Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop)

HCAW verrast UVV met 'come-from-behind' winst
English
BUSSUM - HCAW verraste UVV zaterdagmiddag (2 mei) door met 3-1 te winnen. Donderdag had UVV nog ruim met 11-2 gewonnen.

Vandaag stond HCAW met 1-0 achter in de zevende inning, maar scoorde toen driemaal op starter Jim Ploeger. HCAW scoorde de punten op een honkslag van Jazon Allee, wilde worp en een foute aangooi.

UVV-starter Jim Ploeger gooide elfmaal drie slag, maar stond met lege handen.

(2 mei)
Startende werpers Maickel Rietel (HCAW) en Jim Ploeger (UVV) hielden elkaar in de eerste vier innings aardig in balans.


...HCAW's Jazon Allee zorgt met een honkslag voor de gelijkmaker...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Rietel kreeg een one-out single tegen van Omar Williams in de tweede inning, maar die strandde. In de derde inning werd Rietel gesteund met en dubbelspel nadat hij een one-out single van Dennis Ribbens had moeten toestaan. In de vierde gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Joris van Ballegooy, maar die ging gedwongen uit.

Ploeger gooide vier wijd op lead-off hitter Emersson Paula in de tweede slagbeurt, maar ging gedwongen uit. In de derde gooide de linkshander vier wijd op Jazon Allee met één uit, maar die bleef achter. Ploeger had vervolgens driemaal drie slag in de vierde inning.

In de vijfde inning opende UVV de score. Met twee uit sloegen Sam van Dijck en Dennis Ribbens honkslagen, waarna de eerste scoorde toen Norbert Jongerius de derde honkslag op rij sloeg. Het punt werd gescoord kort voordat Ribbens werd uitgetikt bij het derde honk na een poging een extra honk te pakken op de klap van Jongerius. Het zou UVV's enige punt in de wedstrijd blijken te zijn.

HCAW liet een loper achter in zowel de vijfde als de zesde inning en zag UVV in de zevende dicht bij uitbreiding van de punten komen. In deze slagbeurt kreeg UVV de honken vol, maar verzuimde te scoren. Met twee uit sloegn Brennan Nijhof en Sam van Dijck beiden een honkslag en kreeg Dennis Ribbens vier wijd. Met de honken vol nam Steven van Groningen het werpen van Rietel over. Hij sloot de inning af toen Jongerius een grounder sloeg.

En toen sloeg HCAW plotseling met drie punten toe in de tweede helft van de zevende inning met twee uit! Max Clarijs en Rikkert Kempen sloegen toen een honkslag, waarna Jazon Allee eveneens volgde met een honkslag en met zijn eerste RBI in de Hoofdklasse voor de gelijkmaker zorgde. Na een double steal zorgde Peter van Doesburg met vier wijd voor volle honken. HCAW nam daarna een 2-1 voorsprong toen Kempen scoorde na een wilde worp van Ploeger. Een foute aangooi op een grounder van Boyd Tuhumury zette HCAW op een 3-1 voorsprong.

Steven van Groningen gaf UVV geen kans meer terug te komen in de wedstrijd, want hij zorgde voor drie nullen op rij in zowel de achtste als de negende inning om de winst voor de Bussumers veilig te stellen.HCAW - UVV 3-1
RHE
UVV000010000-171
HCAW00000030X-350
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (1-1)6.2113532
Timo van Ancum1.1-1---
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel6.252711
Steven van Groningen, W (1-0)2.11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Niek Elshof, 3B-René Ras.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:14 uur.

Game Notes:.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,6° C, oost-zuidoostelijke wind 14 kmu, luchvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.