Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus, 't Hoen, Saints-vrijwilligers genomineerd voor Rotterdam Awards
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus is weer genomineerd voor de Rotterdamse Sportploeg van het Jaar, terwijl hun Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen zijn tweede opeenvolgende nominatie kreeg voor Coach of the Year. Vorig jaar won 't Hoen de prijs omdat hij Neptunus naar het landskampioenschap leidde in zijn debuutseizoen als Hoofd Coach in de Hoofdklasse.

Ook genomineerd dit jaar zijn Henk Swinkels en Cees Rodenburg van honkbal- en softbal-vereniging Saints. Zij zijn één van de drie genomineerden voor de prijs van Vrijwilliger van het Jaar.


...Neptunus won de titel opnieuw in 2014...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus prolongeerde de kampioenstitel in oktober in een enerverende en spannende Holland Series tegen L&D Amsterdam Pirates. De best-of-seven moest in zijn geheel worden gespeeld, want Neptunus kwam terug van een achterstand om de titel veilig te stellen. Amsterdam Pirates had een 3-1 voorsprong in de finale, één zege af van de titel, maar Neptunus won daarna de volgende drie wedstrijden op rij om opnieuw kampioen te worden. Game 7 was een thriller, waarin Neptunus won door slechts één punt te scoren.

Ook genomineerd voor Sportploeg van het Jaar zijn CBV Binnenland Rotterdam (basketbal) en SBV Excelsior (voetbal), terwijl 't Hoen's mede-genomineerden Arno Havenga (waterpolo) en Joost van Rangelrooy (basketbal) zijn.

Naast het duo van Saints zijn ook genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar Lia Schop van RIS (aangepaste sporten) en Wouter Weerheijm van Skadi (roeien).

De Gemeente Rotterdam huldigt jaarlijks haar sportkampioenen sinds 1986. In het verleden luisterde het Gala ondermeer naar de naam Rotterdam Sportstad Awards, maar sinds 2012 heeft het de huidige naam Sport Awards Rotterdam Rijnmond.

In de voorgaande 38 Gala's gingen veertien van de prijzen naar Neptunus, dat zesmaal werd gekroond als Sportploeg van het Jaar (1991, 1994, 2000, 2001, 2003 and 2009). Naast 't Hoen, die vorig jaar Coach of the Year werd, won Robert Eenhoorn deze onderscheiding in 2005 en 2007 voor zijn prestaties als Manager van het Nederlands Honkbal Team. Eenhoorn was ook tweemaal Sportman van het Jaar (1990, 1999), terwijl Diegomar Markwell deze prijs in 2011 won, nadat hij wereldkampioen was geworden met Oranje. In 2000 kreeg Sjoerd Hermans de prijs voor Sporttalent van het Jaar. In 2007 werd Theodoor (Puck) van Rooijen gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar.

De 39e editie van het Gala zal plaatsvinden op maandag 15 december in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond. Tijdens de avond worden alle sporters uit de regio gehuldigd.

Iedereen kan op hun favoriet stemmen tot en met 8 december. Dit kan worden gedaan via www.desportawards.nl. Het publiek zorgt hiermeen voor de helft wie de Award wint. De andere helft komt van een deskundige jury die is samengesteld uit oud-sporters, bestuurders en media.

(28 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.