Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus houdt The Hawks puntloos in 7 innings
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won met 10-0 in zeven innings vs. Mampaey The Hawks op zaterdagmiddag (2 mei).

Neptunus kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Benjamin Dille. Raily Legito homerde voor de Rotterdammers.

(2 mei)
Neptunus-starter Diegomar Markwell gooide viermaal drie slag en stond vier hits toe in vijf innings om de winnende werper te worden. Met deze overwichting gaat hij richting een persoonlijke mijlpaal, want hij nadert de 100e overwinning in zijn Hoofdklasse-loopbaan. De de winst van vandaag werd Markwell de derde 3-game winnaar van het seizoen. Zeven minuten eerder werd het duel tussen L&D Amsterdam Pirates en Corendon Kinheim afgesloten en dat leverde Amsterdam-werper Kevin Heijstek zijn derde zege van het seizoen op. Afgelopen donderdagavond werd Ricardo Hernandez Sanchez van Vaessen Pioniers de eerste 3-game winner.

Neptunus scoorde de eerste drie punten in de eerste inning op starter Bobby Carrington. Gyenuar Lopez begon met een tweehonkslag, waarna Benjamin Dille een honkslag sloeg. Een opofferingsslag van Raily Legito bezorgde Neptunus een snelle voorsprong. Gianison Boekhoudt kreeg vervolgens vier wijd en Dwayne Kemp volgde met een puntscorende honkslag. Rien Vernooij werd hierna geraakt door een worp en ging gedwongen uit op een klap van Shurman Marlin, maar die bracht ook het derde punt binnen.

Neptunus scoorde het volgende punt in de derde inning toen Vernooij een honkslag sloeg met één uit, het tweede honk stal en scoorde op een OS van Shaldimar Daantji.

In de vierde inning, nu tegenover nieuwe werper Jeldwin Orman, voegde Neptunus een nieuw punt toe toen Raily Legito met één uit homerde, waarbij de bal op de foutpaal in het linksveld kwam.

In de vijfde scoorde de thuisploeg weer twee punten om de stand op 7-0 te brengen. Met één uit kwam Urving Kemp na een fout op het honk, waarna hij scoorde op een driehonkslag van Shaldimar Daantji. De laatste scoorde zelf het volgende punt na een honkslag van Gyenuar Lopez.

The Hawks kreeg een loper in scoringspositie in de derde inning. Met één uit sloeg Michel Offerman een tweehonkslag en schoof op na een honkslag met twee uit van Julian Goins, maar beide lopers bleven achter. In de vierde bereikte de volgende loper het derde honk. Steven Wharwood begon toen met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een honkslag van Berend Ruben. Maar de laatste werd daarna via een pick-off uitgeschakeld en Wharwood bleef achter op het derde honk.

In de zesde inning kreeg The Hawks de honken vol. Met één uit sloegen Amir Daou en Steven Wharwood honkslag, waarna Berend Ruben vier wijd kreeg met twee uit, maar een vangbal sloot de inning af.

Neptunus bereikte het verschil van 10 punten in de 2e7. Urving Kemp opende met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Adrian Anthony. Honkslagen van Christian Diaz en Benjamin Dille verhoogden daarna de stand naar 9-0. Met Diaz op het derde honk schoof Dille op naar het tweede honk toen Raily Legito werd uitgeschakeld na een grounder. En toen, met een achterstand van 9-0, was er een verrassende coachbeslissing, want Gianison Boekhoudt krege opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. De enig mogelijke reden om dit te doen moet zijn geweest het voorkomen van een 10-punten-verschil-mercy-rule-nederlaag in zeven innings, want de outfielders werden ook naar binnen gehaald. Maar het werkte net, want Dwayne Kemp sloeg de bal over de linksvelder heen voor een walk-off single om er 10-0 van te maken.Curaçao Neptunus - Mampaey The Hawks 10-0 (7 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks0000000-063
Curaçao Neptunus3011203-10130
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Bobby Carrington, L (0-2)314544
Jeldwin Orman1.1-2332
Maikel Berghmans2-1532
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (3-0)5414--
Jorian van Acker1-12--
Floris Timmer11----
Homerun: Neptunus: Raily Legito (1)(4e,solo,op Orman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:21 uur

Game Notes:.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,6° C, noordoostelijke wind 8 kmu, luchtvochtigheid 50%.
...The Hawks-starter Bobby Carrington...

...Neptunus-starter Diegomar Markwell...
...Shurman Marlin duikt veilig terug naar het 1e honk waar 1B Gregory Trinidad de bal ontvangt na een pick-off...

...Gino Hersilia maakt contact voor The Hawks...


...Raily Legito scoort na zijn homerun...
...HP Umpire Coen van Lierop kijkt of hij de plaat aanraakt...
...The Hawks-reliever Maikel Berghmans toont zijn opmerkelijke wind-up...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.