Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 maart 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Kinheim lijft Dashenko Ricardo in
English
HAARLEM - Corendon Kinheim heeft voormalig prof Dashenko Ricardo aan de selectie toegevoegd voor komend seizoen. De club maakte de komst woensdagavond (26 maart) bekend tijdens een sponsorbijeenkomst en werd later op de avond bericht door het Haarlems Dagblad.


...Dashenko Ricardo...
(© Foto: Henk Seppen)
Afgelopen jaar speelde de catcher (die op 1 maart 24 jaar werd) voor het Nederlands Honkbal Team tijdens de World Baseball Classic. Hij maakte ook deel uit van Oranje tijdens het Wereldkampioenschap van 2009.

Ricardo werd drie weken geleden door de Los Angeles Dodgers released. Monne Reitsma bericht in het Haarlems Dagblad dat hij hierna contact opnam met Wim Martinus, die na afloop van vorig seizoen de nieuwe Field Manager werd van Kinheim, maar ook één van de Assistent Coaches is van het Nederlands Team. ,,Hij vroeg me of hij in Nederland kon komen spelen'', legde Martinus uit. ,,Dat heb ik voorgelegd aan enkele mensen van de club en het is dus geregeld''.

Dashenko Ricardo speelde professioneel in de organisaties van de Baltimore Orioles en San Francisco Giants, voordat hij na afloop van het seizoen 2012 werd released. Tijdens het WBC van 2013 werd hij gecontracteerd door de Los Angeles Dodgers, die van hem een werper probeerden te maken. In het verleden werd Dodger-closer Kenley Jansen succesvol 'omgebouwd' van catcher naar werper. ,,Ik kon de verandering naar werper niet maken, ik kreeg last van mijn ellebood'', aldus Ricardo, die dinsdag in Haarlem arriveerde. ,Ik voel me comfortabeler achter de plaat''.

,,Natuurlijk hoop ik wel op een nieuw profavontuur, maar ik wil eerst een jaar in Nederland spelen', vertelde Ricardo aan Reitsma.

Dashenko Ricardo maakte zijn profdebuut in 2007 toen hij uitkwam in 38 wedstrijden voor een Rookie League-team van de Baltimore Orioles in de Dominicaanse Republiek. Hij promoveerde naar Single-A in 2009, maar speelde wederom in de Rookie League (plus Single-A Short Season) in 2010.

Na het seizoen 2010 tekende Ricardo bij de San Francisco Giants en speelde toen in het seizoen 2011 opnieuw in de Rookie League. Vervolgens speelde hij weer in Short Season-Single-A in 2012, waarna hij werd released.

Vorig jaar speelde Ricardo op drie niveaus binnen de organisatie van de Los Angeles Dodgers. Hij speelde in 26 wedstrijden voor het Single-A team, negen voor het Double-A team en ook nog twee voor de Albuquerque Isotopes in Triple-A. Hij gooide niet voor de Dodger-teams in het seizoen 2013.

In zeven profseizoenen speelde Ricardo in 251 wedstrijden en sloeg .224. Hij produceerde 181 honkslagen, waaronder vijf homeruns en had 79 binnengeslagen punten.

(26 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.