Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Rudy Van Heydoorn debuteert in Italië
English
COLLECCHIO (Italië) - Catcher Rudy Van Heydoorn zal zaterdag debuteren in het Italiaanse honkbal, nadat hij afgelopen dinsdag arriveerde op Malpensa Airport in Milaan. Aanvankelijk zou Van Heydoorn dit seizoen in de Hoofdklasse uitkomen voor UVV, maar in plaats daarvan is hij tot een akkoord gekomen met Collecchio in de Italiaanse Serie A, de op één na hoogste afdeling.


...Rudy Van Heydoorn speelt dit seizoen in Italië...
(© Foto: Henk Seppen)
Collecchio was op zoek naar een tweede catcher en toonde ook interesse in de Venezolaan Jairo Marquez, die vorig seizoen uitkwam in de Italian Baseball League (de hoogste afdeling). Maar omdat Van Heydoorn ook inzetbaar op het derde en eerste honk koos de club voor de Nederlandse catcher.

Van Heydoorn, die is geboren in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek (hij werd donderdag 25), speelde vijf seizoenen professioneel in de organisatie van de Seattle Mariners. Hij maakte zijn profdebuut in 2007 in de Dominicaanse Republiek waar hij speelde in het Rookie League-team van de Mariners. Hij speelde ook in de volgende drie seizoenen op Rookien League-niveau, maar promoveerde naar Single-A in 2011 en kwam toen uit in zowel Short Season en Advanced.

Van Heydoorn werd released na afloop van het seizoen 2011 en debuteerde vervolgens in de Nederlandse Hoofdklasse in 2012 als speler van het Haagse ADO Lakers. Daar speelde hij in 38 wedstrijden en sloeg .271 met vijf homeruns en 26 binnengeslagen punten. Vorig seizoen speelde Van Heydoorn voor DOOR Neptunus, met wie hij landskampioen werd. In 2013 speelde hij in 34 wedstrijden en sloeg .252 met drie homeruns en 21 binnengeslagen punten.

Vanwege zijn Nederlandse achtergrond was Van Heydoorn gerechtigd uit te komen voor het Nederlands Honkbal Team. Dat deed hij in 2012 tijdens de Haarlemse Honkbal Week en het Europees Kampioenschap. Vorig seizoen speelde hij voor het Nederlands Team tijdens het World Port Tournament. Van Heydoorn speelde in 17 officiële interlandwedstrijden voor Oranje.

In de afgelopen dagen werden de administratieve formaliteiten afgerond en onderging Van Heydoorn een medische keuring. Dat maakt het gerechtigd zaterdag uit te komen voor Collecchio in de double-header op eigen veld tegen Novara.

Collecchio opende het seizoen op 5 april met een 4-2 nederlaag vs. Crocetta, maar won Game 2 van de double-header met 1-0. Vorige week won Collecchio tweemaal vs. Milano United, 4-2 en 1-0.

Eén van de werpers op het roster van Collecchio is de Roemeen Mihai Burlea, die in 2008 in de Nederlandse Hoofdklasse gooide voor RCH-Pinguïns. Burlea was de winnende werper voor Collecchio in de beide Games 2 van de gespeelde double-headers.

De Manager van Collecchio is Paolo Ceccaroli, die zelf een lange en succesvolle loopbaan had als werper in de hoogste Italiaanse competitie en de Italiaanse nationale ploeg.

(18 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.