helft dezelfde is als uit de eerste helft dan zullen ook de nummer 3 en 4 zich kwalificeren.

Met nog twee volle weken (twee 3-game series) te gaan in de eerste helft werden ADO Lakers en Mampaey The Hawks vandaag officiëel uitgeschakeld door het verlies van hun wedstrijd. UVV en Mr. Cocker HCAW kunnen beide op zondag worden uitgeschakeld. Hierdoor blijft de huidige top-4 over om te bepalen wie de eerste twee teams worden die zich plaatsen voor de Play-Offs.

ADO Lakers verloor met 6-1 bij UVV, dat voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd won, terwijl The Hawks, dat opnieuw met 3-0 voorstond, met 14-4 in zeven innings verloor bij Vaessen Pioniers, dat ongeslagen bleef op eigen veld.

L&D Amsterdam Pirates scoorde tweemaal in de negende inning om met 3-1 te winnen HCAW.

Corendon Kinheim, dat donderdag verzuimde een 2-0 voorsprong vast te houden, draaide vandaag zelf een achterstand om in winst. Met een 1-0 achterstand vs. DOOR Neptunus bracht Kinheim de stand in balans in de achtste en won met 3-1 in 10 innings.

(17 mei)
DOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim

In Rotterdam draaide Corendon Kinheim een 1-0 achterstand om in een een 3-1 overwinning in 10 innings vs. DOOR Neptunus en diende de Rotterdammers daarmee de eerste thuisnederlaag van he seizoen toe, terwijl ook hun 6-game winning streak werd beëindigd. Afgelopen donderdag stond Kinheim met 2-0 voor, maar kwam Neptunus langszij en won met 3-2 in de negende inning.

Vandaag was er opnieuw een interessant werpersduel. Hielden Diegomar Markwell (Neptunus) en David Bergman (Kinheim) elkaar donderdag in balans, vandaag waren Orlando Yntema (Neptunus) en Jerrold Martijn (Kinheim) tegen elkaar opgewassen. Yntema kwam tot tien strikeouts en stond vijf hits toe in de zeven innings die hij gooide. Martijn gooide zesmaal drie slag en stond slechts vijf honkslagen toe in zeven innings, maar keek ook tegen een 1-0 achterstand aan.

In de eerste vijf innings bereikte Kinheim elke slagbeurt de honken, behalve in de tweede. In de eerste inning bereikte openingsslagman René Cremer het honk via een fout, maar ging uit bij een steelpoging. In de derde sloeg Calvin Martinus een honkslag met één uit, schoof op na een opofferingsstootslag en werd de eerste van twee Kinheim-spelers die het tweede honk bereikte in de eerste vijf slagbeurten. In de vierde kwam lead-off hitter Niels van Weert na een fout op het honk, maar werd uitgeschakeld toen hij ook het tweede honk daarop probeerde te bereiken. Quintin De Cuba volgde met een honkslag, maar bleef achter. In de vijfde sloegen Dashenko Ricardo (met één uit) en Jefferson Muzo (met twee uit) honkslagen, maar strandden.


...Arshwin Asjes...
...tweede overwinning in relief...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus liet twee lopers achter in de derde inning en opende de score in de vijfde. Martijn zorgde voor drie nullen op rij in de eerste, gooide toen vier wijd op de Gianison Boekhoudt in de tweede, maar werd toen gesteund met een dubbelspel. In de derde inning kregen Urving Kemp en Mourik Huijser vier wijd, maar daarna volgden een 'force out', 'foul-out' en nog een 'force out'. Martijn gooide daarna driemaal drie slag in de vierde inning.

In de vijfde inning opende Neptunus de score op Martijn. Adrian Anthony begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Urving Kemp. Na vier wijd voor Mourik Huijser volgde Shaldimar Daantji met een tweehonkslag en zette Neptunus op een 1-0 voorsprong. Maar met lopers op het tweede en derde honk schakelde Martijn Daniel Fernandes met drie slag uit en kwam de inning ten einde toen Benjamin Dille een grounder sloeg.

In de zesde inning was het Kinheim dat lopers op het tweede en derde honk achterliet. Met één uit kreeg Quintin De Cuba vier wijd en schoof op toen Jeffrey Arends een tweehonkslag sloeg met twee uit, maar beiden bleven achter. Kinheim werd vervolgens op rij uitgschakeld in de zevende inning, net als Neptunus in de zesde en zevende slagbeurt.

In de eerste helft van de achtste inning kwam Kinheim langszij op nieuwe werper Jorian van Acker. Met één uit sloeg Niels van Weert een honkslag en schoof op na een grounder van Quintin De Cuba, waarna Bryan Engelhardt vier wijd kreeg met twee uit. Hierna sloeg Jeffrey Arends de bal richting eerste honk voor de ogenschijnlijk derde nul, maar toen gooide eerste honkman Daniel Fernandes langs werper Van Acker (die het honk had overgenomen) voor een '2-base error' en dat stelde Van Weert in de gelegenheid de gelijkmaker te scoren. Will Dismukes nam vervolgens de pitching over van Van Acker en zag pinch-hitter Björn Henrichs een groundout slaan, waardoor er lopers op het tweede en derde honk strandden.

In de tweede helft van de achtste inning werd Kinheim's closer Arshwin Asjes ingebracht als nieuwe werper en zorgde voor drie nullen op rij. Hetzelfde werd gedaan in de negende door Dismukes, die toen driemaal drie slag gooide.

In de 2e9 kreeg Neptunus de kans het duel te beslissen, maar liet de honken vol achter. Eerst sloeg lead-off hitter Dwayne Kemp de bal het rechtsveld in waar Calvin Martinus een fraaie vangbal maakte en daarmee een mogelijke driehonkslag voorkwam. Met één uit sloegen Gianison Boekhoudt en Gyenuar Lopez hierna een honkslag. Adrian Anthony volgde met de derde honkslag op rij, waardoor de lopers opschoven. Rechtsvelder Calvin Martinus gooide de bal naar catcher Dashenko Ricardo, zodat Boekhoudt op het derde honk bleef. Maar Lopez was te ver over het tweede honk heen gerend en dat werd uiteraard ook geconstateerd door Ricardo, die de bal naar korte stop René Cremer gooide en die tikte de loper uit. In plaats van de honken vol te hebben met één uit, waren er nu lopers op het eerste en derde honk met twee uit. En uiteraard weet niemand wat er gebeurd zou zijn met de honken vol, maar nu kreeg volgende slagman Urving Kemp vier wijd. Was dit ook het geval geweest met de honken vol dan had Neptunus gewonnen, maar nu kwamen de honken dus vol te staan. Asjes volgde met een strikeout om de inning af te sluiten en dat betekende dat er een verlenging volgde.

Kinheim sloeg toe met twee runs in de eerste helft van de tiende inning. Tie-break runners Calvin Martinus (2e honk) en Jefferson Muzo (1e honk) schoven op na een opofferingsstootslag van René Cremer en daarna volgden Niels van Weert en Quintin De Cuba met RBI-singles om Kinheim een 3-1 voorsprong te bezorgen.

Voor Neptunus was Urving Kemp de loper op het 2e honk en stond pinch-runner Wendly Wawoe op het eerste en zij schoven op na een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji. Hierna werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting kort van Daniel Fernandes. De wedstrijd eindigde toen Benjamin Dille een grounder sloeg, zodat er lopers op het tweede en derde honk achterbleven.

En zo verloor Neptunus voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd in de tie-break. De eerste kwam op 26 april toen Neptunus met 4-3 verloor bij Vaessen Pioniers in tien innings.

DOOR Neptunus - Corendon Kinheim 1-3 (10 inn.)
RHE
Corendon Kinheim000000010 2-380
DOOR Neptunus000010000 0-153
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Jerrold Martijn764211
Arshwin Asjes, W (2-0)3113--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema71015--
Jorian van Acker, BS (1)0.2-111-
Will Dismukes, L (0-1)2.14-22-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Speeltijd-2:45 uur.
Vaessen Pioniers vs. Mampaey The Hawks

In Hoofddorp nam Mampaey The Hawks opnieuw een 3-0 voorsprong in hun tweede wedstrijd tegen Vaessen Pioniers, maar stond uiteindelijk met lege handen en verloor met 14-4 in zeven innings.

Afgelopen donderdag nam The Hawks een 3-0 voorsprong in de tweede inning, waarna Pioniers antwoordde met een 7-run rally en met 12-5 won. Vandaag scoorde The Hawks (dat zes fouten maakte) driemaal in de eerste slagbeurt en stond met 3-2 voor in de vierde inning, maar toen scoorde Pioniers acht punten in de tweede helft van die beurt op weg naar een 14-4 overwinning.


...Mark Duursma...
...2 Runs, 2 Hits, 2x 4 Wijd...
(© Foto: Henk Seppen)
The Hawks opende de wedstrijd met drie punten in de eerste inning op Elton Koeiman, die vorig jaar voor The Hawks gooide in hun eerste seizoen in de Hoofdklasse. De ervaren rechtshander, die op 8 mei 41 werd, stond drie honkslagen toe in de inning, maar alle punten waren onverdiend, omdat de slagbeurt begon met een fout. Lead-off hitter Bob de Bruijn bereikte het honk na een fout, waarna Berend Ruben een honkslag sloeg. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Gregory Trinidad, waarna een strikeout volgde, die de derde nul van de inning had kunnen zijn. Maar nu volgde Rodney Michel met een 2-run triple die The Hawks een vroege voorsprong opleverde. Even later scoorde Michel het derde punt in de inning na een honkslag van Jules Peters, die zelf later nog het derde honk bereikte na een mislukte pick-off. Gino Hersilia werd toen geraakt door een worp en stal het tweede honk, maar de twee lopers bleven achter toen Koeiman de slagbeurt afsloot met een strikeout.

Pioniers liet een loper achter in de eerste inning en nog eens twee in de tweede slagbeurt op Henk van Heijningen, maar pakte twee punten terug in de derde inning. Zerzinho Croes begon toen met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een hierna volgende honkslag van Dirk van 't Klooster. De laatste schoof vervolgens op na een grounder en een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag van Vince Rooi. Er volgde nog een honkslag, geslagen door Mark-Jan Moorman en Mark Duursma kreeg vier wijd, maar zij bleven achter.

Elton Koeiman herstelde na de eerste inning en schakalde vanaf de tweede inning zeven slagmensen op rij uit. Hij gooide toen vier wijd met één uit in de vierde, maar die loper ging uit bij stelen.

In de 2e4 nam Pioniers de controle over de wedstrijd over met een 8-run rally op vier hits. Met één uit kregen Max Draijer en Zerzinho Croes vier wijd, waarna Dirk van 't Klooster een RBI-single afleverde om de stand in balans te brengen. Pioniers nam daarna de leiding toen Danny Rombley volgde met een 3-run homerun en dat was de eerste die werd geslagen in het nieuwe stadion in Hoofddorp. Dat betekende het einde voor Van Heijningen en rookie Danny Stolk nam het over. In zijn laatste optreden vs. DOOR Neptunus zag Stolk tien slagmensen op rij het honk bereiken en allen tot scoren komen. Hij begon nu met vier wijd voor Vince Rooi, maar volgde daarna met een strikeout. Nadat Rooi het tweede honk had gestolen kreeg Mark Duursma vier wijd en sloeg Kevin Dirksen een RBI-double. Het volgende punt kwam tot stand na een wilde worp en de honken vol te staan toen Dè Flanegin en Max Draijer beiden een vrije loop kregen. Zerzinho Croes droeg daarna bij met een RBI-single en een fout op een 'force play-grounder' van Dirk van 't Klooster bracht het volgende punt binnen en verhoogde de stand naar 10-3.

Pioniers voegde twee runs toe in de vijfde inning op rookie pitcher Michel Offerman, die toen het werpen bij The Hawks overnam. Met één uit bereikte Mark-Jan Moorman het honk na een fout en sloeg Mark Duursma een honkslag. De twee scoorden even later respectievelijk op honkslagen van Taylor Clemensia en Dè Flanegin. In de volgende slagbeurt bracht Moorman nog een punt binnen met een 2-out double.

Met een 13-3 voorsprong begon Pioniers aan de zevende inning. Maar The Hawks scoorde toen een punt om het verschil op negen punten te brengen in de hoop een 7-inning, 10-punten verschil te voorkomen. Bayron Cornelisse nam de pitching bij Pioniers over en kreeg een one-out single tegen van pinch-hitter Joris Naber, die daarna scoorde op een 2-out triple van Bob de Bruijn.

Maar in de 2e7 maakte Pioniers er onmiddellijk weer een verschil van 10 punten van en had alle honken in bezit toen het duel werd afgesloten. Met één uit sloeg Dè Flanegin een honkslag en kreeg Chris Williams vier wijd. Zerzinho Croes werd hierna uitgevangen, maar een foute aangooi stelde beide lopers in staat een honk op te schuiven. Hierna kreeg Djewi Appelman vier wijd en kwam de wedstrijd ten einde toen Offerman Danny Rombley raakte met een worp, waardoor de stand op 14-4 kwam.

Vaessen Pioniers - Mampaey The Hawks 14-4 (7 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks3000001-476
Vaessen Pioniers0028211-14142
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Henk van Heijningen, L (0-1)3.1-4666
Danny Stolk0.214243
Michel Offerman2.2-2643
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (3-1)54143-
Dennis Buring1--1--
Bayron Cornelisse1-1211
Homerun: Pioniers: Danny Rombley (1)(3-run,4e,op Van Heijningen).
Box Score
Play-by-Play
Standings
Scores
Schedule
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Efrem Silvania, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Techn. Commissioner-Arnold Verbrugge.
Speeltijd-2:39 uur.
Game Notes:
The Hawks uitgeschakeld voor Play-Off Kwalicatie 1e/2e plaats eerste competitiehelft.
Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates

In Bussum was de stand 1-1 in het duel tussen Mr. Cocker HCAW en L&D Amsterdam Pirates toen de negende inning begon. Amsterdam scoorde toen tweemaal om met 3-1 te winnen, waarmee een winning streak verlengde naar vier wedstrijden. HCAW, dat catcher Max Clarijs met een elleboog-blessure zag uitvallen in de achtste inning, heeft nu een losing streak van vijf wedstrijden.

Startende werper Ivan Granados (HCAW) en Kevin Heijstek vochten een interessant werpersduel uit. Granados stond maar drie hits toe aan de krachtige slagploeg van Amsterdam in zes innings, terwijl Heijstek vijf honkslagen toestond in 7 1/3 inning. Beide werpers stonden een punt toe.


...De wedstrijd in Bussum was goed bezocht...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de eerste vier innings zag Amsterdam vier slagmensen het honk bereiken via vier wijd. In de tweede slagbeurt kreeg Rashid Gerard vier wijd met twee uit, maar werd uitgeschakeld toen hij te ver over het tweede honk doorliep na te zijn opgechoven toen volgende slagman Bas Nooij het honk bereikte na een foute aangooi. In de derde begon Jesse Aussems met vier wijd, maar strandde op het tweede honk. Aussems keerde vandaag terug in de line-up na een enkelblessure. In de vierde begon Remco Draijer met een vrije loop, waarna Gerard opnieuw vier wijd kreeg met twee uit, maar beide lopers bleven achter.

In de vijfde inning maakte Björn Hato een einde aan de No-Hitter van Granados toen hij met twee uit een honkslag sloeg. Hij schoof op na een wilde worp, waarna Michael Duursma de vrije vrije loop kreeg van de Venezolaanse linkshander. Maar opnieuw wist hij te voorkomen dat Pirates de score opende.

Dat gebeurde wel in de zesde inning, maar Amsterdam scoorde toen maar eenmaal. Met één uit sloeg Bas de Jong een tweehonkslag en kreeg Rashid Gerard vier wijd. Terwijl Gerard zijn vierde wijbal ontving stal De Jong het derde honk en dat was een belangrijke moment. Even later scoorde hij toen Bas Nooij een honkslag sloeg. Het was het enige punt in deze slagbeurt, want Amsterdam liet lopers op het tweede en derde honk achter toen een strikeout en groundout volgden.

Heijstek schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit en kreeg toen een lead-off honkslag tegen van Linoy Croes in de vierde. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Jasper Keijzer en een groundout, maar strandde op het derde honk.

In de vijfde liet HCAW twee lopers achter. Met twee uit sloegen Kevin Weijgertse en Max Clarijs beiden een honkslag, maar sloot een gedwongen nul de inning af.

Na een loper te hebben achtergelaten in de zesde inning kwam HCAW langszij in de zevende. Met één uit kreeg Roy Seltenrijch vier wijd en schoof op toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Kevin Weijgertse. De twee schoven op na een grounder van Max Clarijs, waarna Seltenrijch scoorde toen Jim Froberg volgde met een honkslag. Weijgertse probeerde ook te scoren op Froberg's honkslag, maar werd op de plaat uitgegooid na een fraaie aangooi van rechtsvelder Bas de Jong.

In de eerste helft van de achtste inning nam Leon Elshof de pitching over bij HCAW en maakte zijn eerste optreden van het seizoen na te hebben moeten toekijken met een blessure. Hij kreeg twee snelle nullen maar zag toen Rashid Gerard het honk bereiken na een fout. Maar Elshof sloot de inning daarna af met drie slag voor Bas Nooij. De strikeout resulteerde ook in een ogenschijnlijk ernstige blessure voor catcher Max Clarijs. Met zijn 'follow-through' raakte Nooij Clarijs, die net iets naar voren kwam, vol en hard met zijn knuppel op zijn linker-elleboog. Clarijs had veel pijn en een 19 minuten durende onderbreking volgde voor behandeling. Aanvankelijk werd een ambulance gebeld (maar die kwam niet), maar Clarijs werd onderzocht door een dokter die toevallig onder het publiek was. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat Clarijs' arm gelukkig niet gebroken was, maar hij liep wel een zware kneuzing op. Hij zal later in de week nog een nieuw onderzoek krijgen, maar hij zal enige tijd niet in actie kunnen komen. Twee innings eerder, in de 2e6, verloor HCAW ook derde honkman Jorin van Amstel, die was geraakt door een worp en het duel verliet toen HCAW weer het veld inging in de 1e7.

Nadat de wedstrijd weer was hervat opende Linoy Croes de 2e8 met een honkslag en schoof op na een grounder. Kyle Ward nam hierna de pitching over van Heijstek, zag Croes het derde honk bereiken na een volgende grounder, maar sloot de inning af toen ook een grounder van Sergino Martis onschadelijk werd gemaakt.

Amsterdam sloeg daarna toe met twee runs in de eerste helft van de negende inning. Met één uit bereikte Roelie Henrique het honk na een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Hij bereikte het derde honk na een grounder richting kort van Björn Hato. Er werd nog een poging gedaan Henrique op het derde honk uit te schakelen, maar de aangooi was niet op tijd. Met lopers op het eerste en derde honk nam Tom de Blok de pitching over bij HCAW. De Blok begon het seizoen bij Amsterdam Pirates en reisde daarna naar de USA voor de start van een profavontuur in de organisatie van de Seattle Mariners. Maar hij keerde na korte tijd alweer huiswaarts en werd opgenomen in de selectie van HCAW. Michael Duursma, de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, plaatste succesvol een 'safety squeeze' stootslag richting De Blok en dat bracht Henrique binnen waardoor Amsterdam een 2-1 voorsprong nam, terwijl Duursma het honk bereikte via een opofferingsstootslag-velderskeus. Een 'double-steal' volgde, maar Hato werd op het derde honk uitgeschakeld. Hierna kreeg Remco Draijer vier wijd, zorgde een doorgeschoten bal voor het opschuiven van de lopers en kwamen de honken vol te staan toen Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg. Een punt werd vervolgens gescoord toen De Blok volgende slagman Bas de Jong met een worp raakte en dat bracht de stand op 3-1. Drie lopers bleven daarna achter, want De Blok sloot vervolgens af met een strikeout.

HCAW wist de achterstand niet meer ongedaan te maken, want Kyle Ward maakte met driemaal drie slag op rij in de 2e9 een einde aan de wedstrijd.


...Leon Elshof keerde terug op de heuvel van HCAW...

...Catcher Max Clarijs in pijn na te zijn geraakt op zijn elleboog...
...Catcher Bas Nooij tikt Kevin Weijgertse uit in de zevende inning...
...Roelie Henrique scoort de 'go-ahead run' voor Pirates in de 9e inning en glijdt langs catcher Levine Gabriëls...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 1-3
RHE
L&D Amsterdam Pirates000001002-341
Mr. Cocker HCAW000000100-152
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek7.16151-
Kyle Ward, W (1-0)1.23----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ivan Granados636311
Roel Bellinga11----
Leon Elshof, L (0-1)1.12-111
Tom de Blok0.212-11
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Rob Has, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-2:59 uur.
Game Notes:
2e6 - 2-minuten 'injury delay' (Van Amstel, 3B, HCAW, geraakt werper), 2 uit, geen honklopers
Einde 1e8 - 19-minuten 'injury delay' (Clarijs, C, HCAW, geraakt op elleboog door knuppel, follow-through), einde slagbeurt
UVV vs. ADO Lakers

In Vleuten won UVV met 6-1 vs. ADO Lakers en boekte daarmee de eerste thuiszege van het seizoen.

Het was een zware dag voor UVV, want de club verloor twee van haar iconen in twee dagen. Vrijdagavond hoorde de club dat voormalig speler/coach Jan Kars was overleden. Vandaag (zaterdag) overleed ook Cees Hiele, die eveneens voor de club speelde en coach is geweest. Kars en Hiele waren beiden 83 jaar en waren Lid van Verdienste van UVV. Zij zullen in onze herinneringen voortleven.


...Brennan Nijhof...
...2 Runs, 3 Hits, Triple...
(© Foto: Henk Seppen)
En dus was het alleen maar toepasselijk dat UVV vandaag won te ere van deze twee grootheden in het Utrechtse honkbal.

Duko Jansen gooide het hele duel voor UVV en stond maar vier honkslagen toe. UVV steunde Jansen met 14 honkslagen, maar de thuisploeg stond aanvankelijk slechts met 2-0 voor na zes innings.

UVV opende de score in de tweede inning op Ibrahin Redan. Hij kreeg een lead-off double tegen van Dennis De Quint, die het derde honk bereikte na een stootslag-honkslag van Joris van Ballegooy. Even later scoorde De Quint op opofferingsslag van Giovanni Samboe. UVV kreeg hierna een volgende honkloper toen Jirka Bliek het honk bereikte na een fout, maar de inning eindigde even later met een dubbelspel. Thomas Smits ging eerst uit na een klap richting kort, maar daarna was Van Ballegooy de tweede nul in het dubbelspel en werd uitgetikt door de catcher nadat hij te ver doorgelopen was over het derde honk.

UVV kreeg een scoringskans in de derde en vijfde inning, maar strandde toen vijf lopers. In de derde werd Norbert Jongerius geraakt door een worp met twee uit, waarna Gilmer Lampe een honkslag sloeg, maar beiden bleven achter. In de vijfde opende Thomas Smits met vier wijd en sloeg Brennan Nijhof een honkslag met één uit. Nadat de twee waren opgeschoven via ene opofferingsstootslag van Jongerius zorgde Lampe met vier wijd voor volle honken, maar dit keer werden drie lopers achtergelaten.

Maar in de zesde inning verdubbelde UVV de voorsprong toen Van Ballegooy opende met een tweehonkslag en scoorde na een wilde worp met één uit.

De thuisploeg voegde twee runs toe in de zevende slagbeurt. Dit keer begon Nijhof (die 3-uit-5 sloeg) met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Jongerius. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen schoof hij op naar het derde honk na een honkslag van Lampe, die zelf werd uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken op de aangooi terug naar het infield. Even later sloeg De Quint een honkslag en bracht Jongerius binnen om de stand te verhogen naar 4-0. Een vrije loop voor Van Ballegooy en een wilde worp volgden, waarna Jeremy Winkel op de heuvel kwam als vervanger van Ibrahin Redan. Hij zorgde voor volle honken via vier wijd voor Bliek, maar voorkwam toen meer punten door af te sluiten met een strikeout, zodat UVV opnieuw drie lopers achterliet.

UVV maakte er een 6-0 stand van door tweemaal te scoren in de achtste inning. Nick Peels en Brennan Nijhof begonnen toen met honkslagen en dat bracht nieuwe werper Sylvester Martina in. Hij werd begroet met een RBI-single van Jongerius en zag later een volgend punt worden gescoord na een opofferingsslag van Van Ballegooy.

ADO Lakers liet een loper achter in elk van de eerste drie innings op Duko Jansen. De ervaren rechtshander kreeg drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning. Hij zag daarna Jason Jakobus in de zesde inning het honk bereiken na een fout, maar hij schakelde hem even later op het eerste honk uit met een pick-off. In de zevende gooide Jansen vier wijd op Irving Redan, die daarna het tweede honk stal, maar toen werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

In de negende inning kwam er een einde aan Jansen's shutout. Hij kreeg een lead-off double tegen van Christian Diaz, die opschoof na een grounder en toen scoorde op een honkslag van Brian Raap. Na een pop-fly van de volgende slagman sloot Jansen de wedstrijd af met een strikeout.

UVV - ADO Lakers 6-1
RHE
ADO Lakers000000001-141
UVV01000122X-6141
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ibrahin Redan, L (0-3)6.1131044
Jeremy Winkel0.2 (*)21222
Sylvester Martina1--2--
(*) - Winkel pitched to 2 batters in the eighth inning
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Duko Jansen, W (2-2)924411
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Johan Brandsma, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Speeltijd-2:50 uur.
Game Notes:
ADO Lakers uitgeschakeld voor Play-Off Kwalicatie 1e/2e plaats eerste competitiehelft.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.