Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 februari 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Umpire Henri van Heijningen actief in Valencia
English

...Henri van Heijningen...
(© Foto: Henk Seppen)
VALENCIA (Spanje) - De Nederlandse Hoofdklasse-umpire Henri van Heijningen is de eerste die dit seizoen internationaal in actie komt. De ervaren umpire is momenteel in het Spaanse Valencia waar hij wedstrijden leidt tijdens een internationaal toernooi om het geheel gerenoveerde complex van honkbalclub Astros. Van Heijningen in de enige buitenlandse umpire op het toernooi, waar hij samenwerkt met Spaanse collega's.

Het evenement is de EuroCopa Valencia 2014, het inaugurele internationale toernooi voor Europese Baseball Academies. Aan het evenement wordt deelgenomen door teams van 19 jaar of jonger van de Baseball Academies in Frankrijk, Duitsland, Italië en het organiserende Spanje. Op Dag 1 van het toernooi won Duitsland donderdag nipt met 6-5 van Spanje, terwijl Italië met klein verschil met 3-2 won van Frankrijk. Het evenement wordt gespeeld onder auspiciën van de Los Angeles Dodgers Major League-organisatie.

Het complex van de Astros ligt in het park van de voormalige Turia-rivier. In 2009 was dit ook de locatie van het Europees Softbal Kampioenschap waar het Nederlands Softbal Team ongeslagen de titel veroverde.

Er is één miljoen Euro geïnvesteerd in de renovatie van het complex in Valencia, waar nu een kunstgrasveld ligt. Bob Engle, Vice-President of International Scouting van de Dodgers, stelde dat het complex voldoet aan alle voorwaarden voor de organisatie van een toernooi van dit kaliber. Niet alleen vanwege de faciliteiten, maar ook door het klimaat en de sportcultuur van de stad.

De verwachting is dat er in de toekomst meerdere internationale toernooien op het complex worden georganiseerd. Het toernooi wordt op zondag 2 maart afgesloten.

(27 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.