Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Van 't Klooster heeft nu meeste wedstrijden gespeeld; Kinheim completeert Play-Off kwartet
English
HAARLEM / ROTTERDAM / VLEUTEN / DEN HAAG - Dirk van 't Klooster heeft nu de meeste wedstrijden ooit gespeeld in de Nederlandse Hoofdklasse-historie. Vanavond (donderdag 31 juli) speelde de ervaren rechtsvelder van Vaessen Pioniers in zijn 860e wedstrijd op het hoogste niveau om het All-Time Record te breken dat in 2002 werd gerealiseerd door Marcel Joost.

Van 't Klooster speelde de historische wedstrijd tegen Corendon Kinheim, de club waar hij de voorgaande acht seizoen speelde voordat hij voor dit seizoen naar Pioniers ging.

Van 't Klooster sloeg vanavond 1-uit-4. De honkslag verhoogde zijn totaal naar 1169. Afgelopen zondag brak hij het All-Time Basehit Record met het slaan van de 1167e honkslag in zijn loopbaan.

Vanavond won Kinheim met 8-5 van Pioniers om de vierde en laatste ploeg te worden die zich plaatste voor de Play-Offs, die op 14 augustus van start gaat. Kinheim voegt zich bij L&D Amsterdam Pirates als de tweede ploeg in de tweede competitehelft om zich te verzekeren van een plek in de kampioenspoule. DOOR Neptnus en Pioniers plaatsten zich in de eerste helft van het seizoen. Hiermee keren dezelfde vier ploegen die de Hoofdklasse de afgelopen zeven jaar domineerden ook nu weer terug in de Play-Offs!

Zowel Kinheim als Pirates gebruikten vanavond een verrassende startende werper. Arshwin Asjes startte voor Kinheim en Jurrian Koks begon voor Pirates. Beiden zijn closers en startten voor het laatste een wedstrijd in 2010.

De laatste keer dat Asjes startte in de Hoofdklasse was op 15 augustus 2010 toen hij speelde bij Pioniers. Hij gooide toen vijf innings in een 2-1 overwinning tegen Almere Magpies, maar had een 'no-decision'. Sindsdien gooide Asjes 89 wedstrijden in relief in de reguliere competitie voor zijn start vanavond. Hij gooide vanavond zeven innings en was de winnende werper.

De laatste keer dat Koks een wedstrijd startte was op 1 juni 2010 toen hij de eerste drie innings gooide voor ADO tegen Pirates. Toen was Koks de verliezende werper. Na die start gooide Koks in 96 wedstrijden in relief, voordat hij vanavond zijn volgende start maakte. Aanvankelijk zou Rob Cordemans de starter zijn voor Amsterdam, maar dat werd een paar minuten voor aanvang gewijzigd vanwege een lichte liesblessure. Afgelopen dinsdag gooide Koks de laatste twee innings voor Pirates in een inhaalduel tegen Mr. Cocker HCAW.

Vanavond gooide Koks vijf innings, maar had een 'no-decision' tegen Neptunus. Amsterdam won met 1-0 dankzij een honkslag van Remco Draijer met volle honken en één uit in de eerste helft van de negende inning.

Dit betekent dat Neptunus nu drie competitie-wedstrijden op rij heeft verloren en dat gebeurde voor het laatst in 2009. Destijds, van 7 t/m 16 mei, verloor Neptunus vijf wedstrijden op rij. Eerst kwam Amsterdam Pirates tot een sweep tegen Neptunus in drie wedstrijden. De ploeg verloor daarna ook de eerste twee wedstrijden vs. Sparta-Feyenoord. In de 2012 Holland Series liep Neptunus tegen een 4-game sweep aan tegen Kinheim.

UVV kwam tot een rally van zeven punten in de derde inning vs. Mampaey The Hawks en won met 8-1. Echter, UVV werd als laatste uitgeschakeld voor de Play-Offs door de winst van Kinheim.

Mr. Cocker HCAW won vanavond met 8-4 vs. ADO Lakers. HCAW nam een 4-0 voorsprong in de eerste inning, maar stond met 5-4 achter na de vijfde slagbeurt. HCAW kwam langszij in de zevende en scoorde daarna driemaal in de achtste inning met als hoogtepunt een 2-run triple van Linoy Croes.

(31 juli)

(later meer)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.