Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
The Hawks verrast in Amsterdam
English
AMSTERDAM / HAARLEM - Mampaey The Hawks boekte dinsdagavond de eerste zege van het seizoen, een verrassende 10-6 winst vs. L&D Amsterdam Pirates, dat daarmee de eerste wedstrijd van het seizoen verloor. Amsterdam stond tweemaal achter, maar wist langszij te komen, keek vervolgens op een bepaald moment tegen een 6-3 achterstand aan, verkleinde het tot 6-5, maar kon het tij niet meer keren. The Hawks 'outhit' Amsterdam 16-9.

Corendon Kinheim, dat zatedag een verrassende nederlaag opliep vs. ADO Lakers, won vanavond met 7-4 tegen de Haagse ploeg.

De ontmoetingen van vanavond waren inhaalwedstrijden, want deze stonden aanvankelijk afgelopen zondag op het programma, maar verregenden toen.

En zo, nu alle teams zes wedstrijden gespeeld, zijn er geen ongeslagen ploegen meer en is er geen ploeg zonder winst in de Hoofdklasse.

Donderdag begint de volgende 3-game series.

(29 april)
L&D Amsterdam Pirates vs. Mampaey The Hawks
In Amsterdam verraste Mampaey The Hawks met een 10-6 overwinning bij L&D Amsterdam Pirates. De ploeg uit Dordrecht kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Jules Peters en Steven Wharwood.

Het is pas de vierde keer dat de Pirates-pitching 16 of meer honkslagen moet incasseren in één wedstrijd sinds 2010. De pitchingstaf kreeg 16 hits tegen in de laatste wedstrijd van vorig seizoen vs. Neptunus en ook and als 16 op 30 juli 2011 vs. UVV. De meeste honkslagen tegen 2010 was 19 en dat kwam in een 10-8 overwinning (!) vs. Pioniers op 27 mei 2011. Overigens waren dit allemaal 9-inning wedstrijden. De meeste hits door The Hawks tegen Pirates in één wedstrijd vorig seizoen was tien.


...Berry van Donselaar sloeg twee van de...
...16 hits voor The Hawks...
(© Foto: Henk Seppen)
The Hawks sloeg toe met drie hits in de eerste inning op starter Jos de Jong. Jules Peters opende met een honkslag, waarna Steven Wharwood volgde met een tweehonkslag. Een grounder van Gregory Trinidad leverde even later het eerste punt op en het volgende punt kwam tot stand na een honkslag van Berry van Donselaar. De inning eindigde toen Bob de Bruijn in een dubbelspel sloeg.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste slagbeurt kwam Amsterdam langszij in de tweede inning op Quinn Tramm. Hij zou ook afgelopen zondag zijn gestart nadat de aangekondigde starter Ronald de Bont de dag ervoor in relief was gebruikt. Tramm begon met vier wijd voor lead-off hitter Percy Isenia en kreeg toen honkslagen tegen van Rashid Gerard en Bas Nooij, zodat de honken vol kwamen te staan. Het eerste punt werd vervolgens gescoord op een 'force play-grounder' van Björn Hato en de gelijkmaker werd gescoord toen de laatste gedwongen uitging op een grounder van Roelie Henrique. Maar Pirates liet in deze beurt ook twee lopers achter.

The Hawks hernam de leiding in de vierde inning toen Bob de Bruijn begon met een tweehonkslag, opschoof na een opofferingsstootslag van Shurendell Borgschot en scoorde op een opofferingsslag van Aschwin Rokx. Amsterdam reageerde met een punt in de eigen vierde slagbeurt. Gerard opende met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder en scoorde vervolgens op een grounder van Hato.

In de vijfde inning nam The Hawks voor de derde keer de leiding, scoorde driemaal en dit keer hield de voorsprong vast. Gino Hersilia opende met een honkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Jules Peters. Een honkslag van Steven Wharwood zette The Hawks op een 4-3 voorsprong, maar daarna volgden twee vangballen. De honken kwamen vol te staan toen De Bruijn werd geraakt door een worp, waarna Borgschot volgde met een 2-run single om er 6-3 van te maken. Dat leidde tot het vertrek van De Jong, die werd opgevolgd door Kyle Ward.

Amsterdam verkleinde de achterstand tot 6-5 met het scoren van een punt in de zesde en zevende inning. In de zesde kreeg Percy Isenia vier wijd met één uit en schoof op na een wilde worp, waarna ook Rashid Gerard een vrije loop kreeg. Een fout op een 'force play-grounder' van Bas Nooij zorgde hierna voor een punt, terwijl hij zelf het tweede honk bereikte. Hij schoof op na een wilde worp van Tramm, die daarna werd opgevolgd door Henk van Heijningen met een 1 wijd-count. Een pop-fly sloot de inning af en dus bleef Nooij op het derde honk achter.

In de zevende maakte Amsterdam er 6-5 van toen Michael Duursma vier wijd kreeg met één uit, het tweede honk stal met twee uit en scoorde op een honkslag van Kenny Berkenbosch. Maar dit keer liet Pirates lopers op het eerste en derde honk achter.

The Hawks nam hierna meer afstand met een 4-run rally met twee uit in de achtste inning. Borgschot opende met een honkslag op Jurrian Koks, die Ward was opgevolgd in de voorgaande inning. Borgschot schoof op na een OSS van Rokx en een honkslag van Berend Ruben, die zelf het tweede honk bereikte. Even later werd Borgschot via een pick-off op het derde honk de tweede nul in deze inning. Maar toen kreeg Hersilia vier wijd en volgde Peters met een RBI-single. De honken kwamen vol te staan toen Wharwood ook een honkslag sloeg en dat bracht nieuwe werper Chris Mowday naar de heuvel. Maar die begon met een wilde worp, die werd gevolgd door een foute aangooi van de catcher en dus scoorde The Hawks nog eens twee punten. Een honkslag van Trinidad bracht daarna het volgende punt binnen en verhoogde de stand naar 10-5.

Pirates wist nog eenmaal tot scoren te komen in de 2e8, de laatste inning die werd gespeeld vanwege de curfew-regel die stelt dat er na 22:30 uur niet meer aan een nieuwe inning mag worden begonnen. Met twee uit in de achtste sloeg Björn Hato een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van pinch-hitter Koen Nooij, maa daar bleef het bij voor de thuisploeg en dat leverde Henk van Heijningen een save op.

L&D Amsterdam Pirates - Mampaey The Hawks 6-10 (8 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks20013004-10161
L&D Amsterdam Pirates02010111-691
(game halted after eight complete innings due to the 10:30 PM curfew-rule)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, W (1-0)5.235442
Henk van Heijningen, SV (1)2.1 (*)21522
(*) - Van Heijningen neemt de pitching over met een 1-wijd-count op de slagman
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, L (1-1)4.221966
Kyle Ward1.11-1--
Jurrian Koks1.221544
Chris Mowday0.1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Alex van den Berg.
Speeltijd-3:00 uur.
Corendon Kinheim vs. ADO Lakers
In Haarlem won Corendon Kinheim vanavond met 7-4 vs. ADO Lakers, maar dat kwam niet makkelijk. Afgelopen zaterdag verloor Kinheim verrassend van ADO Lakers, dat vanavond een 1-0 voorsprong nam in de eerste inning en later een 6-1 achterstand terugbracht tot 6-4, maar dit keer niet in staat was het duel in eigen voordeel af te sluiten.

In de eerste inning opende ADO Lakers de score op starter Nick Veltkamp. De linkshander kreeg lead-off singles tegen van Jason Jakobus en Stephen Henson en dat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. De laatste kwam even later in een run-down, maar die liet men gaan toen Jakobus richting thuis vertrok en die kwam op zij beurt ook in een run-down en werd uitgeschakeld. Hierna bracht Christian Diaz alsnog een punt binnen met een tweehonkslag.


...Jean-Paul Gulinck schakelde 6 slagmensen op rij uit...
...en had 4 strikeouts in 6e, 7e inning...
(© Foto: Henk Seppen)
Kinheim liet daarna een loper achter in de eigen eerste beurt, maar scoorde tweemaal in de volgende inning op Timo van Ancum. Jeffrey Arends begon met een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Mervin Gario en de honken kwamen vol te staan toen Dashenko Ricardo het honk bereikte via een stootslag-honkslag. Hierna bracht een opofferingsslag van Sven van de Sanden de stand in evenwicht en een fout op een grounder van Jefferson Muzo maakte er 2-1 van.

Nadat ADO Lakers twee lopers strandde in zowel de derde als de vierde inning kwam Kinheim tot een rally van vier runs in de 2e4. Opnieuw begon Arends met een honkslag en daarna kwamen de honken vol via vier wijd voor Gario en een honkslag van Ricardo. De honken werden even later schoongeveegd toen rookie Sven van de Sanden een 3-run triple sloeg. Even later scoorde hij zelf toen Muzo een RBI-single toevoegde en zo de stand op 6-1 bracht.

De 6-1 voorsprong leek comfortabel, maar hierna reageerde ADO Lakers met een 3-run rally in de eerste helft van de 5e inning. Christian Diaz begon met een tweehonkslag en met één uit sloeg Joshua Zara een honkslag. Met twee uit kwamen de honken vol via vier wijd voor Odion Gouverneur en dit keer was het Julian Goins die de honken schoonmaakte met een 3-run double.

Met een 6-4 voorsprong nam Jean-Paul Gulinck de pitching in de zesde inning over voor Veltkamp. De linkshander had een prima optreden en gooide twee belangrijke innings. Hij schakelde zes slagmensen op rij uit, waarvan vier met drie slag en kreeg zijn tweede 'Hold' op zijn naam.

Kinheim voegde een 'insurance run' toen in de zesde inning. Niels van Weert begon met vier wijd, schoof op na een tweehonkslag van Quintin De Cuba en scoorde toen een foute aangooi volgde vanuit het rechtsveld.

Pim Walsma gooide de achtste inning voor Kinheim. Hij gooide tweemaal vier wijd met één uit, maar sloot daarna af met twee strikeouts om een save te verdienen.

De wedstrijd werd na acht innings gestopt vanwegde 22:30 uur curfew-regel.

Corendon Kinneim - ADO Lakers 7-4 (8 inn.)
RHE
ADO Lakers10003000-4104
Corendon Kinheim02040100-7111
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (0-2)3.222764
Martijn Riphagen3.12141-
Jurandy Girigori121---
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (2-0)5721044
Jean-Paul Gulinck, H (2)24----
Pim Walsma, SV (1)122---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Peter Brink, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:57 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.