Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Donderdagavond begint de tweede 3-game series van het seizoen en de startende werpers zijn bekend. De meeste Hoofd Coaches en Pitching Coaches wijzigden hun openingsrotaties niet, maar twee teams deden dat wel en zij staan tegenover elkaar.


(© Foto: Henk Seppen)
In de Opening Series begon de top-4 van de afgelopen zeven seizoenen met driemaal winst en dat betekende dus dat er vier teams zonder winst waren.

Maar dat zal in de komende series veranderen, want twee van de ongeslagen ploegen ontmoeten elkaar, net als twee van de puntloze teams.

Beginnend met twee wedstrijden in eigen stadion in Hoofddorp ontmoet het ongeslagen Vaessen Pioniers het ongeslagen DOOR Neptunus. Dit wordt een interessante series, want het is de eerste keer dat de ploegen tegenover elkaar sinds de Holland Series van vorig jaar, waarin Neptunus een 4-0 sweep boekte tegen Pioniers. Maar de reeks is ook interessant om een andere reden, want Neptunus staat op het punt de eerste ploeg in de historie te worden met 1.000 overwinningen op Hoofdklasse-niveau. Met de eerstvolgende zege zal Neptunus de mijlpaal bereiken, maar uiteraard wil Pioniers voorkomen dat de historische winst tegen hen wordt geboekt.

Beide teams gaan met dezelfde rotatie als vorige week en dat betekent dat er een linkshandig duel zal zijn in de opener op donderdag tussen Diegomar Markwell (Neptunus) en de Venezolaan Ricardo Hernandez (Pioniers).

UVV en Mr. Cocker HCAW beginnen hun series met twee wedstrijden in Vleuten op donderdag en zatedag. UVV liet in het weekeinde tegen een sweep aan vs. L&D Amsterdam Pirates, terwijl HCAW driemaal verloor van Vaessen Pioniers. Beide ploegen gaan met dezelfde rotatie. De UVV vs. HCAW reeks is altijd interessant, vanwege het regionale rivaliteit. Echter, sinds de comeback in de Hoofdklasse in 2011 heeft UVV 15 van de 18 wedstrijden tegen HCAW in winst omgezet.

De derde series die van start gaat met een ongewijzigde werpersrotatie is die tussen Mampaey The Hawks en L&D Amsterdam Pirates, die begint met twee wedstrijden in Dordrecht. Veteraan Rob Cordemans zal donderdagavond voor Amsterdam starten en neemt het dan op tegen de club waar hij ooit zijn loopbaan in de jeugd begon. Amsterdam speelde in het weekeinde zonder hun reguliere rechtsvelder Bas de Jong, nadat die een gekneusde rechter ringvinger had opgelopen in de opener op vrijdag. De verwachting is dat De Jong in de komende series weer zal terugkeren in de line-up.

De vierde reeks is die tussen ADO Lakers en Corendon Kinheim, waarvan de eerste twee wedstrijden in Den Haag worden gespeeld. Dit zijn de enige twee ploegen die een wijziging aanbrachten in hun rotatie. Voor Kinheim start David Bergman de opener, net zoals hij dat een week geleden ook deed. Maar in het weekeinde zijn de twee starters omgewisseld, want Glenn Wassink begint nu op zaterdag in plaats van zondag, terwijl Nick Veltkamp van zaterdag naar zondag is gegaan. ADO Lakers Hoofd Coach Eugene Henson voegde een nieuwe starter aan zijn rotatie toe, want hij wees rechtshander Jeremy Winkel aan als starter voor donderdag. Afgelopen zondag gooide Winkel één inning in relief in het derde duel tegen Neptunus. In het weekeinde begint Henson met dezelfde starters, zodat Ibrahin Redan, die het openingsduel van het seizoen begon, nu in de bullpen staat.

Programma & Startende Werpers komende series

(23 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.