Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Samenstelling Nederlands Team bekend voor Haarlemse Honkbal Week
English
NIEUWEGEIN - Steve Janssen, Manager van het Nederlands Honkbal Team, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de komende Haarlemse Honkbal Week. De 27e editie van het tweejaarlijkse evenement wordt georganiseerd van 11-20 juli, waarbij het historische Pim Mulier Stadion wederom de speellocatie zal zijn.

Dit jaar nemen slechts vier ploegen deel aan het internationale toernooi. Het Nederlands Team ontmoet Japan, Taiwan en de USA. Oranje opent het evenement zaterdagavond 12 juli tegen de USA om 19:00 uur. Het openingsduel op vrijdagavond 11 juli gaat tussen de USA en Japan vanaf 19:00 uur.

De uit 24 spelers bestaande selectie telt zes nieuwkomers die zullen debuteren in het Nederlands Team. De zes zijn werpers Mike Bolsenbroek, Sedley Karel en Kevin Kelly, infielders Kevin Moesquit en Shurendell Mujica en outfielder Gilmer Lampe.

Rechtshander Mike Bolsenbroek gooide drie seizoenen professioneel in de organisatie van de Philadelphia Phillies in 2008-2010. Na begonnen te zijn in de Rookie League promoveerde hij naar Short-Season Single-A, waarna hij in 2010 in Single-A actief was. In 41 wedstrijden startte hij er twee en had een 2-4 'record, met 64 strikeouts in 74 innings. Na zijn terugkeer uit de States ging Bolsenbroek gooien in de hoogste Duitse competitie, waar hij uitkomt voor Buchbinder Legionäre in Regensburg. Met deze ploeg nam hij vorige week deel aan het Europa Cup Toernooi in Tsjechië.

RHP Sedley Karel gooit dit seizoen voor Vaessen Pioniers na in de voorgaande twee seizoenen te hebben gegooid voor Mr. Cocker HCAW en UVV. RHP Kevin Kelly is bezig aan zijn eerste seizoen in de Hoofdklasse en gooit voor DOOR Neptunus. Vorig jaar nam hij deel aan het World Port Tournament in Rotterdam met de ploeg van Curaçao.


...Mike Bolsenbroek...
(© Foto: Henk Seppen)
Kevin Moesquit is eveneens bezig aan zijn eerste Nederlandse seizoen. Hij voegde zich een paar weken geleden bij het team van Mampaey The Hawks. De infielder speelde drie professionele seizoenen (2011-2013) in de organisatie van de Los Angeles Angels of Anaheim. Vorig jaar speelde hij in 49 wedstrijden in het Single-A team van de Angels, maar ook in 44 wedstrijden voor de Winnipeg Goldeyes in een Independent League. Hiermee is Moesquit de eerste speler namens The Hawks die het Nederlands Team bereikt.

Shurendell Mujica is een 2e honkman/korte stop, die professioneel speelde in de organisatie van de San Francisco Giants in 2010 en 2011. In beide seizoenen speelde hij in het Rookie League-team van de club in de Dominicaanse Republiek. Dit seizoen speelt Mujica voor Groot Kwartier Stars op Curaçao.

De zesde nieuwkomer is outfielder Gilmer Lampe, die dit seizoen zijn Hoofdklasse-debuut maakte als speler van UVV.

Het complete roster ziet er als volgt uit:

Pitchers:
Arshwin Asjes, David Bergman (beiden Corendon Kinheim), Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionäre, Duitsland), Rob Cordemans, Kevin Heijstek (beiden L&D Amsterdam Pirates), Berry van Driel, Kevin Kelly, Diegomar Markwell, Orlando Yntema (allen DOOR Neptunus) en Sedley Karel (Vaessen Pioniers).

Catchers:
Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus) en Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim).

Infielders:
Michael Duursma (L&D Amsterdam Pirates), Dwayne Kemp, Stijn van der Meer (beiden DOOR Neptunus), Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks), Shurendell Mujica (Groot Kwartier Stars, Curaçao) en Vince Rooi (Vaessen Pioniers).

Outfielders:
Shaldimar Daantji (DOOR Neptunus), Quintin De Cuba, Bryan Engelhardt (beiden Corendon Kinheim), Bas de Jong (L&D Amsterdam Pirates), Gilmer Lampe (UVV) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers).

Coaching Staff:
Steve Janssen (Manager), Ben Thijssen (1B Coach), Wim Martinus (3B Coach), Sidney de Jong (Hitting Coach), Evert-Jan 't Hoen (Infield Coach).

Supporting Staff:
Pepijn van Ingen (Fysiotherapeut), Rob Tamminga (Fysiotherapeut), Peter Meijers (Team Manager), Ton Meiresonne (Equipment Manager).

(26 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.