Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint van DSS, nadert vierde plaats
English
HAARLEM - UVV werd met 10-8 'outhit' door DSS op donderdag, wat de warmste 2 juli ooit was in Nederland sinds is begonnen met de weer-registraties.

Mark Smit sloeg 3-uit-3 voor DSS, maar de Haarlemse ploeg keek vanaf de eerste inning tegen een achterstand aan.

De wedstrijd werd na zeven complete innings afgesloten vanwege het bereiken van de 22:30 uur curfew-regel.

Met de winst nam UVV alleen bezit van de vijfde plaats in de tweede helft van het seizoen en staat nu slechts drie punten achter op Corendon Kinheim, dat vanavond tot een 2-2 gelijkspel kwam bij HCAW.

(2 juli)
DSS-Hoofd Coach Lennart Stut wijzigde voor het eerst dit seizoen zijn pitching-rotatie. Voor de eerste keer startte rechtshander Tim Halderman de eerste wedstrijd van een 3-game series. In de voorgaande tien series was Halderman negenmaal de starter in Game 3. In de laatste reeks was hij aanvankelijk opnieuw aangewezen als starter voor Game 3, maar werd toen in relief gebruikt in het tweede duel toen DSS een voorsprong had tegen Vaessen Pioniers.

UVV-Hoofd Coach Ferenc Jongejan gebruikte rechtshander Thijs Steenwijk als starter in een series-opener voor de derde week op rij.

UVV opende de score met twee runs in de eerste helft van de eerste inning op Halderman. Met één uit kreeg Tony Enos vier wijd, net als Dennis De Quint met twee uit. De twee scoorden toen Mike Bazuin volgde met een tweehonkslag.

In de tweede helft van de eerste inning pakte DSS een punt terug op Steenwijk, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Mark Smit begon met een honkslag, maar werd uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken. Hierna kreeg DSS de honken vol toen Lex Leijenaar en Mitchell Koot een honkslag sloegen, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' Ryan Miner. Vervolgens werd een punt gescoord op een grounder van Tino van Erk, maar twee lopers bleven achter toen een strikeout de slagbeurt afsloot.

UVV liet twee lopers achter in de tweede inning, maar voegde een punt toe in de derde. Gilmer Lampe begon toen met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Mike Bazuin, maar de ploeg liet opnieuw twee lopers achter.

Nadat DSS twee lopers in scoringspositie achterliet in de tweede helft van de derde inning scoorde UVV weer een punt in de 1e4. Met één uit sloegen Joris van Ballegooy en Tony Enos een honkslag, resulterend in lopers op het tweede en derde honk. Hierna werd het duel onderbroken vanwege regen, maar werd weer hervat na 17 minuten. Gilmer Lampe leverde toen een opofferingsslag af om Van Ballegooy binnen te brengen en er een 4-1 stand van te maken.

In de 2e4 verkleinde DSS de achterstand naar 4-3, maar liet dit keer de honken vol achter. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Tommy van de Sanden vier wijd kreeg, Sven Jongejans een honkslag sloeg en Joffrey Heus via een stootslag-honkslag het honk bereikte. Hierna sloeg ook Mark Smit een honkslag en bracht een punt binnen. Met de honken nog altijd vol nam Ian Delemarre de pitching over, maar na een vangbal gooide hij vier wijd op Mitchell Koot, zodat opnieuw werd gescoord. De inning eindigde met drie achtergebleven honken toen een pop-fly de afsluiting vormde.

In de 1e5 nam UVV meer afstand door tweemaal te scoren. Met één uit kreeg UVV de honken vol toen Brennan Nijhof een honkslag sloeg en Norbert Jongerius en Jamie Verheyleweghen vier wijd kregen. Dat leidde tot een werperswissel, want Jorn van Ingen nam het over van Halderman. Hij kreeg een vangbal van Dennis Ribbens, die werd gevolgd door een foute aangooi vanuit het outfield, waardoor Nijhof kon scoren. Even later leidde een wilde worp tot het volgende punt en voerde de stand op naar 6-3.

In de 2e5 kreeg DSS weer een scoringskans, maar liet opnieuw de honken vol achter en scoorde maar eenmaal. Tino van Erk opende met vier wijd en Seb Visser sloeg een honkslag. De honken kwamen vol te staan toen een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Tommy van de Sanden. Van Erk scoorde even later na een opofferingsslag van Sven Jongejans. Nadat de andere twee lopers opschoven na een doorgeschoten bal volgde een strikeout, waarna Jerremyh Angela de pitching overnam bij UVV. Hij gooide vier wijd op Mark Smit, zodat de honken weer vol stonden, maar maar daarna maakte een vangbal een einde aan de inning.

UVV voegde twee 'insurance runs' toe in de zesde inning. De eerste dankzij een honkslag van Brennan Nijhof, de tweede tijdens een inning-afsluitende rundown.

In de 2e6 opende Mitchell Koot met een tweehonkslag voor DSS, maar volgden drie nullen. Oscar Meuris gooide daarna de zevende inning voor UVV en schakelde drie slagmensen met drie slag uit.

De zevende inning was ook de laatste in het trage duel, want de 22:30 curfew-tijd was bereikt.DSS - UVV 4-8 (7 inn.)
RHE
UVV2011220-882
DSS1002100-4103
(game stopped after seven complete innings due to 10:30 PM curfew-rule)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk3.124832
Ian Delemarre1.112111
Jerremyh Angela, W (1-1)1.1211--
Oscar Meuris13----
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (2-6)4.117665
Jorn van Ingen1.221222
Kevin Geestman121---
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Mario Blaauw, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:48 uur.

Game Notes:
17-minuten rain-delay in 1e4, 1 uit, lopers op 2e en 3e honk en 3-1 voorsprong voor UVV.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 24,7° C, noord-noordwestelijke wind 21 kmu,
windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.