Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Zuid-Korea en Taiwan in Finale Asian Games
English
INCHEON (Zuid-Korea) - Zuid-Korea en Taiwan ontmoeten elkaar zondag (28 september) in de Finale van de 17e Asian Games, die momenteel aan de gang is in de Zuid-Koreaanse stad Incheon. Vandaag bereikten de twee ploegen de finale door hun halve finale in winst om te zetten. De Taiwanese ploeg kwalificeerde zich door met 10-4 te winnen vs. Japan, terwijl de Koreanen de finale bereikten door met 7-2 te winnen vs. China.

In de voorronde speelden Zuid-Korea en Taiwan beide in Poule B en eindigden daarin respectievelijk op de eerste en tweede plaats. Zuid-Korea bleef ongeslagen en stond geen punten toe in de overwinningen vs. Thailand (15-0), Taiwan (10-0) en Hong Kong (12-0).

Het op de tweede plaats geëindigde Taiwan won met 12-0 vs. Hong Kong en 13-1 vs. Thailand, terwijl de laatste derde werd door met 13-7 te winnen van de Hong Kong-ploeg.

In Poule A bleef Japan ongeslagen. De ploeg begon het evenement met een 11-0 winst tegen China en versloeg vervolgens Pakistan (9-1) en Mongolië (21-0). China werd tweede door met 15-0 te winnen vs. Mongolië en 6-0 vs. Pakistan. De derde plaats ging naar Pakistan, dat met 25-0 won van Mongolië.

Mongolië werd hitloos gehouden in de eerste twee wedstrijden en sloeg daarna de enige twee honkslagen in de laatste wedstrijden tegen Japan. De hits werden geslagen door de Mongoolse 'battery', pitcher Munkhbat Dashzeveg en catcher Unubold Oyunbaatar.

In de halve finales werden de twee ploegen uit Poule A beide uitgeschakeld.

De honkbalwedstrijden werden gespeeld in het Munhak Baseball Stadium in Incheon en Mokdong Baseball Stadium and Seoel. Het eerste stadion, de thuishaven van de Koreaanse Major League-club SK Wyverns, is zondag ook de locatie voor de bronzen wedstrijd en de finale. Het stadion on Seoel is het thuisveld van Nexen Heroes en Kia Tigers.

Vandaag (zaterdag) gaat het softbal-toernooi van de Asian Games van start met deelname van regerend wereldkampioen Japan, Taiwan, China, Zuid-Korea, de Filippijnen en Thailand.

(27 september)

(later meer)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.