Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar met foto van Henk Seppen)

DSS draait achterstand om in winst vs. The Hawks
English
DORDRECHT - DSS, de kampioen van de Overgangsklasse, keek vanmiddag (zaterdag 27 september) tegen een 6-3 achterstand aan na zeven innings, maar kwam toen tot een rally van zes punten om de leiding over te nemen. De rally draaide het duel om in het voordeel van DSS, dat me 11-6 ging winnen en Mampaey The Hawks een nederlaag toediende in de opener van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off.

The Hawks sloot de Play-Downs af op de laatste plaats en moet daardoor deelnemen aan deze reeks om hun verblijf in de hoogste afdeling te verlengen. De winnaar van deze series speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse, de verliezer speelt in de Overgangsklasse.

Vorig jaar won ADO Lakers deze beslissende reeks met 3-2 vs. Twins om in de Hoofdklasse te blijven.


...Tim Roodenburg...
...4-uit-4, double, 4 RBI's...
...Hier als werper voor Neptunus in...
...het Hoofdklasse-seizoen 2012...
(© Photo: Henk Seppen)
DSS nam aanvankelijk een 1-0 voorsprong in de eerste inning en kwam langssij in de zesde na een 2-1 achterstand. In de 2e6 scoorde The Hawks zes punten, wat genoeg leek, maar toen antwoordde DSS met hun beslissende 6-run rally in de achtste.

In de eerste inning opende Ryan Miner voor DSS met een tweehonkslag op starter Evan Simons en ging scoren op een honkslag van Tim Roodenburg. De voorsprong was van korte duur, want The Hawks antwoordde met twee runs op DSS-starter Tim Halderman. Met één uit sloeg Jules Peters een honkslag en kreeg Kevin Moesquit vier wijd, waarna beiden scoorde op een 2-out double van Steven Wharwood.

In de vierde inning kreeg DSS lopers op het tweede en derde honk met één uit, maar die bleven achter. DSS kwam dicht bij een punt in de vijfde. Ryan Miner begon met vier wijd en schoof op na een grounder. Even later probeerde hij te scoren op een honkslag van Tino van Erk, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van midvelder Jules Peters.

Maar in de zesde inning bracht DSS de stand wel in balans. Lead-off hitter Tim Roodenburg werd geraakt door een worp, waarna Max Ploegstra vier wijd kreeg. Simons werd hierna vervangen door Henk van Heijningen, die de lopers zag opschuiven op een opofferingsstootslag van Joffrey Heus. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Allan Hazel. Een 'force play-grounder' van Mitchel Dautzenberg zorgde vervolgens voor de tweede nul, maar leverde ook de gelijkmaker op.

In de 2e6 kwam The Hawks tot een rally van vier punte op een 6-2 voorsprong te nemen. In deze slagbeurt begonnen Berry van Donselaar en Steven Wharwood (stootslag) met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Ashwin Rokx. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Gregory Trinidad opzettelijk vier wijd, maar de vierde wijdbal eindigde in een puntscorende wilde worp, die The Hawks op een hernieuwde voorsprong zette. Een 'gewone' vrije loop voor Gino Hersilia zorgde even later wel voor volle honken. Vervolgens werd de voorste loper gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Shurendell Borgschot. Met twee uit veegde Tony Enos de honken schoon met een 3-run double en dat leverde The Hawks een 6-2 voorsprong op. Dat leek op dat moment genoeg te zijn, maar DSS kroop terug.

De bezoekers pakten een punt terug in de 1e7 na een tweehonkslag van Tim Roodenburg, waardoor de achterstand werd teruggebracht naar 6-3. En dat zette de achtste inning op, waarin DSS toesloeg met zes punten om het duel in eigen voordeel om te draaien toen de werpers van The Hawks de slagzone niet meer konden vinden. DSS kreeg de honken snel vol, want Henk van Heijningen gooide vier wijd op Allan Hazel, Mitchel Dautzenberg en Ryan Miner. Hazel stal het tweede honk na zijn vrije loop, waarna een 'double-steal' de lopers op het tweede en derde honk had gebracht na Dautzenberg's vrije loop. Hierna kreeg Sven Jongejans de vierde keer vier wijd op rij en dat bracht een punt binnen en een nieuwe werper naar de heuvel. Kevin van Veen nam het over, maar werd begroet met een RBI-single van Tino van Erk waardoor het 6-5 werd, waarna hij Mitchell Koot met een worp raakte en de stand in evenwicht kwam. De werpersproblemen voor The Hawks bleven doorgaan, want Van Veen gooide hierna vier wijd op Tim Roodenburg en dat zette DSS op een 7-6 voorsprong met nog altijd nul uit. Die eerste nul kwam toen pinch-hitter Seb Visser een vangbal sloeg, maar dat werd een opofferingsslag, want Van Erk scoorde het volgende punt. De honken kwamen wederom vol te staan na een honkslag van Joffrey Heus. In zijn tweede slagbeurt in de inning leverde ook Allan Hazel een opofferingsslag af die de stand op 9-6 bracht, maar ook eindigde in een dubbelspel, want Roodenburg werd op het derde honk uitgeschakeld.

In de achtste slagbeurt wist The Hawks niets terug te doen, terwijl DSS nog twee 'insurance runs' toevoegde in de 1e9 op honkslagen van Tino van Erk en Tim Roodenburg.

Kevin Geestman, die de pitching van Tim Halderman in de zevende had overgenomen, kreeg even later een one-out single tegen van Jules Peters in de negende. Maar een gedwongen nul en een strikeout volgden en sloten de wedstrijd af.

DSS kwam tot 12 honkslagen, waaronder vier van Tim Roodenburg en drie van Tino van Erk.

(27 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.