Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Selectie Nederlands Team voor WK onder-21 bekend
English
NIEUWEGEIN - De selectie van het Nederlands Honkbal Team onder de 21 jaar is bekend gemaakt door Steve Janssen, de Manager van het Nederlands Honkbal Team. Janssen zal ook leiding geven aan de coachingstaf van het 'Under 21-team', dat in november deelneemt aan het allereerste Wereldkampioenschap Onder-21. Het evenement zal plaatsvinden in Taichung (Taiwan) van 7 t/m 16 november.


...Vorige maand leidde Steve Janssen het Nederlands Honkbal Team...
...naar het Europees Kampioenschap in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
Janssen wordt geassisteerd door Wim Martinus, die eveneens deel uitmaakt van de coachingstaf van de nationale ploeg. Het duo krijgt gezelschap van Pitching Coach Martijn Nijhoff en voormalig Oranje-outfielder Eugène Kingsale.

In de uit 24 spelers bestaande selectie zijn 15 spelers opgenomen, die dit seizoen in de Nederlandse Hoofdklasse speelden, waaronder zeven werpers. Zes van de geselecteerde spelers kwamen uit voor Mr. Cocker HCAW, terwijl er drie speelden voor Vaessen Pioniers en Mampaey The Hawks. Drie spelers kwamen ook uit voor DOOR Neptunus, met wie ze twee weken geleden landskampioen werden.

Eén van de geselecteerde spelers nam met het Nederlands Team in juli deel aan de Haarlemse Honkbal Week, namelijk infielder Kevin Moesquit. Toen hij in Oranje debuteerde werd hij de allereerste speler die namens The Hawks in de nationale ploeg uitkwam.

De overige negen spelers op het roster zijn talentvolle spelers afkomstig van Curaçao en Aruba. Zes van hen studeren op universiteiten in de USA, drie spelen op Curaçao.

Winfried Berkvens zal Nederland vertegenwoordigen als één van de umpires.

Eerder deze maand maakte de World Baseball Softball Confederation (WBSC) de poule-indelingen en het speelschema bekend van dit nieuw toegevoegde Wereldkampioenschap.

Nederland begint het toernooi in de voorronde in de uit vijf ploegen bestaande Groep B en ontmoet daarin Australië, Japan, Nicaragua en Venezuela.

Groep A bestaat uit zes teams: Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Tsjechië, Zuid-Korea en het organiserende Taiwan.

In totaal staan er 43 wedstrijden op het programma, die worden gespeeld in het Douliu Baseball Stadium en Taichung Intercontinental Baseball Stadium. Het evenement begint op vrijdag 7 november. Nederland komt die dag nog niet in actie, omdat hun groep uit vijf teams bestaat. Oranje ontmoet Australië de volgende dag in hun eerste wedstrijd.

Na afloop van de voorronde vormen de top-3 van beide groepen een nieuwe poule, de 'Super Round Robin'. De onderlinge resultaten van de in de voorronde gespeelde wedstrijden van de betrokken ploegen worden meegenomen naar de nieuwe ronde. De overige teams spelen in een groep die in de Consolation Round zullen spelen om de 7e tot en met 11e plaats.

De top-2 van de Super Round Robin ontmoeten elkaar in de allesbeslissende finale op 16 november.

De teams mogen zes spelers van niet ouder dan 23 jaar opnemen op hun 21U-rosters, die bestaat uit 24 spelers, ter versterking van het competitie-niveau. Daarvan mogen er maximaal drie tegelijkertijd spelen.

Het Wereldkampioenschap Onder-21 wordt elke twee jaar georganiseerd. Voor 2016 is de organisatie van de tweede editie toegewezen aan Mexico, waar het evenement zal plaatsvinden in Sinaloa.

Volgend jaar zal er nog een nieuw toernooi worden gelanceerd door de WBSC, The Premier 12. Volgende maand maakt de WBSC de twaalf deelnemende teams bekend voor het evenement, dat het nieuwe vlaggeschip moet worden en een internationaal toernooi voor profspelers zal zijn. Aan het evenement wordt deelgenomen door de top-12 van de wereldranglijst en heeft een prijzenpot van miljoenen Amerikaanse dollars.

Momenteel neemt Nederland de vijfde plaats op de ranglijst in en lijkt daardoor een zeer waarschijnlijke deelnemer aan het nieuwe evenement.

Het roster voor het Wereldkampioenschap onder de 21 jaar ziet er als volgt uit:

Pitchers (10):
Vincent Anthonia (Jackson State University, USA), Tom de Blok, Maickel Rietel, Kaj Timmermans (allen Mr. Cocker HCAW), Reggie Bomberg, Bayron Cornelisse, Scott Ronnenbergh (allen Vaessen Pioniers), Anferney Hoeve (North Central Missouri College, USA), Entwin Reigina (Curaçao) en Floris Timmer (DOOR Neptunus).

Catchers (2):
Aldair Adamus (John Wood Community College, USA) en Max Clarijs (Mr. Cocker HCAW).

Infielders (6):
Jorin van Amstel, Kevin Weijgertse (beiden Mr. Cocker HCAW), Dudley Leonora (Santa Maria Pirates, Curaçao), Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks), Kirvin Moesquit (Seminole State College of Florida, USA) en Cezan Rafaela (North Central Missouri College, USA).

Outfielders (6):
Milton Croes (Kirkwood Community College, USA), Daniel Fernandes, Urving Kemp (beiden DOOR Neptunus), Dennis Gustina (Santa Maria Pirates, Curaçao), Jules Peters en Steven Wharwood (both Mampaey The Hawks).

Coaching Staff:
Steve Janssen (Manager), Eugène Kingsale (Coach), Wim Martinus (Coach) en Martijn Nijhoff (Pitching Coach).

Supporting Staff:
Pepijn van Ingen (Fysiotherapeut), Peter Meijers (Team Manager) en Gijs Selderijk (Technisch Directeur).

(27 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.