Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Kinheim uitgeschakeld; HCAW wint 800e wedstrijd
English
ROTTERDAM / HAARLEM / DEN HAAG / VLEUTEN - Er zijn nu nog drie teams over voor de eerste twee plekken in de Play-Offs van dit jaar: Vaessen Pioniers, L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus. Vandaag (zondag 25 mei) werd Corendon Kinheim officiëel uitgeschakeld voor de eerste en tweede plaats na een 10-4 nederlaag vs. Pioniers.

Met de overwinning keerde Pioniers weer terug op de eerste plaats en wisselde voor de vierde keer sinds dinsdag weer van plek met Pirates.

Pioniers is dus weer de enige koploper, nadat met 6-5 verloor bij Neptunus in elf innings. Voor de tweede keer in hun 3-game series stond Pirates voor in de negende inning, maar stond opnieuw met lege handen. De Amsterdammers stonden vandaag met 5-4 voor in de negende toen Neptunus langszij kwam en een verlenging afdwong. Na drie uur en 39 minuten won Neptunus met 6-5 in de elfde inning.

Met de overwinning heeft Neptunus de 3-games series vs. Pirates met 2-1 gewonnen. Wanneer Neptunus dinsdagavond de inhaalwedstrijd vs. Mampaey The Hawks wint klimt het naar een gedeelde tweede plaats met Amsterdam, maar heeft dan het voordeel van het onderlinge resultaat.

Dat creëert een interessante stand voor de komende laatste series van de eerste competitiehelft, want dan ontmoeten Pirates en Pioniers elkaar in drie wedstrijden. Neptunus speelt drie wedstrijden tegen Mr. Cocker HCAW en heeft op papier dus een goede kans om zich te kwalificeren voor één van de twee plekken in de Play-Offs, ten koste van Pioniers en Pirates, de top-2 favorieten in de afgelopen weken.

Maar met de juiste combinaties in winst en verlies en zelfs een gelijkspel op dinsdag en in de komende series is het zelfs mogelijk dat Pioniers, Pirates en Neptunus samen op gelijke hoogte eindigen. Het onderlinge resultaat zal in die situatie ook weer een gelijke stand tot gevolg hebben. In dat geval zal het rungemiddelde in de onderlinge wedstrijden tussen deze drie ploegen bepalend zijn voor de rangvolgorde.

HCAW en The Hawks maakten beide vandaag een einde aan hun losing streak. HCAW had acht wedstrijden op rij verloren, maar won vanmiddag ruim vs. ADO Lakers met 14-1. Met de winst boekte de Bussumse ploeg ook hun 800e overwinning in hun Hoofdklasse-historie. Door de overwinning keerde HCAW ook weer terug op de vijfde plaats.

The Hawks maakte een einde aan een 10-game losing streak door met 9-2 te winnen vs. UVV.

(25 mei)
DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates

In Rotterdam stond DOOR Neptunus met 5-4 voor in de tweede helft van de negende inning met één uit vs. L&D Amsterdam Pirates, maar kwam langszij om een verlenging af te dwingen en won met 6-5 in elf innings.

Het was de tweede keer in de 3-game series dat Amsterdam de leiding had in de negende inning, maar verzuimde die vast te houden. Afgelopen donderdag stond Amsterdam met 3-1 voor en verloor met 4-3. Een sweep van deze 3-game series zou tot gevolg hebben gehad dat Amsterdam zich als eerste zou hebben geplaatst voor de Play-Offs in de eerste helft van het seizoen. Maar nu zijn de twee nederlagen mogelijk zeer kostbaar voor Amsterdam. Het moet vrijwel zeker tot een sweep komen tegen Vaessen Pioniers in de komende laatste reeks van de eerste helft om zich te kwalificeren. Anders moet de ploeg wachten op de tweede competitiehelft om de top-4 te bereiken.

Amsterdam kwam tot een rally van drie punten in de vierde inning, waarna Neptunus tweemaal scoorde in de vierde en zesde slagbeurt om een 4-3 voorsprong te nemen. Dat was van korte duur, want Amsterdam antwoordde met twee runs in de achtste. Maar de bezoekers verzuimden de voorsprong vast te houdenm in de negende en Neptunus ging opnieuw een belangrijke zege boeken op weg naar een mogelijke plaatsing voor de Play-Offs. Het was een wedstrijd waarin drie Blown Saves op naam van de werpers kwamen.

Startende werpers Misja Harcksen (Neptunus) en Jos de Jong (Amsterdam) gooiden beiden drie puntloze innings voor dat ze hun eerste punten moesten incasseren.


...Gianison Boekhoudt...
...'Gamewinning sacrifice fly'...
(© Foto: Henk Seppen)
Harcksen schakelde de eerste vijf slagmensen op rij uit, waarna hij een 2-out double tegen kreeg van Rashid Gerard in de tweede inning, maar die strandde. In de derde gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Patrick Bok, die opschoof na een opofferingsstootslag, maar ook achterbleef.

De Jong schakelde de eerste vier slagmensen uit en toen sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag met één uit in de tweede inning, maar ging even later uit bij een steelpoging om de slagbeurt af te sluiten. In de derde kreeg hij een lead-off single tegen van Adrian Anthony, maar die werd de tweede nul na een pick-off op het eerste honk.

Pirates opende daarna de score met een 3-run rally in de vierde inning. Remco Draijer begon met een tweehonkslag en Kenny Berkenbosch kreeg vier wijd, waarna Bas de Jong een tweehonkslag sloeg. Dat bracht het eerste punt binnen, maar werd ook gevolgd door een fout in het outfield die het tweede punt opleverde. Even later schoof De Jong op na een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag met één uit van Jesse Aussems, zodat het 3-0 werd.

Neptunus pakte twee runs terug in de tweede helft van de vierde inning. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Raily Legito en dat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Een grounder van Dwayne Kemp en een honkslag van Gianison Boekhoudt verkleinden de achterstand daarna naar 3-2.

Na een puntloze vijfde inning nam Kevin Kelly de pitching over bij Neptunus in de zesde en werd gesteund met een dubbelspel. In de 2e6 bracht ook Amsterdam een nieuwe werper in, want Chris Mowday nam het toen over. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Stijn van der Meer, die eerder in de week was teruggekeerd uit de States waar hij studeerde en speelde. Van de Meer scoorde even later de gelijkmaker op een tweehonkslag van Benjamin Dille. De laatste bereikte het derde honk na een honkslag van Raily Legito en dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want Kyle Ward kwam op de heuvel. Terwijl Legito vertrok om het tweede honk te stelen gooide Ward een wilde worp, waardoor Dille kon scoren en Neptunus op een 4-3 voorsprong zette. Legito probeerde het derde honk te bereiken op de wilde worp, maar werd daar uitgeschakeld.

Amsterdam hernam de leiding in de achtste inning. Kelly gooide vier wijd op Roelie Henrique en Michael Duursma en werd daarna vervangen door Jorian van Acker. Die zag de lopers opschuiven na een opofferingsstootslag van Remco Draijer, waarna hij opzettelijk vier wijd gaf aan Kenny Berkenbosch om een gedwongen loop te creëren. Maar in plaats van een gedwongen nul werd de gelijkmaker gescoord toen Bas de Jong volgde met een opofferingsslag. De honken kwamen weer vol te staan toen Rashid Gerard vier wijd kreeg en dat leidde weer tot een werperswissel. Berry van Driel nam het over en gooide vier wijd op pinch-hitter Bas Nooij, waardoor Amsterdam een 5-4 voorsprong nam. De inning eindigde daarna en drie lopers bleven achter toen Patrick Bok een grounder sloeg.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de 2e8 op nieuwe werper Jurrian Koks en Pirates op rij was uitgegaan in de 1e9 bracht Neptunus de stand in evenwicht in de 2e9. Gianison Boekhoudt begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Gyenuar Lopez en scoorde de gelijkmaker op een grounder van Daniel Fernandes, die eindigde voor de catcher, maar resulteerde in een nul op het eerste honk.

In de tiende inning lieten beide teams twee lopers achter. Voor Amsterdam begon de slagbeurt met een dubbelspel. Remco Draijer werd uitgevangen in het midveld en dat leidde ook tot de uitschakeling van Roelie Henrique, de tie-break loper op het tweede honk. Kenny Berkenbosch volgde met een honkslag, maar een vangbal sloot de beurt af.

Neptunus kreeg de honken vol. Shaldimar Daantji begon met een stootslag-honkslag, waardoor de twee tie-break lopers opschoven. Maar daarna volgde een 4-2-3 dubbelspel op een klap van Stijn van der Meer, waarna een nieuwe grounder voor twee achtergebleven zorgde voor de thuisploeg.

In de eerste helft van de 11e inning nam Will Dismukes de pitching over bij Neptunus. Hij kreeg een opofferingsstootslag tegen van Rashid Gerard, waarmee de twee tie-break lopers in scoringspositie kwamen. Hierna schakelde de Amerikaan Bas Nooij met drie slag uit en gooide opzettelijk vier wijd op pinch-hitter Percy Isenia. Pirates liet daarna de honken vol achter toen een groundout de inning beëindigde.

In de 2e11 waren Stijn van der Meer (2e honk) en Raily Legito (1e honk) de tie-break lopers. Dwayne Kemp kreeg daarna een opzettelijke vrije loop om een gedwongen loop op te zetten. Een squeeze werd ook verwacht en dus bracht Amsterdam hun linksvelder richting tweede honk als een extra infielder. Echter, Neptunus koos niet voor een stootslag, want Gianison Boekhoudt sloeg de bal het midveld in voor een opofferingsslag en dat bracht Van der Meer binnen met het winnende punt na drie uur en 39 minuten spelen.

DOOR Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 6-5 (11 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates000300020 00-541
DOOR Neptunus000202001 01-6111
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de elfde inning)
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong5--42-
Chris Mowday, BS (1)- (*)--322
Kyle Ward2-----
Jurrian Koks, BS (1), L (0-1)3.2-2421
(*) - Mowday gooide op 3 slagmensen in de zesde inning
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen513333
Kevin Kelly2 (*)-5-22
Jorian van Acker, BS (2)0.2-2---
Berry van Driel2.1-11--
Will Dismukes, W (1-1)111---
(*) - Kelly gooide op 2 slagmensen in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Henny Jansen, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Speeltijd-3:39 uur.
Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers

In Haarlem won Vaessen Pioniers met 10-4 bij Corendon Kinheim, dat hierdoor officiëel werd uitgeschakeld voor de eerste en tweede plaats en dus Play-Off kwalificatie in de eerste helft van het seizoen. Met de winst nam Pioniers weer alleen bezit van de eerste plaats, want L&D Amsterdam Pirates verloor vs. DOOR Neptunus en zakte naar de tweede plaats.


...Kevin Dirksen...
...3 Hits, 2 Doubles, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers sloeg vandaag snel toe met drie runs in de eerste en derde inning. De ploeg had ook een 3-run zevende inning.

Pioniers kwam vandaag tot 12 honkslagen, waaronder drie van Danny Rombley en Kevin Dirksen. Rombley scoorde ook driemaal, terwijl Dirksen drie binnengeslagen punten had en twee tweehonkslagen.

Pioniers opende de wedstrijd met drie punten in de eerste inning op starter Glenn Wassink. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Dirk van 't Klooster en Vince Rooi vier wijd kregen en Danny Rombley tussendoor een stootslag-honkslag sloeg. Hierna raakte Wassink Mark-Jan Moorman met een worp en dat bracht een punt binnen. Een strikeout volgde, maar daarna bracht een honkslag van Dè Flanegin de volgende twee runs binnen en kwam de stand op 3-0.

Pioniers voegde drie runs toe in de derde slagbeurt. Rombley en Rooi begonnen met honkslagen, waarna Mark Duursma een RBI-single afleverde met één uit. Twee runs werden daarna gescoord met twee uit op een honkslag van Kevin Dirksen en dat verhoogde de stand naar 6-0. Dat bracht nieuwe werper Jerrold Martijn naar de heuvel die de inning afsloot met een vangbal.

Kinheim strandde een loper in de eerste en tweede inning op starter Steven van Groningen, die de afgelopen seizoenen tot met vorig jaar één van de Kinheim-werpers was. In de derde pakte Kinheim een punt terug. Van Groningen raakte toen Jefferson Muzo en René Cremer beiden met een worp en de twee schoven op na een opofferingsstootslag van Niels van Weert. Een opofferingsslag van Quintin De Cuba bracht vervolgens een punt binnen, maar een strikeout zorgde voor de derde nul. Pioniers maakte er 7-1 van in de vierde na 'back-to-back 2-out singles' van Rombley en Rooi.

Kinheim antwoordde met een punt in de 2e4 na een honkslag van Muzo, maar liet ook weer twee lopers achter.

In de vijfde bracht Kinheim de achterstand terug naar 7-4 toen Quintin De Cuba vier wijd kreeg en Bryan Engelhardt volgde met een 2-run homerun, zijn vijfde vierhonker van het seizoen en tweede in twee dagen.

Pioniers besliste het duel door meer afstand te nemen in de zevende inning toen weer driemaal werd gescoord en dat werd gedaan met twee uit. Mark-Jan Moorman bereikte het honk na een fout en stal het tweede honk met één uit. Met twee nullen sloeg Kevin Dirksen een tweehonkslag en Max Draijer een honkslag om de twee runs binnen te brengen. Hierna nam Jean-Paul Gulinck de pitching over van Jerrold Martijn. De linkshander kreeg een infield-hit tegen van Zerzinho Croes, die werd gevolgd door een foute aangooi en dat leverde het derde punt in de inning op en bracht de stand op 10-4.

In de laatste vier innings werd Kinheim puntloos gehouden door vier verschillender relievers. Met een 7-4 voorsprong gooide Dennis Buring de zesde inning en begon met vier wijd, maar daarna volgden drie nullen. Sedley Karel begon de zevende inning met een vrije loop, maar werd later gesteund met een dubbelspel. In de achtste nam Swen Huijer het over en kreeg een lead-off single tegen van Jeffrey Arends, maar dat werd ook door drie nullen gevolgd. In de negende werd closer Bayron Cornelisse begroet met honkslagen van Jefferson Muzo en René Cremer. Een groundout en pop-fly volgden, waarna Cornelisse het duel afsloot met een strikeout.

Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 4-10
RHE
Vaessen Pioniers303100300-10120
Corendon Kinheim001120000-463
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Steven van Groningen, W (4-0)524344
Dennis Buring, H (1)1-1---
Sedley Karel1-1---
Swen Huijer1--1--
Bayron Cornelisse11-2--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, L (1-2)2.222666
Jerrold Martijn411541
Jean-Paul Gulinck1.12-1--
Raymond Rutte1-----
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (5)(2-run,5e,op van Groningen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-3:08 uur.
Game Notes:
Kinheim uitgeschakeld voor Play-Off Kwalificatie 1e/2e plaats eerste competitiehelft.
ADO Lakers vs. Mr. Cocker HCAW

In Den Haag won Mr. Cocker HCAW ruim met 14-1 bij ADO Lakers en boekte daarmee de 800e overwinning in de clubhistorie op het hoogste niveau. Met de winst maakte HCAW ook een einde aan een 8-game losing streak.


...Maickel Rietel...
...Winnende Werper...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW kwam vandaag tot 17 honkslagen en dat is het hoogste aantal voor de ploeg sinds er ook 17 werden geslagen op 30 juni 2012 vs. UVV. Alle negen spelers in HCAW's line-up sloegen minimaal één honkslag en scoorden ook minimaal één punt. Jelle Blaauw was de enige speler zonder een binnengeslagen punt. Barry Mastenbroek sloeg 4-uit-4, terwijl Blaauw en Kevin Weijgertse beiden drie honkslagen lieten noteren. Weijgertse voerde de ploeg aan met drie gescoorde punten en rookie Rowan van Hoek leidde met drie RBI's.

HCAW's starter Maickel Rietel stond slechts drie hits toe in de zes innings die hij gooide en kwam tot vier strikeouts.

HCAW opende de wedstrijd met een 4-run rally op zes hits in de eerste inning op starter Jurandy Girigori. De linkshander kreeg een snelle nul, maar daarna bereikten de volgende zeven slagmensen veilig de honken. Met één uit sloeg Linoy Croes een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Roy Seltenrijch, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Kevin Weijgertse. Een vrije loop voor Kevin Nieveld en een honkslag van Jelle Blaauw zorgden even later voor volle honken. De volgende punten werd gescoord op honkslagen van Barry Mastenbroek en Rowan van Hoek. Blaauw probeerde ook te scoren op Van Hoek's honkslag, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

Een 6-run rally op vijf hits volgde in de derde inning. Kevin Weijgertse begon met vier wijd, schoof op naar het derde honk op een one-out single van Jelle Blaauw en scoorde op een stootslag-honkslag van Barry Mastenbroek. Twee runs werden er gescoord op een driehonkslag van Rowan van Hoek en dat zorgde voor een werperswissel. Jeremy Winkel nam het over van Girigori, maar werd begroet met een RBI-double van Peter van Doesburg, een RBI-triple van Jasper Keijzer en een opofferingsslag van Linoy Croes, waardoor de stand op 10-0 kwam.

Twee fouten met twee uit zorgden voor een punt in de vierde inning, waarna nog eens drie punten volgden in de vijfde slagbeurt. De drie runs in de vijfde werden met twee uit gescoord op een 2-run single van Kevin Nieveld en een fout.

Met een 14-0 achterstand scoorde ADO Lakers het enige punt in de 2e6 op Rietel. De rechtshander had de eerste 13 slagmensen op rij uitgeschakeld, waarna zijn Perfect Game eindigde in de vijfde inning toen Kelvi Martinez met één uit een honkslag sloeg. In de zesde bereikte lead-off hitter Kelvin Knape het tweede honk na een fout, waarna ADO Lakers de honken vol kreeg toen Irving Redan vier wijd kreeg en Stephen Henson een honkslag sloeg. Christian Diaz veroorzaakte hierna met een line drive een dubbelspel, maar een honkslag van Julian Goins bezorgde ADO Lakers het enige punt in de wedstrijd, die zeven innings duurde.

ADO Lakers - Mr. Cocker HCAW 1-14 (7 inn.)
RHE
Mr. Cocker HCAW4061300-14171
ADO Lakers0000010-133
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (2-2)64231-
Robin Schel11----
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Jurandy Girigori, L (1-1)2.132988
Jeremy Winkel2.211764
Glenn Romney2--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Antoine Loock, 3B-Johan Bransdma.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Leo van den Brun.
Speeltijd-2:20 uur.
Game Notes:
800e Hoofdklasse-overwinning voor HCAW.
UVV vs. Mampaey The Hawks

In Vleuten maakte Mampaey The Hawks vandaag een einde aan hun 10-game losing streak door met 9-2 te winnen bij UVV.

The Hawks kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Gregory Trinidad, die ook tweemaal scoorde en twee binnengeslagen punten had. Steven Wharwood droeg bij met twee gescoorde punten, twee hits en twee RBI's, terwijl Rodney Michel tweemaal scoorde voor The Hawks.


...Gregory Trinidad...
...3 Hits, 2 Runs, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Startende en winnende werper Quinn Tramm had een goed optreden. De rechtshander gooide zeven innings, waarin hij zes hits toestond en viermaal drie slag gooide.

UVV's starter Duko Jansen gooide achtmaal drie slag, maar kreeg ook vijf punten in zeven innings.

Aanvankelijk keek The Hawks tegen een 2-0 achterstand aan na vijf innings, maar toen had de ploeg wederom een 4-run rally, iets wat een kenmerk van de ploeg is geworden in de recente wedstrijden. In de voorgaande drie wedstrijden had The Hawks ook 4-run innings, maar verloor toen telkens. Vandaag hield The Hawks de voorsprong vast en voegde zelfs nog een tweede 4-run rally toe in de negende inning.

UVV opende de score in de derde inning. Sam van Dijck begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Rick Kuipers en een stootslag-honkslag van Norbert Jongerius. Maar Van Dijck werd even later op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren toen Jongerius vanaf het eerste honk was vertrokken om het tweede honk te stelen. Echter, daarna scoorde UVV alsnog toen Nick Peels volgde met een driehonkslag.

UVV voegde een punt toe in de vierde slagbeurt. Dennis De Quint begon met een tweehonkslag en schoof op toen een klap van Mike Bazuin werd gemist in het outfield. Nadat Bazuin het tweede honk had gestolen kwamen de honken vol te staan toen Joris van Ballegooy vier wijd kreeg. Hoewel de ploeg de honken vol had met nul uit scoorde UVV maar eenmaal en dat gebeurde toen volgende slagman Thomas Smits eveneens vier wijd kreeg. Hierna gooide Quinn Tramm drie slag en daarna maakte twee vangballen een einde aan de beurt, zodat drie lopers achterbleven.

En dat was mogelijk een cruciale inning voor UVV, want het verzuimde meer afstand te nemen en kwam niet meer tot scoren. De ploeg werd nu op rij uitgeschakeld in de vijfde en zag The Hawks in de zesde inning inning tot een rally van vier punten komen om de leiding over te nemen. In deze slagbeurt werd lead-off hitter Remian Denis geraakt door een worp en bereikte het derde honk toen een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Bob de Bruijn. Denis scoorde daarna op een grounder van Berend Ruben. Na vier wijd voor Rodney Michel brachten honkslagen van Steven Wharwood en Gregory Trinidad twee lopers binnen en dat bezorgde The Hawks een 3-2 voorsprong. De honken kwamen vol te staan toen Berry van Donselaar ook een honkslag sloeg en het volgende punt werd daarna gescoord via een opofferingsslag van Frans van den Heuvel.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de zevende inning voegde The Hawks weer een punt toe in de achtste. Gregory Trinidad en Joris Naber begonnen met honkslagen en dat bracht nieuwe werper Gilian van Lith naar de heuvel. Twee gedwongen nullen volgden, maar de laatste stelde Trinidad in staat te scoren.

The Hawks had wederom een 4-run rally in de negende inning. Met één uit kreeg Berend Ruben vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Rodney Michel, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Steven Wharwood. Een honkslag van Gregory Trinidad en een fout verhoogden de stand vervolgens naar 9-2.

Na het tweede punt te hebben gescoord in de vierde inning sloeg UVV nog slechts drie hits in het restant van het duel. De thuisploeg liet de honken weer vol achter in de zevende. Lead-off hitter Rick Kuipers bereikte toen het honk na een fout en de honken kwamen vol te staan met één uit toen Nick Peels vier wijd kreeg en Gilmer Lampe een honkslag sloeg. Maar daarna maakten een strikeout en vangbal een einde aan de slagbeurt.

UVV - Mampaey The Hawks 2-9
RHE
Mampaey The Hawks000004014-9113
UVV001100000-263
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, W (2-2)7 (*)45621
Kevin van Veen2-----
(*) - Tramm gooide op 1 slagman in de achtste inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Duko Jansen, L (2-3)782753
Gilian van Lith1.121343
Martijn van Soest0.2--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Coen van Lierop, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Techn. Commissioner-Gerben Hardeveld.
Speeltijd-2:46 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.