Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar met foto van Henk Seppen)

Ralph Milliard nieuwe Hoofd Coach HCAW
English
BUSSUM - Ralph Milliard is benoemd tot nieuwe Hoofd Coach van Mr. Cocker HCAW, zo maakte de club dinsdagavond (23 september) laat bekend. Milliard is de opvolger van Ivan Rodriguez, die onlangs stopte. Milliard wordt volgend seizoen geassisteerd door Marlon Frolijk en Robbert Keetelaar. Frolijk was dit seizoen de Hoofd Coach van het HCAW Rookie League-team, maar assisteerde ook Rodriguez bij de hoofdmacht. Keetelaar keert terug als Pitching Coach. Met deze aanstelling keert Milliard terug naar de club waar hij zelf 10 seizoenen heeft gespeeld.


...Ralph Milliard...
...Nieuwe Hoofd Coach HCAW...
(© Foto: Henk Seppen)
Dit seizoen was Milliard de Hoofd Coach van Twins. In zijn eerste jaar bij deze vereniging leidde hij Twins naar de top van de Overgangsklasse. Samen met DSS streed Twins tot aan de laatste wedstrijd van het seizoen om het kampioenschap. Afgelopen weekeinde stonden de twee ploegen tegenover elkaar in een beslissende serie van twee wedstrijden. Twins boekte zaterdag aan 5-0 shutout tegen DSS voor eigen publiek, maar verloor zondag in Haarlem met 8-7 om op de tweede plaats te eindigen, slechts drie punten achter DSS. Met de winst veroverde DSS de titel en ontmoet nu Mampaey The Hawks, de nummer acht uit de Hoofdklasse, in een best-of-five. De winnaar van die reeks, die zaterdag begint, speelt volgend jaar in de Hoofdklasse.

Milliard debuteerde in de Hoofdklasse in 1990 als speler van HCAW. Milliard tekende in 1992 een profcontract bij de Florida Marlins en verliet HCAW na drie seizoenen. Als speler van HCAW kwam Milliard, één van de beste korte stops in de Nederlandse historie, ook uit voor het Nederlands Honkbal Team.

Hij maakte zijn profdebuut in 1993 en speelde toen in 53 wedstrijden in het Rookie League-team van de Marlins. Milliard klom gestaag in de organisatie en debuteerde op 12 mei 1996 al in de Major League bij de Marlins. Als tweede honkman speelde Milliard in dat seizoen in 24 Major League-wedstrijden en voegde er daar in het seizoen 1997 acht aan toe. In februari 1998 werd Milliard geruild naar de New York Mets, waar hij nog eens tien Major League-wedstrijden speelde. In februari 1999 werd Milliard wederom geruild, dit keer naar de Cincinnati Reds, waar hij dat seizoen in Double-A speelde. Hij speelde vervolgens in de organisatie van de San Diego Padres in 2000 en kwam toen uit in 108 wedstrijden op Triple-A niveau. Het verblijf bij de Padres duurde een jaar, want hij speelde bij de Cleveland Indians in 2001, waar hij toen in slechts vijf wedstrijden in Triple-A speelde. Milliard speelde negen seizoenen professioneel en speelde in totaal in 42 Major League-wedstrijden, waarin hij .172 (16-uit-93) sloeg met 12 gescoorde punten en drie binnengeslagen punten.

Milliard keerde terug naar Nederland in 2002 en voegde zich toen opnieuw bij HCAW. Na het seizoen 2008 stopte Milliard als speler. In het volgende jaar was hij de Hoofd Coach van het HCAW Rookie Team en was in de winterperiode één van de docenten van de jaarlijkse Mr. Cocker HCAW Baseball School. In 2011 was Milliard één van de assistent coaches bij het Hoofdklase-team van Corendon Kinheim. Daar was hij ook in 2012 de 3B Coach van Hoofd Coach Eelco Jansen, maar beiden vertrokken kort na het begin van de Play-Offs later in het seizoen.

(24 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.