Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers 2-hits DSS in overwinning
English
HAARLEM - Vaessen Pioniers versloeg DSS zaterdagmiddag (2 mei) met 6-1.

Quintin De Cuba en Vince Rooi homerden voor Pioniers, terwijl DSS slechts twee honkslagen sloeg in dit duel, waarvan één op starter Lars Huijer, die de eerste zeven innings gooide.

(2 mei)
Na een loper te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Pioniers de score in de tweede slagbeurt. Lead-off hitter Mark-Jan Moorman werd geraakt door een worp in een slagbeurt die begon met een discussie. Moorman stapte uit het slagperk, maar kreeg geen time-out en dus beoordeelde Home Plate Umpire Jan-Willem van der Paauw een door pitcher Timo van Lingen gegooide bal als 'slag'. Even later stapte Moorman opnieuw uit het perk en volgde een korte discussie tussen Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver en Van der Paauw. De wedstrijd vervolgde hierna en Moorman werd geraakt door een worp, waarna hij scoorde toen Kevin Weijgertse een driehonkslag sloeg. Voor deze wedstrijd sloeg Weijgertse slechts .154 (4-uit-26). Hij scoorde daarna zelf op een 2-out double van rookie Paul Brands, die in het outfield startte in plaats van Kevin Dirksen, die herstellende was van een blessure.

DSS pakte een punt terug in de 2e3. Lex Leijenaar begon met vier wijd, waarna hij safe was toen er een fout volgde op een 'force play-grounder' van Mitchel Dautzenberg. Hierna volgde een opmerkelijke situatie. Na de bal gevangen te hebben van werper Lars Huijer rende Pioniers-catcher Quintin De Cuba richting eerste waar Dautzenberg te ver van het eerste honk leek te zijn. De Cuba dreef Dautzenberg richting tweede honk en dat betekende dat Leijenaar richting derde honk moest gaan lopen. De Cuba richtte zijn aandacht vervolgens op Leijenaar, die hij richting derde honk dreef waar derde honkman Vince Rooi op de aangooi wachtte. Leijenaar was zeker uitgeschakeld, maar De Cuba gooide de bal langs Rooi naar fout gebied en dat betekende dat beide lopers een honk opschoven. Twee nullen volgden, maar daarna sloeg Tino van Erk een honkslag door de rechterkant van het infield om Leijenaar binnen te brengen. Dautzenberg werd ook doorgestuurd, maar hij werd door De Cuba uitgetikt na een aangooi van rechtsvelder Dirk van 't Klooster.

Nadat DSS lopers had achtergelaten op het eerste en tweede honk in de vierde inning deed Pioniers hetzelfde in de vijfde slagbeurt.

Verdedigend kreeg DSS een paar fraaie acties van derde honkman Seb Visser en korte stop Mitchel Dautzenberg.

In de zesde nam Mark van Deursen de pitching over van starter Timo van Lingen, die opnieuw een goed optreden had in pas zijn tweede Hoofdklasse-start. Van Deursen moest het opnemen tegen Quintin De Cub, die op 2-wijd-2-slag kwam. De volgende worp was in de buurt, maar zorgde voor een 'full count', waarna De Cuba de volgende worp over de rechtsveldomheining sloeg. De homerun was de eerste die in de Hoofdklasse op het DSS-veld werd geslagen. Oh, for-the-record, de homerun werd geslagen om 15:42 uur.

Pioniers naam meer afstand door het scoren van drie runs in de zevende inning. Met één uit sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag, waarna Vince Rooi homerde. Met twee uit sloegen Quintin De Cuba en Kevin Weijgertse beiden een honkslag, waarna een punt werd gescoord na een tweehonkslag van Max Draijer, waardoor de stand op 6-1 kwam.

Nadat men lopers op het eerste en tweede honk had gekregen in de vierde inning bereikte DSS nog maar één keer het honk. Met deze lopers op de honken werden de volgende 15 slagmensen op rij uitgeschakeld. Starter Lars Huijer schakelde er tien op rij uit, waarna zijn reliever Sedley Karel er vijf uitschakelde. Met twee uit in de negende inning kreeg Karel een honkslag tegen van Seb Visser, maar toen volgde de laatste nul van de wedstrijd.DSS - Vaessen Pioniers 1-6
RHE
Vaessen Pioniers020001300-6104
DSS001000000-123
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (3-0)78211-
Sedley Karel21-1--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Timo van Lingen, L (1-1)542422
Mark van Deursen2-1644
Max Ploegstra2-1---
Homeruns: Pioniers: Quintin De Cuba (2)(6e,solo,op Van Deursen); Vince Rooi (1)(7e,2-run,op Van Deursen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:33 uur.

Game Notes:.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig & Bewolkt, 13° C, zuid-zuidwestelijke wind 11 kmu, luchtvochtigheid 41%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.