Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar met foto van Henk Seppen)

Amsterdam shuts out Neptunus in Holland Series-opener
English
ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates is de Holland Series vanmiddag (zaterdag 27 september) begonnen met een 5-0 shutout-winst tegen titelverdediger DOOR Neptunus.

Dit is de vierde Holland Series tussen de twee ploegen. In 1987 stonden de twee tegenover elkaar in de allereerste Holland Series, wat toen een best-of-three was. Pirates won de Series met 2-1.

In 1990 waren de twee ploegen wederom finalist, dit keer in een best-of-five. Pirates won opnieuw en versloeg Neptunus dit keer met een 'sweep' in drie wedstrijden.

De laatste keer dat Pirates en Neptunus elkaar in de finale ontmoetten was in 2010, die toen inmiddels was uitgebreid tot een best-of-seven. Neptunus won die Series met 4-2.

Vorig jaar opende Neptunus met een shutout-zege tegen Vaessen Pioniers en boekte vervolgens een 'sweep' tegen de Hoofddorpers.


...Kevin Heijstek...
...Winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Na drie lopers te hebben achtergelaten in de eerste twee inings opende Pirates de score met twee runs in de derde slagbeurt. Roelie Henrique opende toen met een honkslag en Michael Duursma volgde met een tweehonkslag. Een grounder van Bas de Jong en tweehonkslag van Kenny Berkenbosch bezorgden de Amsterdammers vervolgens een 2-0 voorsprong. Een honkslag van Bas Nooij volgde, maar de inning kwam ten einde toen Remco Draijer in een dubbelspel sloeg.

In de vierde inning voegde Amsterdam een punt toe. Percy Isenia begon met een honkslag en de honken kwamen vol te staan toen Jesse Aussems en Rashid Gerard de honken bereikten via een stootslag-honkslag. Even later werd een punt gescoord toen Roelie Henrique in een dubbelspel sloeg, waarna een vangbal de inning afsloot en een loper op het derde honk achterbleef.

Eerder in de wedstrijd kreeg Pirates ook lopers in scoringspositie, maar kwam toen niet tot scoren. In de eerste inning sloegen Bas de Jong en Kenny Berkenbosch beiden een honkslag met twee uit, gevolgd door een gedwongen nul. In de tweede inning mislukte een squeeze-poging. Remco Draijer begon toen met vier wijd en stal het tweede honk. Hij schoof op na een grounder van Percy Isenia, maar werd vervolgens op thuis uitgeschakeld toen de squeeze van Jesse Aussems mislukte. De stootslag eindigde voor de catcher, zodat Gianison Boekhoudt Draijer kon uittikken.

Kevin Heijstek startte voor Amsterdam en deed het prima. Na drie nullen op rij in de eerste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Gianison Boekhoudt in de tweede inning, maar Heijstek volgde met drie slag op volgende slagman Kalian Sams, gevolgd door een double play-grounder van Dwayne Kemp. Na afloop van het Europees Kampioenschap vorige week in Tsjechië voegde Sams zich weer bij Neptunus voor de Holland Series. Dit seizoen speelde de outfielder professioneel in Taiwan en werd geselecteerd voor Oranje voor het EK. Vorig seizoen speelde Sams eveneens voor Neptunus tijdens de Play-Offs en Holland Series na afloop van zijn profseizoen in de Verenigde Staten.

Heijstek kreeg vervolgens weer drie nullen op rij in de derde en vijfde inning. Tussendoor kreeg hij een 2-out single tegen van Raily Legito. Na slechts twee honkslagen te hebben toegestaan in vijf innings had Heijstek wat problemen in de zesde, maar Neptunus liet de honken vol achter. Rookie Shurman Marlin begon met een honkslag en Adrian Anthony sloeg een hit met één uit. De honken kwamen vol te staan toen Raily Legito vier wijd kreeg met twee uit. Hierna herstelde Heijstek zich en sloot de inning af met drie slag voor Gianison Boekhoudt.

Amsterdam voegde daarna twee 'insurance runs' toen in de eerste helft van de zevende inning op starter Diegomar Markwell. Met één uit bereikte Roelie Henrique het honk via een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Hij scoorde toen Michael Duursma volgde met een honkslag, de elfde honkslag die Markwell moest incasseren. Hierna werd de ervaren linkshander vervangen door Kevin Kelly, die Duursma het derde honk zag stelen, maar ook drie slag gooide op Bas de Jong, de beste slagman van de reguliere competitie. Even later kreeg Kelly een tweehonkslag tegen van Kenny Berkenbosch, die de voorsprong opvoerde naar 5-0.

In de tweede helft van de zevende inning stond Heijstek zijn vijfde honkslag toe, een lead-off single van Kalian Sams, maar daarna volgden drie nullen.

In de 8e inning kwam Pirates opnieuw in scoringspositie. Met één uit kreeg Percy Isenia vier wijd en sloeg Jesse Aussems een honkslag, waarna de twee opschoven na een doorgschoten bal. Maar toen werd Isenia op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder naar kort van Rashid Gerard, waarna een gedwongen nul de inning afsloot.

Heijstek kreeg weer drie nullen op rij in de 2e8 en werd vervangen met één uit in de negende inning. Linkshander Kyle Ward werd ingezet om het op te nemen tegen de linkshandige slagman Gianison Boekhoudt, die werd uitgevangen. Hierna werd Jurrian Koks ingebracht om het duel af te sluiten. Koks kreeg een honkslag tegen van Kalian Sams, die daarna het tweede honk stal, maar hierna werd Dwayne Kemp uitgevangen om een einde aan de wedstrijd te maken.

(27 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.