Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Kalian Sams released
English
CAMDEN, New Jersey (USA) - De Nederlandse outfielder Kalian Sams is 'released' na twee maanden te hebben gespeeld voor de Camden Riversharks, zo maakte de club vandaag, vrijdag 30 mei, bekend.


...Kalian Sams deelt handtekeningen uit...
...tijdens de European Big League Tour...
...in november vorig jaar in Rotterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
Kalian Sams tekende een contract bij de club op 4 april. Sindsdien speelde hij in 16 wedstrijden en sloeg .232 (13-uit-56) met een tweehonkslag en twee homeruns. Hij scoorde vier punten en sloeg er zes binnen. Maar Sams kreeg ook 19 keer drie slag en ontving maar acht vrije lopen. Hij stal eenmaal een honk.

De 27-jarige Sams maakte zijn profdebuut in 2007 toen hij uitkwam op Single-A niveau in de organisatie van de Seattle Mariners. In 2010 en 2011 speelde hij in twee wedstrijden voor het Major League-team tijdens Spring Training.

Na het seizoen 2012 werd Sams released en tekende bij de San Diego Padres. In 2013 begon hij het seizoen in Double-A en speelde voor de San Antonio Missions, waarna hij in juni promoveede naar Triple-A en in 24 wedstrijden speelde voor de Tucson Padres. Sams werd daarna released en tekende bij de Camden Riversharks, waar hij begin augustus maar in vijf wedstrijden speelde, maar wel 10-uit-15 (.667) sloeg met drie homeruns. Zijn verblijf bij Camden was kort, omdat hij een minor league-contract kreeg bij de Texas Rangers, waar hij in het restant van het seizoen in 20 wedstrijden speelde voor de Frisco RoughRiders, het Double-A team van de club.

Na afloop van het seizoen 2013 keerde Sams terug naar Nederland en speelde voor DOOR Neptunus in de Play-Offs en Holland Series. In zijn eerste wedstrijd voor Neptunus sloeg Sams een grand slam homerun in een 15-2 overwinning. Later werd hij met Neptunus landskampioen na winst van de Holland Series.

In oktober ging Kalian Sams spelen voor de Algodoneros de Guasave in de Liga Mexicana del Pacifico. Maar een maand later kwam Sams met zijn Mexicaanse ploeg overeen zijn contract te ontbinden na 22 wedstrijden, waarin hij .192 sloeg met drie doubles, een triple en vier homeruns. Hij besloot terug te keren naar Nederland en zich geheel te richten op het seizoen 2014.

In februari begon Sams aan Minor League Spring Training, maar op 23 maart werd hij released door de Texas Rangers. Twee weken later, in april, tekende hij opnieuw een contract bij de Camden Riversharks.

De Camden Riversharks spelen in de onafhankelijke Atlantic League. De ploeg speelt de thuiswedstrijden in Campbell's Field, dat is gelegen op een fraaie locatie aan de basis van de Benjamin Franklin Bridge. Vanuit het stadion is de skyline van het nabij geleden Philadelphia zichtbaar.

(30 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.