Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Van 't Klooster breekt All Time Hit Record en evenaart Game Record
English

...Dirk van 't Klooster...
...All Time Basehit Record-houder...
(© Foto: Henk Seppen)
HOOFDDORP - Dirk van 't Klooster heeft vanmiddag (zondag 27 juli) het All Time Honkslagen Record gebroken in de thuiswedstrijd van Vaessen Pioniers vs. Mampaey The Hawks. Hij evenaarde ook het record van Meeste Gespeelde Wedstrijden.

De ervaren rechtsvelder van Pioniers sloeg zijn recordbrekende 1167e honkslag in de tweede inning op starter Eddy Oropesa om 14:34 uur. Met de honken vol en twee uit sloeg Van 't Klooster met een 0-wijd-2-slag stand een line drive het linksveld in voor een RBI-single. Met de klap sloeg hij Dè Flanegin binnen, maar even later werd Kevin Dirksen op de plaat uitgeschakeld toen ook hij probeerde te scoren en kwam de inning ten einde. De wedstrijd werd hierna kort onderbroken, omdat Van 't Klooster's teamgenoten het veld opkwamen om het te feliciteren met zijn record.

In zijn eerste slagbeurt in de eerste inning kreeg Van 't Klooster vier wijd. Later in de wedstrijd werd hij uitgevangen in het rechtsveld in de vijfde inning en vervolgens in het linksveld in de zesde.

Pioniers bouwde een 11-0 voorsprong op en leek de wedstrijd via de mercy-rule te gaan afsluiten. Echter, Scott Ronnenbergh, die het werpen overnam van starter Steven van Groningen in de eerste helft van de zevende inning, kreeg twee punten tegen en dus moest het duel worden voortgezet. Maar in de 2e7 bereikte Pioniers alsnog een verschil van tien punten. Met één uit en Max Draijer op het tweede honk was het Van 't Klooster, die een walk-off double sloeg om de stand op 12-2 te brengen en wederom een honkslag sloeg om zijn totaal op 1168 te brengen.

Van 't Klooster evenaarde het record op zaterdag met het slaan van drie honkslagen. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Marcel Joost, die zijn loopbaan in 2002 afsloot met 1166 honkslagen.


...Dirk van 't Klooster kort voor het breken van het record...
...Op de achtergrond staat Home Plate Umpire Martijn Bosschaart...
(© Foto: Henk Seppen)
Op het moment dat de wedstrijd officiëel geldig was na de eerste helft van de vijfde inning evenaarde Van 't Klooster het Wedstrijden Record, dat ook (nog) in handen is van Joost. Vandaag speelde Van 't Klooster zijn 859e wedstrijd op het hoogste niveau. Hij kan het record aanstaande donderdag breken als Pioniers het moet opnemen tegen Corendon Kinheim.

Pioniers won de wedstrijd vanmiddag met 12-2.

In Bussum boekte L&D Amsterdam Pirates een 3-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW op slechts vier honkslagen. Met een 1-0 voorsprong voegde Pirates twee runs toe in de vijfde op een 2-run triple van Bas Nooij. Starter Kevin Heijstek stond slechts drie hits toe in acht innings.

In Vleuten begon de wedstrijd tussen UVV en ADO Lakers een uur later vanwege de veldconditie nadat het in de ochtend had geregend. Met een 2-1 achterstand besliste UVV de wedstrijd in de tweede helft van de negende inning. Met één uit sloeg Mike Bazuin een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Martijn Riphagen nam het over, kreeg de tweede nul, maar zag toen Jordan Illis het honk bereiken na een vangfout in het outfield, resulterend in het gelijkmakende punt. Thomas Smits volgde met een walk-off single en bezorgde UVV een 3-2 zege.

In Rotterdam won Corendon Kinheim met 10-7 bij DOOR Neptunus na een 7-4 achterstand na zes six innings. Kinheim brak een 7-7 stand met drie runs in de achtste inning op een 2-run double van Mervin Gario, die later zelf scoorde na een doorgeschoten bal. In de vijfde inning verliet Kinheim-reliever Pim Walsma de wedstrijd nadat hij was geraakt op zijn been na een harde comeback line drive van Raily Legito. Afgelopen donderdagavond verliet Kinheim-starter David Bergman de heuvel na slechts drie slagmensen met een schouderblessure. Na een MRI werd geconstateerd dat hij een geïrriteerde 'rotator cuff' heeft en minstens twee weken niet in actie zal komen.

(27 juli)

(later meer)

(© Foto's: Henk Seppen)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.