Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Amsterdam Pirates neemt alleen bezit van eerste plaats
English
AMSTERDAM / HOOFDDORP / ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates is de enige koploper in de Hoofdklasse nadat dinsdagavond (20 mei) drie inhaalwedstrijden werden gespeeld. Ondanks een aantal dreigende donkere wolken konden de wedstrijden volgens schema worden gespeeld. Er zijn nu nog twee inhaalwedstrijden over van de periode 8-12 mei, waarin 17 wedstrijden verregenden.

Amsterdam Pirates boekte een overtuigende 10-0 overwinning op eigen veld in acht innings tegen ADO Lakers. Amsterdam kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier van Bas de Jong, die alleen de tweehonkslag miste om 'for-the-cycle' te slaan. ADO Lakers bereikte slechts tweemaal het honk op drie werpers.

Voor vanavond deelde Vaessen Pioniers de eerste plaats met Amsterdam in winstpunten, maar speelde een wedstrijd minder. Vanavond kon Pioniers UVV niet van zich afschudden, want de ploeg wist in het duel telkens terug te komen, resulterend in een 4-4 gelijkspel. Het was voor het eerst dat Pioniers voor eigen publiek niet tot winst kwam in het nieuwe stadion, waar de voorgaande zeven wedstrijden in winst werden omgezet.

DOOR Neptunus stond met 7-0 voor tegen Mampaey The Hawks, wat toen plotseling terugkwam in de wedstrijd met een 4-run rally. Neptunus won uiteindelijk met 8-4.

(20 mei)
L&D Amsterdam Pirates vs. ADO Lakers

In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates met 10-0 in acht innings vs. ADO Lakers en boekte daarmee de zesde zege op rij. Het was een snelle wedstrijd die minder dan 2½ uur en dus moest Amsterdam enige tijd wachten op het resultaat van de ontmoeting tussen Vaessen Pioniers en UVV om te zien of de eerste plaats nog steeds werd gedeeld met de Hoofddorpse ploeg. Drie kwartier later eindigde het duel in Hoofddorp vanwege de 'curfew-regel' met 4-4 als eindstand. Hierdoor nam Amsterdam alleen bezit van de leiderspositie in de Hoofdklasse.


...Bas de Jong...
...2 Singles, Triple, Homerun, 2 Runs, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Pirates kwam vanavond tot 14 honkslagen, waaronder vier van Bas de Jong. De rechtsvelder miste alleen de tweehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan. De Jong had ook drie binnengeslagen punten en scoorde tweemaal. Remco Draijer scoorde drie punten voor de thuisploeg.

ADO Lakers bereikte het honk vanavond slechts tweemaal op drie werpers, beide keren via een honkslag. In de tweede inning opende Martijn Riphagen met een honkslag op Chris Mowday, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor Amsterdam. Riphagen was de enige speler die het honk bereikte in de vijf innings die Mowday gooide. Na de honkslag schakelde Mowday de volgende 12 slagmensen op rij uit.

In de zesde inning nam Daan Hendrix het van Mowday over met een 3-0 voorsprong. Hij kreeg drie nullen op rij in de zesde en stond toen een lead-off single in de zevende inning toe aan Jason Jakobus, de tweede en laatste speler van ADO Lakers die het honk bereikte. Hij werd de enige Haagse speler die tot het tweede honk wist door te dringen en dat deed hij na een grounder van Christian Diaz. Linkshander Kyle Ward gooide de achtste inning voor Pirates en zorgde voor drie nullen, waaronder een afsluitende strikeout.

Na een loper te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Amsterdam de score in de volgende slagbeurt toen Bas de Jong begon met een homerun op starter Glenn Romney. Hierna bereikte Rashid Gerard het honk na een fout en kwam Jesse Aussems op het honk via een stootslagphonkslag, maar daarna volgden een dubbelspel en een groundout, zodat er een loper op het derde honk achterbleef.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning toen Roelie Henrique opende met een stootslag-honkslag, het tweede honk stal, opschoof na een opofferingsstootslag van Björn Hato en scoorde op een opofferingsslag van Remco Draijer.

Amsterdam bracht de stand op 3-0 in de vijfde slagbeurt. Björn Hato en Remco Draijer sloegen toen een honkslag. Nadat de eerste was uitgeschakeld in een 'double-steal'-situatie bereikte Draijer het derde honk na een grounder, waarna hij scoorde op een 2-out triple van Bas de Jong.

Twee runs volgden in de zesde inning. Jesse Aussems begon met vier wijd, waarna Bas Nooij een tweehonkslag sloeg. Even later scoorde toen Patrick Bok na een fout op het honk kwam. Hierna nam Jeremy Winkel de pitching over van Romney. Het volgende punt kwam even later tot stand toen Bok uitging bij een steelpoging en Nooij scoorde op de aangooi richting tweede honk.

Een 3-run rally in de zevende inning verhoogde de stand naar 8-0. Remco Draijer en pinch-hitter Percy Isenia begonnen met vier wijd en voerden een 'double-steal' uit. Bas de Jong leverde hierna een RBI-single af, die werd gevolgd door een puntscorende foute aangooi vanuit het outfield. Met twee uit sloeg Bas Nooij het volgende punt binnen met een honkslag.

Amsterdam bereikte het verschil van 10 punten met twee uit in de achtste slagbeurt. Roelie Henrique opende met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Björn Hato. Remco Draijer sloeg hierna een honkslag, maar een binnenhoog leverde vervolgens de tweede nul op in de inning. Hierna bereikte Bas de Jong het honk op een infield-hit richting Odion Gouverneur, die de pitching in deze inning had overgenomen. Bij een poging De Jong uit te schakelen maakte Gouverneur een foute aangooi en dat stelde Hato en Draijer beiden in staat te scoren, waardoor de stand op 10-0 werd gebracht en de wedstrijd ten einde kwam.


...ADO Lakers starter Glenn Romney...

...Amsterdam starter Chris Mowday...

...Umpires Stenar van Groningen Schinkel en...
...Henri van Heijningen hebben een onderonsje...

...Midvelder Remco Draijer maakt een fraaie vangbal...


...Remco Draijer duikt terug naar 1e honk...


...2B Joshua Zara schakelt...
...Roelie Henrique gedwongen uit...

...ADO Lakers Hoofd Coach Eugene Henson...
...bezoekt de heuvel...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

L&D Amsterdam Pirates - ADO Lakers 10-0 (8 inn.)
RHE
ADO Lakers00000000-024
L&D Amsterdam Pirates01101232-10140
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de achtste inning)
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Glenn Romney, L (0-3)5 (*)211055
Jeremy Winkel212233
Odion Gouverneur0.2-122-
(*) - Romney gooide op 3 slagmensen in de zesde inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Chris Mowday, W (1-0)55-1--
Daan Hendrix, H (1)22-1--
Kyle Ward11----
Homerun: Pirates: Bas de Jong (2)(solo,2e,op Romney).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Rob Has, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Speeltijd-2:23 uur.
Vaessen Pioniers vs. UVV


...Vince Rooi...
...2 Doubles, 1 Run, 1 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
In Hoofddorp stonden Vaessen Pioniers en UVV beide tweemaal voor in een wedstrijd die na acht complete innings werd afgesloten, omdat de 'curfew' van 22:30 uur was bereikt. Omdat Pioniers UVV niet van zich kon afschudden eindigde het duel onbeslist in een 4-4 stand. En dat maakte een einde aan de 7-game winning streak van Pioniers, dat ook voor het eerst dit seizoen op eigen veld niet tot winst kwam.

Door het gelijkspel verloor Pioniers de eerste plaats en staat nu tweede achter L&D Amsterdam Pirates.

Voor UVV wat het het tweede gelijkspel van het seizoen en de tweede in zes dagen. De ploeg kwam ook tot 4-4 in een 8-inning, curfew-gelijkspel op donderdag 15 mei tegen ADO Lakers.

UVV opende de score gelijk in de eerste inning op startende werper Steven van Groningen. Met één uit kwam Nick Peels na een fout op het honk. Hij bereikte het derde honk na een honkslag van Gilmer Lampe en beide lopers schoven een honk op via twee opeenvolgende aangooien in deze situatie en dat betekende dat Peels dus scoorde en UVV op een 1-0 voorsprong zette. Hierna kreeg Dennis De Quint vier wijd, maar hij ging gedwongen uit op een klap van Mike Bazuin. Dat bracht Lampe naar het derde honk, maar die werd vervolgens uitgeschakeld bij een poging de thuisplaat te stelen, waardoor de slagbeurt ten einde kwam. Na het punt in de eerste inning kreeg Van Groningen drie nullen op rij in de tweede en derde inning, waarin hij viermaal drie slag gooide.

Pioniers werd puntloos gehouden door rookie Thijs Steenwijk in de eerste twee innings, maar scoorde daarna twee onverdiende punten in de derde slagbeurt om een 2-1 voorsprong te nemen. Lead-off hitter Zerzinho Croes bereikte het honk na een fout, waarna twee nullen volgden. Croes, die was opgeschoven via twee groudouts, scoorde het gelijkmakende punt toen Vince Rooi een tweehonkslag sloeg. Een honkslag van Mark-Jan Moorman bracht Rooi naar het derde honk en die scoorde even later na een tweehonkslag van Dè Flanegin. De honken kwamen nog vol te staan via vier wijd voor Kevin Dirksen, maar hierna sloot Steenwijk de inning af met een strikeout, zodat er dus drie lopers achterbleven.

UVV antwoordde onmiddellijk met een punt in de vierde inning om de stand in balans te brengen, 2-2. Gilmer Lampe begon met vier wijd en stal het tweede honk, terwijl volgende slagman Dennis De Quint drie slag kreeg. Hij scoorde toen Mike Bazuin volgde met een driehonkslag. Nadat Thomas Smits vier wijd had gekregen werd Bazuin uitgeschakeld op een klap richting werper Van Groningen, die de loper zelf uittikte.


...Mike Bazuin...
...Double, Triple, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e4 was het weer de beurt aan Pioniers om te scoren en dat gebeurde opnieuw via een onverdiend punt. Max Draijer begon met een tweehonkslag, waarna twee nullen volgden. Draijer scoorde vervolgens toen een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Danny Rombley. De inning eindigde toen Steenwijk Rombley op het tweede honk uitschakelde met een pick-off.

In de vijfde inning nam UVV voor de tweede keer in dit duel de leiding. Met twee uit raakte Van Groningen Nick Peels met een worp en kreeg toen een honkslag tegen van Gilmer Lampe, gevolgd door vier wijd voor Dennis De Quint, zodat de honken vol kwamen te staan. Mike Bazuin volgde hierna met een 2-run double langs de rechtsveldlijn en bezorgde UVV een 4-3 voorsprong. Maar UVV strandde twee lopers, omdat een groundout de inning afsloot.

In de 2e5 zorgde Pioniers weer voor een gelijke stand, 4-4. Met één uit sloeg Mark-Jan Moorman een honkslag en scoorde op de tweede tweehonkslag vanavond van Dè Flanegin. Hierna kreeg Kevin Dirksen opzettellijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten en nam Jurjen van Zijl de pitching bij UVV over. Hij begon met een vangbal, waarna de honken vol kwamen via vier wijd voor Max Draijer, maa ontsnapte uit de volle-honken-situatie toen een groundout de beurt afsloot.

En zo was Pioniers niet in staat meer afstand te nemen. De ploeg liet nog eens vijf lopers achter in de volgende drie innings. UVV, dat drie punten tegenkreeg via fouten, kon eveneens geen afstand nemen. Het liet vijf lopers achter in de eerste vijf slagbeurten, waarna nog maar twee spelers de honken bereikten in het restant van de wedstrijd.

Met de stand op 4-4 nam Sedley Karel de pitching bij Pioniers over in de zesde inning. Hij kreeg een one-out single tegen van Sam van Dijck in de zesde, maar die bleef achter. In de zevende gooide Karel vier wijd op Gilmer Lampe met één uit, maar dit keer volgde een dubbelspel. Swen Huijer zorgde voor drie nullen op rij in de achtste inning.

Voor Pioniers, met twee uit in de zesde, sloeg Vince Rooi een tweehonkslag en kreeg Mark-Jan Moorman vier wijd, maar beiden bleven achter. In de zevende opende Kevin Dirksen met een honkslag, maar ging gedwongen uit.

Pioniers kreeg de laatste scoringskans om het duel te beslissen in de achtste, want omdat de 22:30 uur curfew in zicht kwam betekende het dat dit de laatste complete inning was. Pioniers kreeg een aantal slagvaardige spelers aan slag, maar kwam niet tot scoren. Dirk van 't Klooster opende met een honkslag en stal het tweede honk. Een stootslag mislukte hierna, want Danny Rombley popte de bal naar de catcher. Hierna kreeg Vince Rooi opzettelijk vier wijd. Veteraan Duko Jansen nam vervolgens de pitching over. De rechtshander begon met drie slag voor Mark-Jan Moorman en zag Dè Flanegin een vangbal slaan die de wedstrijd afsloot.

Vaessen Pioniers - UVV 4-4 (8 inn.)
RHE
UVV10012000-452
Vaessen Pioniers00211000-4111
(wedstrijd na acht innings afgesloten vanwege de 22:30 uur 'curfew-rule')
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk4.113841
Jurjen van Zijl3133--
Duko Jansen0.21----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Steven van Groningen564443
Sedley Karel2211--
Swen Huijer11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Efrem Silvania, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Speeltijd-3:08 uur.
DOOR Neptunus vs. Mampaey The Hawks

In Rotterdam stond DOOR Neptunus met 7-0 voor na vijf innings en leek op weg naar een ruime uitslag, maar toen Mampaey The Hawks plotseling tot een rally van vier punten in de zesde inning. Het was de enige productieve slagbeurt voor de ploeg uit Dordrecht en Neptunus won uiteindelijk met 8-4.

De wedstrijd werd net op tijd afgesloten, maar kort nadat de laatste nul was gemaakt was er onweer te horen en was er ook bliksem zichtbaar. Zo'n kwartier later volgde een hevige regenbui.


...Dwayne Kemp...
...3 Hits, 3 Gestolen Honken, 1 Run...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus kwam al snel op voorsprong door tweemaal te scoren in de eerste inning op starter Quinn Tramm. Gyenuar Lopez begon met een honkslag en schoof op na een grounder. De honken kwamen vol te staan toen Raily Legito vier wijd kreeg en Dwayne Kemp eveneens een honkslag sloeg. Hierna gooide Tramm vier wijd op Gianison Boekhoudt en raakte Urving Kemp met een punt om de twee punten binnen te brengen. Drie lopers bleven echter achter toen een vangbal en groundout volgden.

Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in zowel de tweede als de derde inning voegde Neptunus twee runs toen in de vierde slagbeurt. Mourik Huijser en Shaldimar Daantji openden met back-to-back triples, waarna Lopez vier wijd kreeg. Benjamin Dille sloeg hierna in een dubbelspel, maar dat bracht wel Daantji binnen en zorgde voor een 4-0 stand.

Drie onverdiende punten werden daarna gescoord in de vijfde inning. Gianison Boekhoudt bereikte het honk na een fout, Urving Kemp kreeg vier wijd en Daniel Fernandes kwam eveneens na een fout op het honk, zodat er drie lopers waren. Het eerste punt werd even later gescoord na een opofferingsslag van Mourik Huijser en de volgende twee konden worden genoteerd toen Gyenuar Lopez met twee uit een driehonkslag sloeg.

Met een 7-0 achterstand kwam The Hawks terug in de wedstrijd dankzij een 4-run rally in de eerste helft van de zesde inning. Neptunus-starter Floris Timmer had in de eerste vijf innings slechts twee hits toegestaan en maar één speler had het tweede honk bereikt. Maar in de zesde kwam de rechtshander in de problemen en stond vier opeenvolgende honkslagen toe en vijf aan de eerste zes slagmensen. De honken kwamen vol te staan toen Kevin van Veen, Jules Peters en Berend Ruben de inning begonnen met honkslagen. Gregory Trinidad sloeg hierna de vierde honkslag op rij en die bracht twee punten binnen, maar hij werd zelf uitgeschakeld toen hij probeerde op te schuiven naar het tweede honk. Een opofferingsslag van Berry van Donselaar was hierna goed voor het derde punt in deze beurt. Met twee uit sloeg Rodney Michel een honkslag en stal het tweede honk, waarna Gino Hersilia vier wijd kreeg. Dat leidde tot een werperswissel en Will Dismukes nam het over van Timmer. De Amerikaan gooide vier wijd op pinch-hitter Frans van den Heuvel, resulterend in volle honken en gooide daarna ook vier wijd op Remian Denis, wat een punt opleverde en de achterstand terugbracht naar 7-4. Met de honken nog altijd vol kwam de inning ten einde via een 'force play-grounder'. Dismukes kreeg drie nullen op rij in de zevende inning.

Neptunus voegde nog een 'insurance run' toe in de 2e6. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag, stal het tweede en het derde honk en scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Gianison Boekhoudt. In de zevende draaide The Hawks een dubbelspel en in de achtste liet Neptunus drie lopers achter.

Jorian van Acker nam de pitching bij Neptunus over in de achtste. Hij stond twee hits toe, maar geen punten. En in de negende maakte closer Berry van Driel zelf een foute aangooi met één uit en kreeg lopers op het eerste en derde honk met twee uit, maar sloot het duel daarna af met een strikeout.

DOOR Neptunus - Mampaey The Hawks 8-4
RHE
Mampaey The Hawks000004000-495
DOOR Neptunus20023100X-8101
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (1-2)535674
Danny Stolk321411
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Floris Timmer, W (3-0)5.233744
Will Dismukes, H (2)1.122---
Jorian van Acker11-2--
Berry van Driel111---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Henk van der Linde.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Speeltijd-2:52 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.