Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Cordemans begint 21e seizoen en leidt Pirates naar winst
English
AMSTERDAM - 24 uur nadat hun openingswedstrijd werd geschrapt vanwege regen keerden L&D Amsterdam Pirates en UVV terug vrijdagavond op het veld van Sportpark Ookmeer in de hoofdstad. Dit keer was het een frisse avond, maar het was droog en dus ging ook voor deze twee teams het seizoen van start.

Achter de pitching van veteraan Rob Cordemans boekte Amsterdam een 6-0 tegen UVV om het seizoen met een overwinning te beginnen. De twee ploegen ontmoeten elkaar zaterdagmiddag opnieuw in Amsterdam.

Vorig jaar begon het nieuwe seizoen met drie afgelastingen. Op Opening Night, donderdag 11 april, werd de wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers in de eerste helft van de eerste inning gestaakt vanwege hevige mist. De wedstrijd werd opnieuw vastgesteld voor de volgende avond, maar verregende toen. Het duel tussen Mr. Cocker HCAW en UVV werd gestaakt in de eerste helft van de derde inning vanwege technische problemen met twee lichtmasten. Die ontmoeting werd de volgende avond hervat en toen uitgespeeld.

(18 april)
L&D Amsterdam Pirates vs. UVV
In Amsterdam boekte L&D Amsterdam Pirates een 6-0 shutout tegen UVV en 'outhit' de tegenstander met 8-2. UVV bereikte slechts driemaal het honk.


...Rob Cordemans begint zijn 21e Hoofdklasse-seizoen...
(© Foto: Henk Seppen)
Veteraan Rob Cordemans startte voor Amsterdam en begon daarmee aan zijn 21e seizoen in de Hoofdklasse. De rechtshander, die in oktober 39 werd, gooide zes solide innings, kwam tot vijf strikeouts en stond slechts twee honkslagen toe. Hij had slechts 69 pitches nodig. Cordemans boekte zijn 163 zege, waarmee hij het All-Time Carrière Record verhoogde.

Na drie op rij in de eerste inning kreeg Cordemans een lead-off single tegen van Mike Bazuin in de tweede slagbeurt. Maar hierna schakelde Cordemans de volgende 14 slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna een 2-out double tegen in de zesde inning van Brennan Nijhof, maar een groundout sloot de slagbeurt af.

Amsterdam steunde hun werper met een punt in de openingsslagbeurt op Gilian van Lith. Roelie Henrique en Michael Duursma begonnen met vier wijd en een double-steal bracht het duo in scoringspositie. Met één uit scoorde Henrique het eerste punt op een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning. Dit keer opende Björn Hato met een stootslag-honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Henrique, stal het derde honk en scoorde op een honkslag van Duursma.

De thuisploeg scoorde daarna tweemaal in zowel de vijfde als de zesde inning. In de vijfde begon Hato met vier wijd en schoof opnieuw op na een succesvolle opofferingsstootslag van Henrique. Duursma kreeg vervolgens ook vier wijd en een wilde worp liet de twee lopers opschuiven. Hierna sloeg Remco Draijer een honkslag in het midveld om beide lopers binnen te brengen en de stand te verdubbelen naar 4-0. Draijer werd zelf uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het tweede honk. Hierna kreeg Pirates de honken nog vol toen Berkenbosch vier wijd kreeg, Bas de Jong een honkslag sloeg en Percy Isenia het honk bereikte toen een wilde worp volgde op een strikeout. Maar de honken bleven vol achter toen een groundout de inning afsloot.

Twee runs volgden hierna in de zevende inning. Bas Nooij opende met vier wijd en de honken kwamen vol te staan toen Hato en Henrique beiden een honkslag sloegen. Een opofferingsslag van Duursma en een force play-grounder van Draijer zorgden hierna voor de runs en een 6-0 stand.

Daan Hendrix nam de pitching van Cordemans over in de zevende inning en stond slechts één UVV-speler tot de honken toe, een vrije loop met twee uit voor Joris van Ballegooy in de zevende slagbeurt.

Jurrian Koks gooide negende inning voor Pirates en zorgde met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.

L&D Amsterdam Pirates - UVV 6-0
RHE
UVV000000000-021
L&D Amsterdam Pirates10102200X-680
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Gilian van Lith, L (0-1)626766
Thijs Steenwijk2111--
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (1-0)65-2--
Daan Hendrix211---
Jurrian Koks1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Niek Elshof, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play-Brigitta Zaal.
Speeltijd-2:28 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.