Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim-voorsprong uitgewist door weer, resulterend in gelijkspel
English
BUSSUM - Corendon Kinheim stond donderdagavond (2 juli) tweemaal voor vs. HCAW, maar beide keren werd de voorsprong uitgewist.

Na het nemen van een 2-0 voorsprong in de vijfde inning kwam HCAW even later langszij. Een homerun van Bryan Engelhardt bezorgde Kinheim een hernieuwde 3-2 voorsprong in de zevende. Dit keer werd de wedstrijd onderbroken vanwege regen en bliksem en dat betekende het einde van de wedstrijd, die daardoor met een 2-2 stand eindigde na zes complete innings.

(2 juli)
Beide ploegen scoorden tweemaal in de vijfde inning, maar kregen lopers op de honken en scoringskansen in de voorgaande slagbeurten.

Kinheim liet zes lopers achter in de eerste vier innings, HCAW strandde er vier.

In de eerste inning kreeg Kinheim twee lopers met twee uit op Sander Helmendach, die aanvankelijk was aangewezen als starter voor zaterdag. Bryan Engelhardt kreeg toen vier wijd en Phil Ortez sloeg een tweehonkslag, maar zij strandden op het tweede en derde honk.

In de tweede slagbeurt opende Dashenko Ricardo met een tweehonkslag, waarna Dudley Leonora een honkslag sloeg, maar drie nullen volgden.

In de derde begon Victor Draijer met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Bryan Engelhardt. De laatste bereikte even later het derde honk toen er een foute aangooi volgde tijdens een steelpoging. Hij bleef vervolgens achter op het derde honk.

In de vierde liet Kinheim een loper op het eerste honk achter.

HCAW ging op rij uit in de eerste inning op Tom Stuifbergen. Maar in de tweede slagbeurt opende Emersson Paula met vier wijd en kwam Rossini Frolijk na een fout op het honk. De twee kwamen in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Jelle Blaauw, maar bleven achter.

In de 2e3 kreeg HCAW de honken vol met nul uit. Rikkert Kempen, Marciano Philippi (stootslag) en Roy Seltenrijch sloegen allen een honkslag, maar daarna maakten een strikeout en dubbelspel een einde aan deze scoringskans.

In de vierde werd HCAW weer op rij uitgeschakeld door Stuifbergen.

Kinheim opende vervolgens de score met twee uit in de vijfde inning. Mervin Gario werd geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Victor Draijer, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Bryan Engelhardt. Met twee uit scoorde Engelhardt het volgende punt na een honkslag van Jeffrey Arends.

HCAW kwam langszij in de eigen vijfde beurt. Max Clarijs en Rikkert Kempen kregen beiden vier wijd en schoven op na een OSS van Marciano Philippi. Even later scoorden beiden toen Roy Seltenrijch volgde met een tweehonkslag. Toen volgende slagman Kevin Nieveld vier wijd kreeg volgde een werperswissel, want Pim Walsma nam het over van Stuifbergen. De inning eindigde toen Kinheim een dubbelspel maakte.

In de zesde inning liet Kinheim een loper op het eerste honk achter en ging HCAW weer op rij uit.

In de eerste helft van de zevende inning, met één uit, nam Steven van Groningen de pitching over van Helmendach. Hij moest het opnemen tegen Bryan Engelhardt, die toen homerde en Kinheim op een 3-2 voorsprong zette.

Echter, kort nadat Engelhardt zijn rondje over de honken had voltooid werd de wedstrijd stilgelegd vanwege bliksem en later regen. Er volgde een wachtperiode, maar uiteindelijk werd de wedstrijd niet meer hervat en definitief gestaakt. Dat betekende dat alle handelingen uit de 1e7 werden geschrapt, omdat die plaatsvonden in een niet-complete inning waarin de bezoekende ploeg de leiding nam. Hierdoor werd de stand teruggedraaid naar zes volledige innings en werd de officiële eindstand 2-2.HCAW - Corendon Kinheim 2-2 (6 inn.)
RHE
Corendon Kinheim0000201-271
HCAW000020X-241
(duel onderbroken, daarna gestaakt in 1e7 vanwege regen en bliksem met 3-2 voorsprong voor Kinheim; uitslag teruggedraaid naar zes complete innings)
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen4.164422
Pim Walsma1.21----
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach641722
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-1:58 uur.

Game Notes:
Onderbreking vanwege regen en bliksem in 1e7 met 1 uit, geen lopers en 3-2 voorsprong voor Kinheim.
Na een wachtperiode werd de wedstrijd definitief gestaakt, waardoor alle handelingen uit de 1e7 kwamen te vervallen, waaronder een homerun van Bryan Engelhardt (KIN). De officiële eindstand werd 2-2 na zes complete innings.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 25,3° C, noord-noordwestelijke wind 18 kmu,
windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.