Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Pirates & Pioniers wisselen weer van plaats
English
AMSTERDAM / HAARLEM / BUSSUM / DORDRECHT - Vandaag (zaterdag 24 mei) wisselde L&D Amsterdam Pirates weer van plaats met Vaessen Pioniers om terug te keren naar de leiderspositie in de Hoofdklasse. In de onderste-4 passeerde UVV Mr. Cocker HCAW naar de vijfde plaats.

L&D Amsterdam Pirates boekte vandaag een 2-0 shutout-winst tegen DOOR Neptunus en kreeg opnieuw een uitstekend werpersoptreden van Kevin Heijstek, die zijn tweede complete wedstrijd van het seizoen gooide. Na Corendon Kinheim op drie hits te hebben gehouden in een 3-0 shutout op 3 mei gooide Heijstek vandaag een 'complete game 2-hitter' vs. Neptunus.

Vaessen Pioniers veegde in de vierde inning een 3-1 achterstand vs. Corendon Kinheim weg en nam een 4-3 voorsprong, maar keek vanaf de 2e4 opnieuw tegen een achterstand aan en verloor uiteindelijk met 6-5. Door het verlies staat Pioniers nu weer op de tweede plaats.

ADO Lakers, dat donderdag slechts met 1-0 won vs. Mr. Cocker HCAW, kwam vandaag tot een ruime 12-2 zege tegen de Bussumse ploeg. Met een 4-1 voorsprong kwam ADO Lakers tot een rally van acht punten op drie werpers in de negende inning.

Mampaey The Hawks had vandaag wederom een comeback met een 4-run rally, maar uiteindelijk was het resultaat toch weer hetzelfde: een nederlaag. Met een 4-0 achterstand vs. UVV scoorde The Hawks viermaal in de 2e6, maar UVV kwam terug en won met 5-4. Hierdoor heeft The Hawks nu een losing streak van tien wedstrijden.

Zondag zou Kinheim uitgeschakeld kunnen worden voor de Play-Off kwalificatie in de eerste competitiehelft. Een verlies tegen Pioniers betekent dat de Haarlemmers niet meer meedoen aan de race voor de eerste en tweede plaats, zodat er dan nog maar drie ploegen over zijn. Met de juiste combinaties zou de eerste ploeg voor de Play-Offs dinsdagavond bekend kunnen worden als twee inhaalwedstrijden worden gespeeld door Pioniers en Neptunus.

(24 mei)
L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus

In Amsterdam boekte L&D Amsterdam Pirates een 2-0 shutout tegen DOOR Neptunus na opnieuw een sterk optreden van Kevin Heijstek, die een 'complete game 2-hitter' gooide.


...Kevin Heijstek...
...Complete Game 2-hit ShutOut...
(© Foto: Henk Seppen)
Na Corendon Kinheim op drie hits te hebben gehouden in een 3-0 shutout op 3 mei stond Heijstek vandaag slechts twee honkslagen toe aan Neptunus.

Heijstek schakelde de eerste 15 slagmensen op rij uit en dat betekende dus dat hij na vijf innings een Perfect Game aan het gooien was! Die werd gebroken in de eerste helft van de zesde inning toen Urving Kemp opende met een honkslag. Kemp schoof op naar het tweede honk na een opofferingsstootslag van Daniel Fernandes, maar daarna werd de volgende twee slagmensen weer uitgeschakeld.

Na drie nullen op rij in de zevende kreeg Heijstek een lead-off single tegen van Gyenuar Lopez in de achtste slagbeurt. Die schoof eveneens op na een opofferingsstootslag, dit keer van Adrian Anthony. Lopez werd daarna de enige Neptunus-speler die het derde honk bereikte na op te schuiven op een grounder van Urving Kemp, maar daarna strandde hij.

Neptunus-starter Orlando Yntema stond twee hits en een punt toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Roelie Henrique een driehonkslag en scoorde toen Michael Duursma volgde met een honkslag. Twee vangballen maakten daarna een einde aan de inning.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde inning kreeg Pirates de volgende scoringskans in de vijfde slagbeurt. Lead-off hitter Bas Nooij bereikte het honk na een fout en schoof op na een opofferingsstootslag van Björn Hato, waarna hij op het derde honk kon komen na een doorgeschoten bal. Hierna mislukte een squeeze. Henrique stootte de bal terug naar Yntema, die vervolgens in staat was Nooij uit te schakelen op de plaat. Even later stal Henrique het tweede honk en kreeg Duursma vier wijd, maar de twee bleven achter.

Yntema kreeg weer drie nullen op rij in de zesde, kreeg een lead-off single tegen van Rashid Gerard in de zevende, maar toen volgden drie vangballen.

Amsterdam voegde het tweede punt toe in de achtste inning op nieuwe werper Will Dismukes. Met één uit kreeg de Amerikaan een honkslag tegen van Remco Draijer, die opschoof na een wilde worp en een doorgeschoten bal. Nadat Kenny Berkenbosch vier wijd had gekregen scoorde Draijer op een hierna volgende tweehonkslag van Bas de Jong om er 2-0 van te maken. Berkenbosch bereikte het derde honk op de tweehonkslag en probeerde ook nog te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van midvelder Shaldimar Daantji.

Heijstek kreeg daarna weer drie nullen op rij in de negende, waarbij de laatste nul werd gemaakt op zijn 96e worp in het duel en zijn 'record' opvoerde naar 5-0.

L&D Amsterdam Pirates - DOOR Neptunus 2-0
RHE
DOOR Neptunus000000000-021
L&D Amsterdam Pirates00100001X-250
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, L (2-1)763311
Will Dismukes121211
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (5-0)95-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Edwin Louisa, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Jeroen Landsman.
Techn. Commissioner-Willem Broertjes.
Speeltijd-2:17 uur.
Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers

In Haarlem stond Corendon Kinheim vandaag tweemaal achter vs. Vaessen Pioniers, maar nam definitief de leiding in de 2e4 op weg naar 6-5 zege. Met de winst blijft Kinheim een kandidaat voor één van de twee Play-Off plekken in de eerste competitiehelft.


...Nick Veltkamp...
...Winnende Werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Kinheim-starter Nick Veltkamp (die zijn vijfde zege boekte) kreek tegen een snelle 1-0 achterstand aan in de eerste inning. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Zerzinho Croes, maakte daarna zelf een fout op een grounder van volgende slagman Dirk van 't Klooster en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Danny Rombley. Maar hoewel hij de honken vol had met nul uit stond Veltkamp slechts één punt toe en werd door zowel zijn verdediging als een honkloper geholpen toen een opofferingsslag werd verlengd in een dubbelspel, waarbij oud-spelers van beide teams waren betrokken. Een uithaal van Vince Rooi werd gevangen door midvelder (en voormalig Pionier) Jefferson Muzo, waardoor Croes kon scoren en Rooi dus een opofferingsslag op zijn naam kreeg. Muzo gooide de bal daarna terug naar het infield naar eerste honkman Jeffrey Arends en die gooide de bal naar derde honkman (en voormalig Pionier) Mervin Gario, die honkloper (en voormalig Kinheim-speler) Dirk van 't Klooster uittikte, die na de klap zijn honk had verlaten. Nadat Rombley even later het tweede honk had gestolen sloot Veltkamp de beurt af met een strikeout.

Pionier-starter Ricardo Hernandez Sanchez werd ook geholpen met een dubbelspel in zijn eerste inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van René Cremer, ging de stootslag van volgende slagman Björn Henrichs en wist daarna ook Cremer op het eerste honk uit te schakelen voor een dubbelspel. Een honkslag van Quintin De Cuba en een vrije loop voor Bryan Engelhardt volgden, maar de Venezolaan sloot daarna ook zijn eerste inning af met een strikeout, zodat er twee lopers achterbleven.

In de tweede helft van de derde inning kwam Kinheim tot een rally van drie punten. René Cremer opende met een driehonkslag en scoorde toen Quintin De Cuba een tweehonkslag sloeg met één uit. Een homerun van Bryan Engelhardt (zijn vierde van het seizoen) maakte er daarna 3-1 van in het voordeel van de thuisploeg.

Pioniers antwoordde met drie eigen punten in de eerste helft van de vierde inning. Vince Rooi begon met een honkslag, waarna Mark Duursma met één uit een tweehonkslag sloeg. Een honkslag van Dè Flanegin en een hierop volgende fout in het linksveld bracht de stand vervolgens in balans. Flanegin stal even later het derde honk en scoorde het leidende punt op een opofferingsslag van Kevin Dirksen.

De voorsprong was van korte duur, want Kinheim veegde deze tweede achterstand weg door tweemaal te scoren in de 2e5. Mervin Gario opende met een homerun om de stand op 4-4 te brengen, waarna Sven van de Sanden volgde met een tweehonkslag. Hij schoof op na een OSS van Jefferson Muzo en scoorde op een honkslag van René Cremer. De laatste kreeg het tweede honk via schijn en schoof nog op na een vangbal, maar bleef toen achter. Echter, Kinheim had een 5-4 voorsprong genomen en hield die dit keer vast in het restant van de wedstrijd.

Nadat Pioniers twee lopers had achtergelaten in de zesde inning en Kinheim een dubbelspel maakte in de zevende voegden de Haarlemmers een 'insurance run' toe in de 2e7. Met één uit sloeg Björn Henrichs een honkslag op Dennis Buring, die daarna werd opgevolgd door Scott Ronnenbergh. De linkshander zorgde voor volle honken via vier wijd voor Quintin de Cuba en Bryan Engelhardt. Dat bracht nieuwe werper Sedley Karel naar de heuvel en die zag een gedwongen nul worden gemaakt op een klap van Jeffrey Arends, maar Henrichs scoorde daarop om er 6-4 van te maken.

In de achtste inning pakte Pioniers een punt terug toen Vince Rooi homerde met één uit op reliever Pim Walsma. Maar de Hoofddorpers konden het duel niet meer in eigen voordeel omdraaien. Ze kregen wel nog een kans in de negende in op closer Arshwin Asjes toen Dè Flanegin opende met een tweehonkslag. Maar zijn pinch-runner Taylor Clemensia werd uiteschakeld via een pick-off door de catcher met één uit. Na vier wijd voor pinch-hitter Djewi Appelman eindigde het duel met een groundout en daardoor verdween Pioniers weer van de eerste plek.

Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 6-5
RHE
Vaessen Pioniers100300010-580
Corendon Kinheim00320010X-6103
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, L (4-1)4 (*)33855
Dennis Buring2.11-111
Scott Ronnenbergh- (**)-2---
Sedley Karel1.21-1--
(*) - Hernandez gooide op 1 slagman in de vijfde inning
(**) - Ronnenbergh gooide op 2 slagmensen in de zevende inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (5-1)5.122543
Jerrold Martijn, H (1)0.21----
Jean-Paul Gulinck, H (5)1--1--
Pim Walsma, H (2)11-111
Arshwin Asjes, SV (3)1-11--
Homeruns: Pioniers: Vince Rooi (1)(solo,8e,op Walsma); Kinheim: Bryan Engelhardt (4)(2-run,3e,op Hernandez), Mervin Gario (1)(solo,4e,op Hernandez).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-René Ras, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Speeltijd-2:58 uur.
Mr. Cocker HCAW vs. ADO Lakers

In Bussum stond ADO Lakers met 4-1 voor en kwam toen tot een rally van acht punten in de negende inning om ruim met 12-2 te winnen vs. Mr. Cocker HCAW, dat hiermee hun losing streak verlengde naar acht wedstrijden.


...2B Dillon True kan deze hit niet voorkomen...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
ADO Lakers won de eerste wedstrijd van de reeks afgelopen donderdag met 1-0. De Haagse ploeg opende de score vandaag in de eerste inning en hield de voorsprong daarna in het hele duel vast.

In de eerste inning sloeg Stephen Henson een tweehonkslag met één uit op Ivan Granados en schoof op na een honkslag van Christian Diaz. Met twee uit maakte Granados een fout op een stootslag van Jason Jakobus en dat stelde Henson in de gelegenheid het openingspunt te scoren.

Nadat HCAW twee lopers had achtergelaten in de tweede helft van de eerste inning voegde ADO Lakers een punt toe in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Joshua Zara een honkslag en volgde Brian Raap met een tweehonkslag. Een wilde worp van Granados leidde daarna tot het tweede punt.

HCAW pakte een punt terug in de tweede inning op Dennis Burgersdijk. Met één uit kreeg Dillon True vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een 2-out single van Peter van Doesburg.

Beide ploegen lieten een loper achter in de derde inning en daarna kwam ADO Lakers weer tot scoren in de vierde. Irving Redan begon met vier wijd, schoof op na een grounder en bereikte het volgende honk toen Brian Raap na een fout op het honk kwam. Redan scoorde vervolgens op een grounder van Odion Gouverneur, die eindigde in een dubbelspel, want Raap werd uitgeschakeld na te zijn opgeschoven naar het tweede honk, waardoor de inning ten einde kwam.

HCAW bleef de honken bereiken, maar wist de lopers niet rond te brengen. In de eerste zes innings liet de Bussumse ploeg negen lopers achter, waarvan zeven in scoringspositie.

In de zevende inning verhoogde ADO Lakers de stand naar 4-1. Roel Bellinga nam de pitching van Granados over, maar met één uit gooide hij vier wijd op Brian Raap, die daarna het tweede honk stal. Raap kon niet opschuiven toen Odion Gouverneur een honkslag in het midveld sloeg, maar hij kon daarna wel scoren op een volgende honkslag van Stephen Henson. Een fout in het outfield zorgde voor lopers op het tweede en derde honk, waarna een gedwongen loop werd opgezet via opzettelijk vier wijd voor Christian Diaz. Hierna nam Tom de Blok de pitching over en zag pinch-hitter Glenn Romney in een dubbelspel slaan, waarmee de inning ten einde kwam.

HCAW verkleinde de achterstand naar 4-2 door een punt te scoren in de 2e8 toen pinch-hitter Kevin Nieveld een tweehonkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Levine Gabriëls. Maar HCAW liet opnieuw twee lopers achter.

In de eerste helft van de negende inning bracht ADO Lakers de stand buiten bereik met een 8-run rally. De Blok (die in de 8e opnieuw werd gesteund met een dubbelspel) gooide vier wijd op pinch-hitter Jesper van Aken, kreeg een tweehonkslag tegen van Stephen Henson en gooide opzettelijk vier wijd op Christian Diaz. Hij werd hierna opgevolgd door Gijs van Els, maar die werd begroet met een 2-run single van Glenn Romney, een honkslag van Jason Jakobus die opnieuw voor volle honken zorgde en een nieuwe RBI-single van Kelvi Martinez. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want Daley Paalvast nam het over met de honken nog steeds vol. Paalvast gooide vier wijd op Kelvin Knape en dat bracht het volgende punt binnen. Meer punten werden daarna toegevoegd op een 'force play-grounder' van Joshua Zara en honkslagen van Brian Raap en Jesper van Aken (2-run), waardoor de stand werd opgevoerd naar 12-2.


...Brian Raap scoort voor ADO Lakers...

...En hier scoort Stephen Henson een punt...

...Odion Gouverneur laat een hoge worp gaan...

...Jelle Blaauw heeft geen 'play' op het 3e honk...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - ADO Lakers 2-12
RHE
ADO Lakers110100108-12142
Mr. Cocker HCAW010000010-2104
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-1)642711
Martijn Riphagen1 (*)--111
Ibrahin Redan, SV (3)2122--
(*) - Riphagen gooide op 1 slagman in de achtste inning
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ivan Granados, L (2-3)681531
Roel Bellinga0.1-2211
Tom de Blok2-3233
Gijs van Els- (*)--333
Daley Paalvast0.2-1221
(*) - Van Els gooide op 3 slagmensen in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Olav Steijger, 3B-Fred Oosterling.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-3:33 uur.
Mampaey The Hawks vs. UVV

In Dordrecht draaide Mampaey The Hawks bijna het duel om in eigen voordeel, dankzij een 4-run rally, maar uiteindelijk was het resulaat hetzelfde: een nederlaag. Met een 4-0 achterstand vs. UVV kwam The Hawks tot een rally van vier punten in de zesde, maar verloor met 5-4.

Starters Evan Simons (The Hawks) en Jurjen van Zijl gooiden beiden vier puntloze innings. UVV strandde vijf lopers in deze slagbeurten, waaronder volle honken in de vierde. The Hawks liet maar twee lopers achter in de eerste vier innings.


...Joris van Ballegooy...
...2 Hits, 2x 4-wijd, 1 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor UVV opende Brennan Nijhof de wedstrijd met vier wijd, maar daarna draaide The Hawks een dubbelspel. Volgende slagman Gilmer Lampe bereikte daarna het honk na een fout, maar ging uit bij een steelpoging.

De tweede inning begon hetzelfde voor UVV. Dennis De Quint opende met vier wijd en daarna volgde wederom een dubbelspel. Vier wijd voor Joris van Ballegooy en een honkslag voor Jirka Bliek bezorgden UVV weer twee honkloperrs, maar beiden bleven achter.

In de derde werd Nick Peels de derde UVV-speler die opende met vier wijd, maar hij ging uit bij stelen.

In de vierde kreeg UVV de honken vol. Met één uit sloeg De Quint een honkslag, waarna, met twee uit, Van Ballegooy en Bliek ook een honkslag sloegen, maar een grounder sloot de inning af.

Voor The Hawks kreeg Gregory Trinidad vier wijd met twee uit in de eerste inning, maar bleef achter. Nadat The Hawks op rij uitging in de tweede inning sloeg Bob de Bruijn een tweehonkslag met twee uit in de derde, maar strandde eveneens.

In de vierde inning kreeg The Hawks de eerste twee slagmensen op de honken toen Gregory Trinidad en Berry van Donselaar beiden een honkslag sloegen, resulterend in lopers op het tweede en derde honk. Maar hierna kwam Trinidad in een rundown na een pick-off en werd uitgeschakeld, waarna een dubbelspel volgde nadat volgende slagman Rodney Michel was uitgevangen in het rechtsveld.

UVV opende daarna de score wel in de vijfde inning. Met één uit kreeg UVV de honken vol. Brennan Nijhof kreeg vier wijd (en schoof op na schijn), Norbert Jongerius sloeg een tweehonkslag en ook Gilmer Lampe kreeg een vrije loop. Het eerste punt werd daarna gescoord op een opofferingsslag van Dennis De Quint. Hierna kwamen er weer volle honken toen Mike Bazuin vier wijd kreeg en dit keer volgde Joris van Ballegooy met een puntscorende honkslag. De inning werd afgesloten met een gedwongen nul, zodat UVV opnieuw de honken vol achterliet.

UVV voegde twee runs toe in de zesde inning. Met één uit bereikte Nick Peels het tweede honk toen een foute aangooi werd gemaakt op zijn stootslag, waarna Brennan Nijhof werd geraakt door een worp. Peels scoorde even later toen een nieuwe fout volgde op een grounder van Norbert Jongerius en met twee uit voegde De Quint een RBI-single toe om er 4-0 van te maken.

In de 2e6 had The Hawks de inmiddels traditionele 4-run rally. Het was de derde wedstrijd op rij waarin de ploeg een 4-run rally had die de achterstand verkleinde of voor een gelijke stand zorgde. In de laatste zes wedstrijden (inclusief vandaag) scoorde The Hawks drie of meer punten in een inning in vijf van die wedstrijden.

De rally begon toen Joris Naber opende met vier wijd en Bob de Bruijn volgde met een honkslag. Berend Ruben leverde vervolgens een RBI-single af. Nadat De Bruijn en Ruben waren opgeschoven via een 'double-steal' scoorden ze beiden toen Gregory Trinidad een tweehonkslag sloeg, zodat de stand op 4-3 kwam. Met één uit schoof Trinidad op na een wilde worp en kreeg Rodney Michel vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Gilian van Lith nam het over van Jurjen van Zijl, maar zag het gelijkmakende punt worden gescoord na een opofferingsslag van Steven Wharwood. Een gedwongen nul sloot de inning af, maar de stand was nu in evenwicht, 4-4.

UVV hernam de leiding in de achtste inning op nieuwe werper Edilberto Oropesa, die het werpen had overgenomen in de voorgaande inning. De rechtshander raakte lead-off hitter Brennan Nijhof met een worp en die bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal en scoorde op een opofferingsslag van Gilmer Lampe.

The Hawks liet twee lopers achter in zowel de achtste als de negende inning. Met de lopers op de honken sloot Gilian van Lith beide innings af met een strikeout en werd de winnende werper.

Mampaey The Hawks - UVV 4-5
RHE
UVV000022010-570
Mampaey The Hawks000004000-493
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl5.133644
Gilian van Lith, BS (2), W (1-3)3.2533--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons6-7742
Edilberto Oropesa, L (0-1)3-2-1-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Speeltijd-2:44 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.