Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tsjechische catcher in Major League Spring Training
English
GOODYEAR, Arizona (USA) - Tijdens de Spring Training van dit jaar hebben verschillende profspelers met een Nederlands paspoort deelgenomen aan Spring Training-wedstrijden met Major League-clubs. Of ze waren bij een big league-club tijdens een wedstrijd, waarvoor ze waren toegevoegd als een extra minor league-speler.

Vandaag (donderdag 2 april) werd een Tsjechische speler toegevoegd aan een Major League-team voor een Spring Training-wedstrijd. Catcher Martin Červenka was in de middag bij de ploeg van de Cleveland Indians voor de wedstrijd bij de Cincinnati Reds, die met 4-3 wonnen. Červenka speelde niet in de wedstrijd. Vandaag was hij de enige minor league-speler die was aangewezen om bij de wedstrijd te zijn als een extra speler. Op woensdag waren drie andere minor league-spelers toegevoegd voor de wedstrijd van de Indians tegen de San Francisco Giants. In die wedstrijd, verloren door de Indians met 5-2, kwamen alledrie kort in actie. De linkshandige Puertoricaanse werper Giovanni Soto gooide de laatste inning, terwijl de Amerikaanse catcher Juan Gomes in het duel kwam als pinch-runner en later als nieuwe designated hitter drie slag kreeg. De derde speler, tweede honkman Drake Roberts, werd ook ingezet als pinch-runner en speelde de laatste drie innings op het tweede honk, terwijl hij 0-uit-1 sloeg.


...Martin Červenka aan slag tegen Japan tijdens...
...Onder-21 Wereldkampioenschap 2014 in Taiwan...
(© Foto: Samurai Japan)
De 22-jarige Martin Červenka, geboren in de Tsjechische hoofdstad Praag, speelt professioneel sinds 2011. Hij tekende een contract op 24 januari 2009, toen hij pas 16 jaar was en werd de eerste Europese speler die werd gecontracteerd door de Indians. In 2008 en 2009 kwam hij uit voor Kotlarka Praha in de Tsjechische Tweede Divisie. Maar in 2009 debuteerde hij ook in de hoogste Tsjechische competitie, de Extra League, toen in een paar wedstrijden speelde voor Tegola Titans Praha.

Na in 2009 en 2010 te hebben gespeeld in de Australian Summer League, debuteerde hij in 2011 in de organisatie van de Cleveland Indians. In dat jaar speelde hij in 17 wedstrijden voor het Rookie League-team van de Indians in de Arizona League, sloeg .164, scoorde viermaal en had één RBI.

Hij speelde wederom in de Rookie League in 2012, maar promoveerde naar Single-A in 2013. In dat seizoen speelde hij voor Mahoning Valley Scrappers (Single-A Short Season) en Lake County Captains (Single-A) en sloeg .185 in deze twee teams samen.

Vorig seizoen speelde Červenka opnieuw voor Mahoning Valley. In 25 wedstrijden sloeg hij .181, scoorde zeven punten en sloeg er acht binnen.

In november vorig jaar maakte Červenka deel uit van de Tsjechische ploeg die deelnam aan het eerste Wereldkampioenschap 21 en jonger in Taiwan. Eerder in 2014 nam hij met de nationale ploeg van Tsjechië deel aan het Europees Kampioenschap voor eigen publiek. In de wedstrijd tegen Nederlands was hij de derde honkman. Oranje boekte een 7-0 shutout tegen de Tsjechen en Červenka sloeg 0-uit-2 (strikeout / grounded into double play) op Diegomar Markwell.

Sinds het begin van het Spring Training-seizoen hebben 14 spelers met een Nederlands paspoort gespeeld in een Major League-team. Naast deze 14 waren of zijn zeven andere Nederlandse spelers bij Major League-teams tijdens de Spring Training, maar speelden niet.

(2 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.