Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Europese Beker komt naar Almere!
English

...Shawn Zarraga en Tom Stuifbergen met de Europese...
...Beker na de gewonnen finale in Brno...
(© Foto: Henk Seppen)
ALMERE - De Europese Kampioensbeker komt naar Almere. Op 21 september veroverde het Nederlands Honkbal Team de Europese titel in het Tsjechische Brno. Dezelfde toen uitgereikte Kampioenscbeker komt nu naar Almere, voor slechts één dag. Die dag is aanstaande zaterdag 1 november.

van 10 uur 's morgens tot 12 uur 's middags is de Europese Beker te zien bij ISO Foto in Almere-Buiten. Iedereen kan dan zijn of haar foto laten maken met de beker.

Sidney de Jong, voormalig catcher van het Nederlands Team en tijdens het EK in Tsjechië één van de coaches, zal eveneens aanwezig zijn om te poseren voor een foto en handtekeningen uit te delen.

Het is alweer zeven jaar geleden (2007) dat Nederland de Europese titel veroverde. In 2010 en 2012 bereikte Nederland wel de finale, maar verloor toen van Italië. In Tsjechië bleef Oranje vorige maand ongeslagen en heroverde de titel en de Europese beker!


...Henk Seppen met de Beker...
(© Foto: Henk Seppen)
Het initiatief van de happening komt van fotograaf Henk Seppen, die is gespecialiseerd in honkbal en handbal. Tijdens het Europees Kampioenschap in Tsjechië was hij de enige Nederlandse fotograaf die verslag deed van het evenement. De afgelopen jaren werden en worden zijn foto's gepubliceerd in landelijke kranten als De Telegraaf, Algemeen Dagblad en NRC, maar ook lokale kranten, waaronder het Amsterdamse Het Parool. Daarnaast is Henk de vaste fotograaf van deze site, Grand Slam * Stats & News.

Naast zijn werkzaamheden als fotograaf is Henk Seppen ook de eigenaar van ISO Foto, de enige echte fotowinkel nog in heel Almere. ,,Toen ik jong was, vond ik het prachtig om met de echte Europa Cup, die met de grote oren, op de foto te mogen. Dat maakte veel indruk. Ik wil kinderen de kans geven om nu ook met een echte beker op de foto te gaan. En ik maak dan een foto die ze gratis meekrijgen.''

Behalve deze unieke foto-mogelijkheid staat er ook de gehele dag een slagkooi op het Globeplein, vlakbij de foto-winkel. Daar kunnen kinderen de hele dag ballen slaan. Bij de slagkooi zijn spelers en coaches van Almere '90 aanwezig om te assisteren, net als Kenny Berkenbosch, die in de Holland Series speelde met L&D Amsterdam Pirates.

ISO Foto is te vinden op Noordeinde 180 in Almere-Buiten, vlakbij het NS-station.

(28 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.