Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Donderdagavond 22 mei begint de één-na-laatste 3-game series van de eerste helft van de competitie. En deze series zou al de eerste twee ploegen kunnen opleveren die zich kwalificeren voor de Play-Offs aan het einde van het seizoen in september.


(© Photo: Henk Seppen)
We hebben de komende dagen twee interessante series, want de top-4 staat tegenover elkaar.

Koploper L&D Amsterdam Pirates ontmoet DOOR Neptunus, waarvan de eerste twee wedstrijden in Amsterdam worden gespeeld. Beide ploegen kunnen hun reguliere startende rotatie gebruiken en dat betekent dat RHP Rob Cordemans (Amsterdam) het opneemt tegen LHP Diegomar Markwell (Neptunus) in de opener op donderdag.

Het op de tweede plaats staande Vaessen Pioniers treft Corendon Kinheim in de altijd interessante regionale strijd tussen deze twee ploegen. Kinheim kan ook de normale rotatie gebruiken en begint donderdag met rechtshander David Bergman. Pioniers gebruikt ook hun normale rotatie, maar de volgorde daarvan is gewijzigd vanwege de recente afgelastingen. Hierdoor is Pioniers' volgende starter (donderdag) nu rechtshander Elton Koeiman, die aanvankelijk de derde starter in de rotatie was. Dat betekent dat de Hoofddorpers komende zaterdag met de oorspronkelijke eerste starter uit hun rotatie beginnen en dat is linkshander Ricardo Hernandez Sanchez. De reeks opent donderdag in Hoofddorp, waarna in het weekeinde tweemaal in Haarlem wordt gespeeld.

Een andere ploeg die de reguliere rotatie kan gebruiken is Mr. Cocker HCAW, dat ADO Lakers ontmoet. Rechtshander Sander Helmendach start voor Bussumers op donderdag en staat tegenover rechtshander Timo van Ancum. ADO Lakers gebruikt drie werpers, die dit seizoen al een aantal starts maakten, maar heeft de volgorde weer gewijzigd. De eerste twee wedstrijden worden in Bussum gespeeld, de derde in Den Haag.

De vierde reeks is die tussen Mampaey The Hawks en UVV. De startende werpers voor deze series zijn nog niet bekend gemaakt. The Hawks verwacht de Venezolaanse linkshander Danny Forte Salvador op vrijdag, maar voegde ook een nieuwe werper aan het roster toe. Woensdag arriveerde de Amerikaan Eddie Oropesa Jr.. Hij is de zoon van Eddie Oropesa, die in het seizoen 2007 op de heuvel stond bij Sparta-Feyenoord. De in Cuba geboren Oropesa Sr. gooide vier seizoenen in de Major League bij de Philadelphia Phillies (2001), Arizona Diamondbacks (2002-2003) en San Diego Padres (2004). De linkshander gooide in 125 wedstrijden, allen in relief, en was 8-4.

Programma & Startende Werpers

(21 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.