Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Pioniers shuts out Pirates en nadert Play-Offs
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers heeft vanavond met 5-0 gewonnen vs. L&D Amsterdam Pirates in hun inhaalduel, nadat de oorspronkelijke wedstrijd donderdag werd afgelast. Met de winst nadert Pioniers kwalificatie voor een plek in de Play-Offs. Een overwinning op zaterdag stelt een plek in de finaleronde veilig voor Pioniers. Maar er zijn nog verschillende mogelijkheden, waaronder uitschakeling van Pioniers voor de eerste en tweede plaats in de eerste competitiehelft. Echter, alles kan ook beslist zijn op zaterdag met de juist winst-verlies combinaties.

Op donderdag werd de wedstrijd al 's morgens vroeg afgelast, bericht werd dat dat rond 10 uur zou zijn gedaan. De reden voor de afgelasting was dat de klei, die is gebruikt voor het infield, het catchersgebied/slagperk en werpheuvel te modderig was door de regen van de voorgaande twee dagen. In plaats van het reguliere gravel, dat op de andere velden wordt gebruikt, is een soort klei aangebracht in het nieuwe stadion in Hoofddorp, waar een dekzeil om het infield af te schermen nog niet is gearriveerd.

Op een aantal foto's lijkt het speelveld er goed uit te zien, maar de condities zijn ook gecontroleerd door een official en bevestigd werd dat de klei inderdaad te modderig was om er op te kunnen spelen.

Door de afgelasting ontloopt Pioniers de Amsterdamse heuveltroef Rob Cordemans. De rechtshander zou donderdagmiddag de startende werper zijn geweest in de opener. Maar hij was niet inzetbaar voor vanavond, omdat hij vanmiddag in het huwelijk trad. Om die reden is hij komend weekeinde ook niet bij de ploeg voor de tweede en derde wedstrijd.

En dus was Pirates gedwongen de rotatie aan te passen voor de reeks en schoven de starters voor Game 2 en Game 3 een plekje op. Vanavond startte Kevin Heijstek en Jos de Jong schoof naar Game 2 op zaterdag. Chris Mowday is nu aangewezen als starter voor Game 3 op zondag.

(30 mei)
Vaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates

In Hoofddorp opende Pioniers de score in de eerste inning met twee runs op Kevin Heijstek, die zijn eerste nederlaag van het seizoen leed en nu op 5-1 staat. Zerzinho Croes begon met een honkslag, maar Heijstek schakelde volgende slagmensen Dirk van 't Klooster en Danny Rombley met drie slag uit. Vince Rooi volgde daarna met een homerun langs de linksveldlijn en dat bezorgde Pioniers een 2-0 voorsprong.


...Vince Rooi...
...Double, Homerun, 2 Runs, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In de tweede inning opende Mark Duursma met een dubbelspel, maar draaide Pirates even later een dubbelspel. Heijstek kreeg een lead-off double tegen van Kevin Dirksen in de vijfde inning, maar die bleef uiteindelijk achter op het derde honk.

Pioniers voegde twee runs toe in de zesde inning. Dirk van 't Klooster begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Danny Rombley. Hierna kreeg Vince Rooi opzettelijk vier wijd, maar daarna volgde Mark-Jan Moorman met een puntscorende honkslag die Van 't Klooster binnenbracht. Rooi, die opschoof naar het derde honk op de aangooi richting the bal, wist kort erna ook te scoren toen er een foute aangooi volgde van catcher Bas Nooij. En dat verhoogde de stand naar 4-0.

Pioniers-starter Ricardo Hernandez Sanchez hield Pirates 5 1/3 innings hitloos. In de eerste inning zag hij Remco Draijer het honk bereiken na een fout met twee uit, maar schakelde hem daarna op het eerste honk uit via een pick-off. In de derde gooide de linkshander vier wijd op Roelie Henrique met twee uit, maar die ging gedwongen uit. Hernandez schakelde daarna de volgende zeven slagmensen op rij uit, maar verloor toen zijn No-Hitter met één uit in de zesde inning toen Roelie Henrique een honkslag sloeg die in de buurt van de catcher eindigde. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Björn Hato, maar bleef toen achter.

In de 2e8 scoorde Pioniers het vijfde punt. Dirk van 't Klooster begon weer met een honkslag, waarna Daan Hendrix de pitching overnam van Heijstek. Met één uit kreeg die een tweehonkslag tegen van Vince Rooi die Van 't Klooster op het derde honk bracht. Hij scoorde even later na een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman om er 5-0 van te maken.

In de 1e8 had Amsterdam nog twee honkslagen toegevoegd, maar Pioniers sloot de beurt af met een dubbelspel. In de negende kreeg Amsterdam de honken vol met twee uit. Pinch-hitter Koen Nooij opende met een honkslag en Hernandez volgde met drie slag voor Remco Draijer en Kenny Berkenbosch. Honkslagen van Bas de Jong en Percy Isenia zorgden daarna voor volle honken. De wedstrijd kwam ten einde na een grounder van Rashid Gerard terug naar Hernandez, die vervolgens zelf de laatste nul maakte. Met de winst voerde Hernandez zijn 'record' op naar 5-1.

Vaessen Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 5-0
RHE
L&D Amsterdam Pirates000000000-061
Vaessen Pioniers20000201X-581
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (5-1)7 (*)72755
Daan Hendrix1--1--
(*) - Heijstek gooide op 1 slagman in de achtste inning
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (5-1)9726--
Homerun: Pioniers: Vince Rooi (2)(2-run,1e,op Heijstek.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Niek Elshof, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:26 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.