Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Op donderdagmiddag 29 mei wordt de eerste wedstrijd van de laatste 3-game series van de eerste competitiehelft gespeeld. Het wordt een beslissende en spannende serie wedstrijd en na afloop ervan weten we welke twee ploegen zich hebben geplaatst voor de Play-Offs in de eerste helft.


(© Photo: Henk Seppen)
Koplopers Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam Pirates ontmoeten elkaar de komende dagen in een reeks die beslissend zal zijn voor de kwalificatie. DOOR Neptunus, de derde kandidaat en momenteel op de derde plaats, speelt tegen Mr. Cocker HCAW.

De top-2 wordt vrijwel zeker beslist in de komende 3-game series. Maar die zouden ook zomaar een stand kunnen opleveren die na afloop van het weekeinde nog niet beslissend is, waardoor de rangschikking pas dinsdagavond wordt beslist in de inhaalwedstrijden. En zelfs die inhaalwedstrijden kunnen theoretische nog een situatie creëren waarin de drie ploegen gelijk eindigen. In dat geval leveren de onderlinge resultaten een nieuwe gelijke stand op, waardoor de gescoorde punten van Pioniers en Pirates tegen elkaar in de komende reeks belangrijk worden.

Dus op papier en theoretisch en uiteraard met de juiste combinaties in de komende dagen is er dus nog van alles mogelijk en dat maakt deze dagen zeer interessant en spannend!

L&D Amsterdam Pirates, DOOR Neptunus, Corendon Kinheim en Mr. Cocker HCAW hebben hun rotaties die ze de afgelopen weken gebruiken, niet gewijzigd.

Voor het eerst dit seizoen wijzigde Vaessen Pioniers wel hun rotatie. Normaal neemt een startende werper zijn plaats in de rotatie ongeacht de situatie, zelfs tijdens de vele afgelastingen. Afgelopen dinsdag zou rechtshander Elton Koeiman de starter zijn geweest in de inhaalwedstrijd en dus was hij de voornaamste kandidaat om nu donderdag te beginnen. In plaats daarvan is Koeiman doorgeschoven naar zaterdag en begint Pioniers donderdag met linkshander Ricardo Hernandez Sanchez. De Venezolaan had Koeiman in de volgorde moeten volgen, maar hij blijft nu dus staan als werper voor donderdag.

UVV gaat met dezelfde rotatie zoals die vorige week werd ingezet, terwijl ADO Lakers alleen een starter voor donderdag bekend heeft gemaakt.

Mampaey The Hawks heeft een nieuwe starter in hun rotatie toegevoegd voor de komende series. De starter op zaterdag is rechtshander Danny Forte Salvador. De Venezolaan is momenteel op weg en zijn aankomst wordt donderdagochtend verwacht.

Op woensdag werd ook bekend gemaakt dat de oorspronkelijk vastgestelde wedstrijd tussen Neptunus en Pioniers van aanstaande dinsdagavond is verplaatst naar donderdagavond 12 juni. De wedstrijd is opgeschoven om ruimte te maken voor de twee wedstrijden die dinsdag verregenden. 12 juni was een beschikbare datum, omdat er in die periode geen competitiewedstrijden op het programma staan in verband met jaarlijkse All Star Game op zondag 15 juni in Hoofddorp.

Programma & Startende Werpers

(28 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.