Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Lennart Stut gaat DSS leiden in Hoofdklasse-debuut
English
HAARLEM - Lennart Stut zal DSS leiden in het eerste seizoen in de Hoofdklasse, wanneer de ploeg volgend jaar op het hoogste niveau zal debuteren. Op 26 november werd bekend gemaakt dat Stut is aangesteld als Hoofd Coach van de ploeg.


...Lennart Stut in het slagperk voor DSS tijdens de...
...Promotie/Degradatie Play-Off vs. The Hawks...
...Op de achtergrond staat zijn voorganger Frank Koot...
(© Foto: Robert Bos Photos)
Dit seizoen was Stut zelf nog één van de spelers van het team, met wie hij kampioen werd in de Overgangsklasse door op de laatste competitiedag te winnen van Twins. Hierna won DSS de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen Mampaey The Hawks met 3-2 om naar de Hoofdklasse te promoveren. Als gevolg moest The Hawks, dat de Play-Downs van de Hoofdklasse op de laatste plaats afsloot, een stapje terugdoen.

In hun succesvolle seizoen stond DSS onder leiding van Hoofd Coach Frank Koot, die werd geassisteerd door Harry van Vilsteren. Maar twee dagen na de promotie naar de Hoofdklasse, brak de club met het duo. Het DSS-bestuur stelde dat 'communicatieve strubbelingen' de reden van het ontslag waren.

Aanvankelijk zou de 29-jarige Stut komend seizoen Assistent Coach worden. Hans Lemmink, die in het verleden Hoofd Coach was bij Hoofdklasser Corendon Kinheim, was benaderd voor de vacante positie van Hoofd Coach bij DSS. Toen dat niet doorging besloot het bestuur Stut te promoveren en stelde hem als hun nieuwe Hoofd Coach.

Stut wordt volgend seizoen geassisteerd door Tom Geestman, die in het verleden actief is geweest als Pitching Coach bij Amsterdam Pirates en Jong Oranje. Nog eerder was Geestman één van de Assistent Coaches bij Haarlem Nicols en Kinheim. Geestman's zoons Kevin en Rik zijn beiden werper bij DSS. Rik was dit seizoen ook in functie als Pitching Coach.

,,Het was inderdaad de bedoeling dat hij assistent zou worden. Het gaat nu misschien iets te snel, maar we zagen in Lennart wel iemand die op termijn hoofdcoach kon worden'', stelt Michael Halderman in een artikel in het Haarlems Dagblad. Halderman is bestuurslid technische zaken honkbal van de vereniging.

Dit seizoen coachte Stut het pupillen-team van DSS. In het artikel zegt Stut dat het een enorme uitdaging zal zijn om nu de jongens te coachen die dit seizoen nog zijn teamgenoten waren. Stut: ,,Het zal ook lastig worden dat ik deel heb uitgemaakt van een ploeg die alleen maar won. Dat zal even anders zijn, doordat de tegenstanders sterker zullen zijn en we daardoor ook niet helemaal bovenin mee zullen doen. Maar we gaan onbevangen de competitie in.''

(26 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.