Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlandse spelers in actie in Minor League All Star Games
English
CHATTANOOGA, Tennessee / COMSTOCK PARK, Michigan / HICKORY, North Carolina (USA) - Op dinsdag 17 juni zijn vier All Star Games gespeeld in de Minor Leagues, waarvan er drie een binding met Nederland hadden. Carlton Daal, Spencer Kieboom en Shawn Zarraga waren geselecteerd voor een All Star Team en kwamen dinsdagavond in actie in de wedstrijden.

In Chattanooga, wonnen de South Division All Stars met 6-4 van de North Division All Stars in de jaarlijkse All Star Game van de Southern League (Double-A). Taylor Motter van de Montgomery Biscuits (Tampa Bay Rays) sloeg 3-uit-3 met een homerun. Het 24-jarige talent sloeg zijn homerun in de zesde inning. Motter werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Beide ploegen sloegen twee homeruns in het duel. Mycal Jones van de Mississippi Braves (Atlanta Braves) homerde ook voor het South Team. Scott Schebler en O'Koyea Dickson van Chattanooga Lookouts (Los Angeles Dodgers) homerden beiden voor het thuisspelende North Team.

De op Aruba geboren Shawn Zarraga maakte deel uit van de North All Stars en kwam in de eerste helft van de zesde inning in de wedstrijd. De catcher, die uitkomt voor Huntsville Stars (Milwaukee Brewers), sloeg 1-uit-2. Zarraga speelde voor het Nederlands Honkbal Team dat in 2011 wereldkampioen werd in Panama.

South stond met 4-0 voor in de vierde inning toen North een punt terugpakte. South verhoogde de stand naar 6-2, maar toen sloeg Dickson een 2-run homerun met twee uit in de 2e9. Shawn Zarraga volgde met een honkslag en schoof op na een wilde worp, maar een groundout maakte een einde aan de wedstrijd.

De 50e Southern League All Star Game werd gespeeld in Chattanooga (Tennessee) in AT&T Field, het stadion van Chattanooga Lookouts en werd bijgewoon door 4.487 toeschouwers. Voor de wedstrijd werd de eerste groep van de Southern League Hall of Fame voorgesteld, waaronder voormalige Major Leaguers als Reggie Jackson, Bo Jackson, Dale Murphy, Alan Trammell, Tim Wakefield en Ryne Sandberg. Het was de derde winst op rij voor het South Team.

In Comstock Park (Michigan) werd de 50e Midwest League All Star Game (Single-A) gespeeld in Fifth Third Ballpark, het stadion van de West Michigan Whitecaps (Detroit Tigers) en werd bekeken door 7.046 toeschouwers. De Western Division All Stars boekten een 7-0 shutout tegen de Eastern Division All Stars.

Boog Powell bereikte het honk driemaal, stal twee honken, scoorde driemaal en werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler. Powell speelt voor Beloit Snappers (Oakland A's) en is momenteel de beste slagman in de league. Hij sloeg twee punten binnen met een tweehonkslag in de zesde inning waardoor het 5-0 werd voor het Western Team. Powell's echte voornaam is Herschel, maar zijn bijnaam is 'Boog', vernoemd naar de voormalige honkbalgrootheid van de Baltimore Orioles Boog Powell, die één van de favoriete spelers was van zijn vader.

De op Curaçao geboren Carlton Daal stond op het roster voor het Eastern Division All Star Team. De 20-jarige infielder sloeg 0-uit-2 met een strikeout, nadat hij in de 1e6 in de wedstrijd was gekomen. Daal speelt voor Dayton Dragons (Cincinnati Reds).

In Hickory (North Carolina) werd de 55e South Atlantic League All Star Game (Single-A) gespeeld in L.P. Frans Stadium, het stadion van de Hickory Crawdads (Texas Rangers). De wedstrijd eindigde na 10 innings in een 4-4 gelijkspel en werd bijgewoond door 3.753 toeschouwers. Outfielder Dominique Taylor van Lexington Legends (Kansas City Royals) was de Meest Waardevolle Speler, hij kwam uit voor het Southern Division All Star Team. Hij bracht twee runs binnen in de 1e10, maar de Northern Division All Stars kwamen langszij in de 2e10. Het was de tweede keer in vijf jaar dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Bepaald was dat de wedstrijd niet langer dan 10 innings zou duren.

Catcher Spencer Kieboom was één van de spelers op het roster van het Northern Division All Star Team. De 23-jarige Kieboom speelt voor de Hagerstown Suns (Washington Nationals) en kwam in de eerste helft van de vierde inning in de wedstrijd.

Eén van Kieboom's teamgenoten in de All Star Game was Mike Yastrzemski, die uitkomt voor Delmarra Shorebirds (Baltimore Orioles). Hij is de kleinzoon van de befaamde outfielder Carl Yastrzemski, die 23 seizoenen speelde voor de Boston Red Sox. Yastrzemski's vader Mike Yastrzemski (Sr.) speelde eveneens professioneel van 1984-1988 in de organisatie van de Chicago White Sox, maar heeft ook een link met Nederland. In 1982 nam hij deel aan de Haarlemse Honkbal Week met het team van Mississippi State University. De derde generatie Yastrzemski sloeg 1-uit-2 in het duel.

In de 2e4 sloegen Yastrzemski en Kieboom achter elkaar, maar beiden sloegen een grounder. Kieboom sloeg opnieuw een grounder in de zesde inning. In de eerste helft van de zevende inning werd Kieboom weer vervangen.

Vorig jaar miste Kieboom vrijwel het hele seizoen vanwege een blessure. In januari vorig jaar maakte Kieboom deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands Honkbal Team voor de World Baseball Classic, net als Zarraga. Beiden maakten uiteindelijk geen deel uit van de definitieve ploeg vanwege blessures.

Spencer Kieboom, die is geboren in Marietta (Georgia, USA), is de zoon van Nederlander Alswinn Kieboom, die in de Nederlandse Hoofdklasse speelde voor Twins en HCAW en uitkwam voor Jong Oranje, maar al op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisde. Kieboom heeft nog twee zoons, die beiden honkballen. De 21-jarige Trevor Kieboom is een rechtshandige werper/infielder, die speelde voor het team van Clemson University. Dit seizoen was Trevor derde honkman van Pirates, het team van Chattahoochee Valley Community College, met wie hij in mei deelnam aan de JUCO World Series (NJCAA Division I, Junior College) in Grand Junction (Colorado). Volgend seizoen zal Trevor spelen voor de University of Georgia. De 16-jarige Carter Kieboom speelde afgelopen voorjaar voor Walton High School en komt in de zomermaanden uit voor East Cobb Astros. Net als Spencer en Trevor heeft ook Carter de capaciteiten te gaan spelen voor een universiteitsploeg of een profloopbaan op te bouwen.

...Spencer Kieboom in actie tijdens de All Star Game, de Home Plate Umpire is Tucker Benville...
(© Alle Foto's: Alswinn Kieboom)

Ook op dinsdag 17 juni werd de California League/Carolina League All Star Game (Single-A) gespeeld. In Wilmington (Delaware) won de California League met 3-2. Kyle Waldrop homerde en sloeg alle punten binnen voor de Cal League.

Op zaterdag 14 juni werd de Florida League All Star Game (Single-A) gespeeld in Bradenton (Florida). De North Division versloeg de South Division met 6-4. Team North scoorde viermaal in de eerste helft van de negende. Nadat de stand in balans was gekomen was het een tweehonkslag van Gioskar Amaya die North een 6-4 voorsprong bezorgde.

(17 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.