Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Ruime winst Pirates, Pioniers; Neptunus ontsnapt in Vleuten
English
HAARLEM / DEN HAAG / VLEUTEN / DORDRECHT - L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers boekten beide een ruime overwinning vanavond (donderdag 26 juni) in de opener van hun nieuwe 3-game series. DOOR Neptunus won nipt bij UVV in 10 innings en het vierde duel van vanavond eindigde in een gelijkspel.

Pioniers en Neptunus hervatten vanavond de reguliere competitie na verlies in de finale van de European Champions Cup Kwalificatie Toernooien afgelopen zondag.

In Den Haag stond Vaessen Pioniers aanvankelijk met 1-0 achter na twee innings vs. ADO Lakers, maar kwam langszij en ging driemaal scoren in de vijfde, gevolgd door een 6-run rally in de zesde om ruim met 12-2 te winnen. Reggie Bomberg startte voor Pioniers, in plaats van de aangekondigde Steven van Groningen. De ploeg sloeg 17 honkslagen, waaronder vier van Zerzinho Croes, die ook drie binnengeslagen punten had en tweemaal scoorde. Dirk van 't Klooster en Max Draijer droegen beiden bij met drie honkslagen. Met de winst maakte Pioniers een einde aan een 4-game losing streak, terwijl ADO Lakers hun losing streak verlengde naar zeven.

In Vleuten bleef het duel tussen UVV en DOOR Neptunus negen innings lang puntloos, maar daarna viel de beslissing in de 10e slagbeurt. In de tie-break nam Neptunus een 1-0 voorsprong toen Urving Kemp scoorde dankzij twee fouten en dit zou het enige punt in de wedstrijd blijven. Neptunus-starter Will Dismukes gooide 14 keer drie slag en stond slechts vijf hits toe in de zeven innings die hij gooide. Hij werd daarna opgevolgd door Kevin Kelly, die de winnende werper werd, waarna Berry van Driel een save verdiende met het gooien van de tweede helft van de 10e inning. Neptunus kwam tot slechts zes honkslagen op Duko Jansen, die het hele duel gooide voor UVV. Het verlies maakte een einde aan UVV's 4-game winning streak. Neptunus verlengde hun winning streak naar elf wedstrijden.

In Haarlem boekte L&D Amsterdam Pirates een 10-0 shutout bij Corendon Kinheim. Pirates stond slechts met 1-0 voor na zes innings, waarna negen punten werden gescoord in de laatste drie slagbeurten. Pirates nam een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt toen Bas de Jong homerde en verhoogde de voorsprong naar 4-0 in de zevende toen Remco Draijer een 3-run homerun sloeg. Een 5-run rally volgde daarna in de achtste inning. Amsterdam kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van De Jong. Met de winst maakte Amsterdam een einde aan Kinheim's 6-game winning streak.

In Dordrecht stond Mampaey The Hawks met 2-1 voor na zeven innings vs. Mr. Cocker HCAW en leek op weg naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Maar in de 1e8 kwam HCAW langszij. Omdat het een traag duel was bleef er geen tijd over om te verlengen, omdat de 22:30 uur curfew-regel was bereikt na negen complete innings. Hoewel The Hawks niet won, maakte het gelijkspel wel een einde aan hun 9-game losing streak.

(26 juni)

(later meer)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.