Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Pioniers terug op kop
English
AMSTERDAM / HOOFDDORP / BUSSUM / DORDRECHT - Na dinsdag van de eerste plaats te zijn gezakt keerde Vaessen Pioniers na slechts twee dagen weer terug naar de koppositie in de Hoofdklasse na 4-1 winst vs. Corendon Kinheim op donderdagavond (22 mei). Pioniers kwam tot een rally van vier runs in de derde inning en dat was genoeg.

Het is nu Pioniers dat alleen bezit heeft genomen van de eerste plaats, want L&D Amsterdam Pirates verloor met 4-3 vs. DOOR Neptunus. Amsterdam stond met 3-1 voor in de eerste helft van de negende inning, maar toen faalde de bullpen en wist Neptunus driemaal te scoren om het duel in eigen voordeel om te draaien.

Door het verlies van Amsterdam zal er tijdens deze wedstrijdenreeks nog geen beslissing zijnwie zich plaatst voor de Play-Offs in de eerste helft van het seizoen. Wanneer Amsterdam zou hebben gewonnen hadden Pioniers en Pirates zich beiden kunnen kwalifuceren als zij ook beide wedstrijden in het weekeinde zouden hebben gewonnen. Maar nu hebben we een andere situatie door het verlies van Amsterdam, want alle ploegen uit de top-4 zijn nu nog in de race voor de eerste en tweede plaats. De top-2 wordt nu vrijwel zeker komende week beslist in de laatste series van de eerste helft. Daaronder de reeks tussen Amsterdam en Pioniers. Echter, met de juiste combinaties in de komende dagen zouden we dinsdagavond al de eerste kwalificatie kunnen hebben.

ADO Lakers had vanavond aan één punt genoeg. De Haagse ploeg won met 10-0 bij Mr. Cocker HCAW, dat nog steeds één overwinning nodig heeft voor de 800e. He enige punt werd gescoord in de zesde inning.

UVV leek een comfortabele 5-0 voorsprong te hebben vs. Mampaey The Hawks. Maar de ploeg uit Dordrecht had opnieuw een comeback-rally, want er werd viermaal gescoord in de achtste inning, maar men stond uiteindelijk opnieuw met lege handen. Voor The Hawks maakte de Amerikaan Edilberto (Eddie) Oropesa, die woensdag arriveerde, zijn debuut. Hij gooide twee innings in relief. Oropesa's vader gooide in de Hoofdklasse in 2007 voor Sparta-Feyenoord.

(22 mei)
L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus

In Amsterdam begon L&D Amsterdam Pirates aan de negende inning met een 3-1 voorsprong vs. DOOR Neptunus. De Rotterdammers scoorden toen drie punten op drie werpers om met 4-3 te winnen, want met één uit en een loper op het eerste honk wisten twee relievers de voorsprong niet vast te houden.

Afgelopen dinsdag nam Amsterdam alleen bezit van de eerste plaats nadat Vaessen Pioniers (met wie de eerste plaats werd gedeeld) niet verder kwam dan een 4-4 gelijkspel. Maar nu is het Amsterdam dat de eerste plaats moet prijsgeven vanwege de nederlaag, terwijl Pioniers na vanavond weer terug is als lijstaanvoerder.


...Daniel Fernandes...
...Single, Double...
...Sloeg het winnende punt binnen...
(© Foto: Henk Seppen)
De ervaren werpers Rob Cordemans (Amsterdam) en Diegomar Markwell (Neptunus) hielden elkaar zes innings in balans. Het was Cordemans die (opnieuw) domineerde, want hij zorgde voor drie nullen op rij in zes van de zeven innings die hij gooide. De enige slagbeurt waarin de rechtshander wat problemen tegenkwam was de vierde inning waarin hij drie hits en een punt moest toestaan. Markwell moest meer lopers tot de honken toestaan in de 6-plus innings die hij gooide. De linkshander kreeg ook maar drie hits tegen en één punt in de eerste zes innings, maar kreeg nog eens twee punten op zijn naam in de zevende slagbeurt.

Amsterdam opende de score in de eerste inning. Met één uit bereikte Michael Duursma het honk na een foute aangooi en kwam op het derde honk na een tweehonkslag van Bas de Jong. Een grounder van Kenny Berkenbosch leverde daarna een punt op en zette Amsterdam op een snelle 1-0 voorsprong. vanaf de grounder van Berkenbosch schakelde Markwell zeven slagmensen op rij uit, waarna Duursma weer het honk bereikte na een fout met twee uit in de derde inning. Maar dit keer bleef hij achter, waarna Markwell werd gesteund met een dubbelspel in de vierde inning na een lead-off single van Berkenbosch. In de vijfde kreeg hij drie honklopers, maar twee daarvan werden gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk. In de zesde stond Markwell een one-out single toe aan De Jong. Nadat die was opgeschoven naar het tweede honk via een grounder gooide Markwell opzettelijk vier wijd op Percy Isenia en sloot de inning af met een strikeout.

Cordemans schakelde de eerste negen slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit. In de vierde inning kreeg hij honkslagen tegen van Gyenuar Lopez en Benjamin Dille. Met één uit kwamen de honken vol toen ook Dwayne Kemp een honkslag sloeg. Een binnenhoog leverde de tweede nul op, waarna Neptunus de gelijkmaker scoorde toen Cordemans vier wijd gooide op Adrian Anthony. Een grounder volgde en dat betekende dat Neptunus de honken vol achterliet. Na de vrije loop schakelde Cordemans de volgende tien slagmensen weer op rij uit.

In de 2e7 hernam Pirates de leiding door tweemaal te scoren. Markwell begon met vier wijd voor lead-off hitter Rashid Gerard, waarna Bas Nooij het honk bereikte via een stootslag-honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique en dat bracht reliever Kevin Kelly naar de heuvel. Hij werd begroet met een honkslag langs de rechtsveldlijn van Björn Hato, waardoor beide lopers scoorden en Amsterdam een 3-1 voorsprong nam.

In de eerste helft van de achtste inning nam Daan Hendrix de pitching over van Cordemans. Hij kreeg een lead-off single tegen van Daniel Fernandes, die het tweede honk stal en het derde honk bereikte na een one-out grounder, maar toen achterbleef.

In de negende gooide Hendrix vier wijd op Dwayne Kemp met één uit en werd opgevolgd door Kyle Ward. En toen draaide het duel richting Neptunus, want twee relievers konden de voorsprong niet beschermen. Ward gooide vier wijd op Gianison Boekhoudt en kreeg toen een RBI-single tegen van Adrian Anthony, waardoor het 3-2 werd. Hierna volgde Urving Kemp ook met een puntscorende honkslag en dat bracht de stand in evenwicht. Closer Jurrian Koks werd ingebracht als nieuwe werper, maar hij werd begroet met een tweehonkslag van Daniel Fernandes, die Neptunus op een 4-3 voorsprong zette. Anthony scoorde op de tweehonkslag en Kemp probeerde ook te scoren, maar die werd uitgeschakeld op de plaat. Een grounder sloot de inning af, maar Neptunus had het duel in eigen voordeel omgedraaid.

In de 2e9 beklom Neptunus-closer Berry van Driel de heuvel. Hij gooide vier wijd op lead-off slagman Remco Draijer, maar daarna eindigde een stootslag-poging in drie slag voor volgende slagman Rashid Gerard. Even later ging Draijer uit bij stelen na een pick-off en sloot Van Driel de wedstrijd af met drie slag voor Bas Nooij om zijn tweede save van het seizoen te verdienen.

L&D Amsterdam Pirates - DOOR Neptunus 3-4
RHE
DOOR Neptunus000100003-472
L&D Amsterdam Pirates100000200-350
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell6.133432
Kevin Kelly, W (1-0)1.2--1--
Berry van Driel, SV (2)121---
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans711311
Daan Hendrix, H (2)1.1-1111
Kyle Ward, BS (1), L (1-1)- (*)-1222
Jurrian Koks0.2--1--
(*) - Ward gooide op 3 slagmensen in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Marijke van den Berge.
Techn. Commissioner-Willem Broertjes.
Speeltijd-2:59 uur.
Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim

In Hoofddorp kwam Vaessen Pioniers tot een rally van vier punten in de derde inning vs. Corendon Kinheim en dat was genoeg, want de ploeg won met 4-1. 35 minuten later kwam het bericht dat L&D Amsterdam Pirates had verloren van DOOR Neptunus na acht innings met 3-1 te hebben voorgestaan. De combinatie van de winst van Pioniers en het verlies van Pirates bracht de Hoofddorpers weer terug op de eerste plaats.


...Elton Koeiman...
...vierde overwinning...
(© Foto: Henk Seppen)
Aanvankelijk was het Kinheim dat in de eerste drie innings productief was op Elton Koeiman, maar de Hoofddorpse verdediging voorkwam punten door drie dubbelspelen te draaien. Koeiman gooide zeven prima innings en verdiende zijn vierde zege van het seizoen.

In de eerste inning sloeg Niels van Weert een honkslag met één uit, maar daarna sloeg Quintin De Cuba in een dubbelspel. In de tweede opende Jeffrey Arends met een honkslag, maar werd uitgeschakeld toen volgende slagman Dashenko Ricardo in een dubbelspel sloeg. Mervin Gario werd daarna geraakt door een worp en schoof op na een mislukte pick-off, maar bleef toen achter. In de derde sloeg voormalig Pionier Jefferson Muzo een honkslag met één uit, maar daarna volgde het derde dubbelspel op een grounder van René Cremer.

Kinheim-starter David Bergman kreeg een lead-off single tegen van Zerzinho Croes in de eerste inning, maar schakelde toen de volgende zes slagmensen uit.

In de 2e3 kreeg de rechtshander vier honkslagen en vier punten tegen, waarvan één onverdiend. Kevin Dirksen opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Max Draijer en een honkslag van Zerzinho Croes. Hierna leverden Dirk van 't Klooster (one-run) en Danny Rombley (2-run) puntscorende honkslagen af om Pioniers op een 3-0 voorsprong te zetten. Een strikeout volgde, maar daarna voegde Pioniers een punt toe toen Mark-Jan Moorman het honk bereikte na een fout.

In het restant van de wedstrijd bereikte Pioniers nog maar drie keer het honk. Bergman kreeg drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning. Na acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg de rechtshander een one-out double tegen van Moorman en een honkslag van Mark Duursma. De Kinheim-verdediging draaide daarna een dubbelspel toen Dè Flanegin werd uitgevangen door tweede honkman Niels van Weert. Die gooide de bal aanvankelijk naar het tweede honk in een poging daar Duursma uit te schakelen. Maar toen Moorman op dat moment ook van zijn honk was gooide korte stop René Cremer de bal naar catcher Dashenko Ricardo. Die wist de bal op tijd bij derde honkman Mervin Gario te krijgen, waarna Moorman werd uitgetikt om de inning af te sluiten.

In de achtste inning, op reliever Jean-Paul Gulinck, kreeg Pioniers hun laatste honkloper, maar daarna draaide Kinheim opnieuw een dubbelspel. Dirk van 't Klooster begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een vangbal, maar werd toen uitgeschakeld bij een poging te scoren toen Vince Rooi werd uitgevangen.

Met een 4-0 achterstand pakte Kinheim een punt terug in de vijfde inning toen Dashenko Ricardo een homerun sloeg, maar daar bleef het bij voor de Haarlemmers. In de zesde opende Jefferson Muzo nog met een honkslag, maar hij bleef achter. En in de zevende sloeg Mervin Gario een honkslag met twee uit, maar ook hij strandde.

Swen Huijer nam de pitching voor Pioniers over in de achtste en zorgde voor drie nullen op rij. In de negende kreeg closer Bayron Cornelisse een 2-out single tegen van Jeffrey Arends en gooide vier wijd op Dashenko Ricardo, maar daarna sloot een vangbal de wedstrijd af.

Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 4-1
RHE
Corendon Kinheim000010000-171
Vaessen Pioniers00400000X-481
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, L (2-2)75-743
Jean-Paul Gulinck1--1--
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (4-1)71-611
Swen Huijer, H (2)1-----
Bayron Cornelisse, SV (3)1-11--
Homerun: Kinheim: Dashenko Ricardo (1)(solo,5e,op Koeiman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Oosterling, 1B-Peter Brink, 1B-Olav Steijger.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Techn. Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Speeltijd-2:24 uur.
Mr. Cocker HCAW vs. ADO Lakers

In Bussum was het slechts één punt dat de wedstrijd besliste tussen Mr. Cocker HCAW en het bezoekende ADO Lakers. Het enige punt werd gescoord in de zesde inning door ADO Lakers, dat hiermee de eerste uitwedstrijd van het seizoen won en ook de eerste winst boekte in een avondwedstrijd. Met het verlies staat HCAW's losing streak nu op zeven wedstrijden.

Het was de eerste 1-0 uitslag sinds 19 augustus 2013. Op die datum verloor HCAW met 1-0 van Mampaey The Hawks in Dordrecht. In mei vorig jaar boekte Vaessen Pioniers twee 1-0 overwinningen tegen respectievelijk ADO Lakers en UVV.


...Rood gekleurde wolken boven het veld in Bussum...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Beide ploegen kregen vanavond verschillende scoringskansen in het duel, dat na afloop van de eerste helft van de zesde inning 28 minuten werd onderbroken van de felschijnende ondergaande zon ('sun-delay').

In de eerste inning opende Odion Gouverneur voor ADO Lakers met vier wijd. Hij schoof op na een groundout en daarna werd Christian Diaz uitgevangen. Even later werd Gouverneur na appèl uitgegeven, omdat hij het tweede honk na de vangbal te vroeg had verlaten toen hij naar het derde honk opschoof. En dus eindigde dit dubbelspel de slagbeurt.

In de derde inning opende Jason Jakobus met een tweehonklsag en schoof op na een opofferingsstootslag van Joshua Zara, maar strandde op het derde honk. In de vierde slagbeurt kreeg ADO Lakers de eerste twee slagmensen op het honk toen HCAW-starter Sander Helmendach vier wijd gooide op zowel Stephen Henson als Christian Diaz. Maar de rechtshander herstelde zich, schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit en sloot af met een pop-fly.

In de vijfde kreeg Helmendach een honkslag tegen van Brian Raap, die daarna het tweede honk stal. Hierna kreeg Odion Gouverneur vier wijd, maar kwam de inning ten einde toen Raap op het derde honk werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

Voor HCAW sloeg Jasper Keijzer een honkslag met één uit in de eerste inning op Timo van Ancum, maar die ging uit bij een steelpoging. In de tweede slagbeurt was het Kevin Weijgertse die een honkslag sloeg met één uit en volgde Jim Froberg met een honkslag met twee uit, maar beiden strandden.

Van Ancum, die een goed optreden had, kreeg daarna drie nullen in de derde inning. Hij gooide daarna vier wijd op Weijgertse met twee uit in de vierde inning, maar schakelde daarna de volgende zeven slagmensen op rij uit.

In de eerste helft van de zesde inning opende ADO Lakers de score. Stephen Henson begon met een tweehonkslag, die maar net werd gemist door rechtsvelder Jasper Keijzer. Henson schoof daarna op toen Christian Diaz werd uitgevangen door Keijzer. Hierna werd ook Martijn Riphagen uitgevangen door de Bussumse rechtsvelder en kreeg een opofferingsslag op zijn naam, want dit keer kon Henson scoren op de klap. En dit zou het enige punt in de wedstrijd blijven.

Beide ploegen bereikten de honken opnieuw in de zevende inning. Voor ADO Lakers kreeg Joshua Zara vier wijd met twee uit, waarna Brian Raap een honkslag sloeg. Bob Klaarenbeek nam de pitching hierna over voor Helmendach. Die kreeg een harde grounder tegen van Odion Gouverneur die werd geraakt door loper Raap. En dus werd Raap uitgegeven en kreeg Gouverneur een honkslag op zijn naam, maar de inning kwam ten einde en er bleven twee lopers achter.

In de 2e7 opende Sergino Martis met een honkslag. Nadat de volgende slagman drie slag had gekregen nam Martijn Riphagen de pitching over en kreeg een honkslag tegen van Roy Seltenrijch. De rechtshander volgde met twee strikeouts en dat betekende dat ook HCAW twee lopers achterliet.

In de achtste kreeg Klaarenbeek drie nullen op rij, net als Leon Elshof in de negende inning.

In de 2e8 liet HCAW een loper op het eerste honk achter op nieuwe werper Ibrahin Redan, maar kreeg daarna een loper op het derde honk in de 2e9. Pinch-hitter Kevin Nieveld begon met vier wijd, waarna zijn pinch-runner Dillon True het tweede honk stal en het derde honk bereikte na een one-out grounder van Seltenrijch. True bleef daarna achter, want een groundout sloot de wedstrijd af.

...Rechtsvelder Jasper Keijzer probeert de tweehonkslag van Stephen Henson te vangen in de 6e inning...

...Winnende werper Timo van Ancum...


...Uit of Safe?...
...1B Odion Gouverneur springt op, terwijl Linoy Croes aankomt...
(© All Photos: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - ADO Lakers 0-1
RHE
ADO Lakers000001000-150
Mr. Cocker HCAW000000000-050
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (1-3)6.1514--
Martijn Riphagen, H (1)0.22-1--
Ibrahin Redan, SV (2)222---
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (2-3)6.255411
Bob Klaarenbeek1.11-1--
Leon Elshof11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Speeltijd-2:48 uur.
Game Notes:
Tussen 1e & 2e helft 6e inn. - 28-minuten 'sun-delay'
Mampaey The Hawks vs. UVV

In Dordrecht leek UVV een ogenschijnlijk comfortabele 5-0 voorsprong in handen te hebben in de achtste inning vs. Mampaey The Hawks. Maar de voorsprong werd bijna verspeeld toen de thuisploeg tot een rally van vier runs kwam in de 2e8. De slagbeurt eindigde toen het eventuele gelijkmakende punt werd uitgeschakeld op de plaat en dus won UVV met 5-4.

De comeback van The Hawks verknalde bijna een uitstekend optreden van UVV's startende werper Kenny Van Den Branden. De Belg nam een No-Hitter mee naar de zesde inning en had slechts één speler tot de honken toegelaten in de eerste vijf innings.

In de eerste drie innings werd UVV op slechts één honkslag gehouden door Ronald de Bont. De ervaren rechtshander gooide vier wijd met twee uit in de eerste inning en schakelde daarna de volgende vijf slagmensen op rij uit. In de derde gooide hij vier wijd op Nick Peels met één uit, maar die ging uit bij een steelpoging. De Bont volgde met een vrije loop voor Brennan Nijof en kreeg toen een 'ground-rule double' tegen van Norbert Jongerius, maar de twee lopers bleven achter.


...Norbert Jongerius...
...Double, Triple, Run, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV opende daarna de score in de vierde inning. Dennis De Quint begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een grounder van Mike Bazuin. Na vier wijd voor Joris van Ballegooy schoven de twee lopers op na een grounder van Jirka Bliek en scoorden beiden op een tweehonkslag van Thomas Smits.

Twee runs werden toegevoegd in de vijfde slagbeurt. Brennan Nijhof opende met een tweehonkslag en scoorde toen Norbert Jongerius volgde met een driehonkslag. De laatste scoorde op een opofferingsslag van Gilmer Lampe, die eindigde in een vangfout, waardoor hij het tweede honk kon bereiken. Hierna werd Dennis De Quint geraakt door een worp. Even later werd Lampe alsnog uitgeschakeld, want hij was niet op tijd terug op het tweede honk toen Mike Bazuin werd uitgevangen en dat leidde tot een dubbelspel. Een vrije loop voor Van Ballegooy volgde, maar UVV liet twee lopers achter.

In de zesde inning nam nieuwkomer Edilberto (Eddie) Oropesa de pitching over bij The Hawks. Oropesa, die de Amerikaanse nationaliteit heeft, arriveerde woensdag in Dordrecht en dus maakte hij nu zijn debuut in de Hoofdklasse. Hij werd begroet met een tweehonkslag van Thomas Smits, maar werd toen gesteund met een dubbelspel. Volgende slagman Nick Peels ging uit via een line drive naar tweede honkman Berend Ruben, die het dubbelspel completeerde door de bal naar korte stop Rodney Michel te gooien, want Smits was niet op tijd terug op het tweede honk.

UVV voegde nog een punt toe in de zevende inning op Oropesa. Met één uit sloeg De Quint een honkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Bazuin. De Quint scoorde even later na een wilde worp om de stand op 5-0 te brengen.

In de achtste inning werd Henk van Heijningen de nieuwe werper voor The Hawks en kreeg drie nullen op rij. Hij stond een lead-off single toe in de negende, maar hield UVV toen ook puntloos.

Kenny Van Den Branden had een indrukwekkende start voor UVV. Hij kreeg het minimum aantal slagmensen van 15 slagmensen tegenover zich in de eerste vijf innings en nam een No-Hitter mee naar de zesde. In de tweede inning gooide de rechtshander met twee uit vier wijd op Jules Peters, maar die ging toen uit bij een steelpoging. Van Den Branden schakelde daarna de volgende elf slagmensen op rij uit. Met twee uit in de zesde eindigde zijn No-Hitter toen pinch-hitter Aschwin Rokx een honkslag in het rechts-midveld sloeg. Bob de Bruijn volgde met een nieuwe honkslag en Rokx schoof een extra honk op na een fout in het outfield, maar beide lopers bleven achter.

In de zevende inning kreeg Van Den Branden een 2-out triple tegen van Rodney Michel, maar ook die strandde.

In de achtste kwam The Hawks tot een rally van vier punten en kwam bijna langszij. Van Den Branden begon met een strikeout, kreeg toen een honkslag tegen van Frans van den Heuvel en volgde weer met een strikeout. Bob de Bruijn sloeg even later ook weer een honkslag en dat bracht Gilian van Lith in als nieuwe werper. Die werd begroet met een RBI-double van Berend Ruben en zorgde met vier wijd op Gregory Trinidad voor volle honken. Dat leidde weer tot een werperswissel, want Duko Jansen nam het over van Van Lith. De ervaren rechtshander gooide echter vier wijd op Berry van Donselaar, resulterend in een punt, en kreeg daarna een tweehonkslag tegen van Rodney Michel. Ruben en Trinidad scoorden daarop en verkleinden de achterstand naar 5-4. Van Donselaar probeerde ook te scoren, maar hij werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van midvelder Gilmer Lampe naar korte stop Dennis De Quint naar catcher Joris van Ballegooy en dat sloot de inning af. De nul op de plaat brak de rally op, want The Hawks had lopers op het tweede en derde honk kunnen hebben met twee uit.

In de 2e9 gooide Jansen vier wijd op Gino Hersilia met één uit en kreeg toen een honkslag tegen van Frans van den Heuvel. De twee schoven op na een grounder, maar daarna sloot Jansen de wedstrijd af met een strikeout en verdiende een save.

Mampaey The Hawks - UVV 4-5
RHE
UVV000220100-591
Mampaey The Hawks000000040-481
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (1-1)7.261522
Gilian van Lith- (*)-1122
Duko Jansen, SV (1)1.1222--
(*) - Van Lith gooide op 2 slagmensen in de achtste inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Ronald de Bont, L (0-3)5-5544
Edilberto Oropesa2-1311
Henk van Heijningen22-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Speeltijd-2:42 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.