Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus shuts out Pioniers
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus boekte donderdagavond (2 juli) een 7-0 shutout tegen Vaessen Pioniers.

De Rotterdammers sloegen slechts twee honkslag meer dan Pioniers, maar bereikte ook elfmaal het honk via vier wijd. Bovendien maakte Pioniers ook nog eens drie veldfouten.

Neptunus-starter Diegomar Markwell stond slechts twee honkslagen toe in de zes innings die hij gooide en won zijn achtste wedstrijd van het seizoen.

(2 juli)
Pioniers kwam slechts tweemaal in scoringspositie in deze wedstrijd op vier werpers. In de openingsbeurt begon Daniel Fernandes met een honkslag en kwam in scoringspositie na een grounder van Dirk van 't Klooster, maar bleef toen achter. Vanaf deze groundout schakelde Neptunus-starter Diegomar Markwell 12 slagmensen op rij uit.

In de vijfde inning kreeg Markwell een lead-off single tegen van Mark-Jan Moorman, maar daarna draaide Neptunus een dubbelspel.

In de zevende inning nam Kevin Kelly het over van Markwell en kreeg een lead-off single tegen van Dirk van 't Klooster, maar, met één uit, toen draaide Neptunus-verdediging opnieuw een dubbelspel.

In de achtste kwam Pioniers voor slechts de tweede keer in scoringspositie. Berry van Driel werd de nieuwe werper voor Neptunus en begon met vier wijd voor Mark-Jan Moorman, die opschoof na een one-out single van Taylor Clemensia. Hierna nam Loek van Mil het over van Van Driel en die werd gesteund met het derde dubbelspel dat Neptunus in vier innings maakte. Van Mil kreeg drie nullen op rij in de negende om een einde aan de wedstrijd te maken.

Neptunus scoorde vijf van de zeven punten in de eerste drie innings op twee werpers.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde de thuisploeg het eerste punt op starter Reggie Bomberg. De slagbeurt begon met een onverwachte wissel, want Stijn van der Meer kwam in het duel als pinch-hitter voor lead-off hitter Dwayne Kemp, die in de eerste helft van de eerste inning verdedigend had gespeeld als korte stop. Echter, toen de derde nul was gemaakt, op weg terug naar de dug-out, moet er iets zijn voorgevallen tussen Kemp en eerste honkman Rien Vernooij, die eveneens werd gewisseld en niet terugkeerde toen Neptunus weer het veld inging in de eerste helft van de tweede inning. In de tweede helft van de eerste inning bereikte Van der Meer het honk na een fout, schoof op na een wilde worp en een grounder en scoorde op een klap van Raily Legito.

Neptunus voegde drie runs toe met twee uit in de tweede inning op slechts één honkslag. Met één uit sloeg Christian Diaz een tweehonkslag, waarna de honken vol kwamen te staan met twee uit toen Gyenuar Lopez en Urving Kemp beiden vier wijd kregen. Hierna kregen ook Stijn van der Meer en Benjamin Dille een vrije loop, zodat tweemaal werd gescoord. Een fout op een grounder van Raily Legito zorgde voor het volgende punt en verhoogde de stand naar 4-0. Drie lopers bleven achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Het volgende punt kwam in de derde inning. Met één uit kreeg Christian Diaz vier wijd en schoof op na een fout. Toen ook volgende slagman Adrian Anthony vier wijd kreeg nam Dennis Buring de pitching over. Een double steal volgde, waarna een grounder van Gyenuar Lopez het punt opleverde.

Neptunus scoorde het zesde punt met twee uit in de vijfde slagbeurt en liet opnieuw drie lopers achter. Mourik Huijser, die Vernooij had vervangen in de slagvolgorde, opende met vier wijd. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Gyenuar Lopez een vrije loop kreeg en Urving Kemp een honkslag sloeg, waarna een honkslag van Stijn van der Meer voor het punt zorgde. Maar een vangbal liet de honken vol achter.

Nadat Pioniers een dubbelspel had gemaakt in de 1e6 kreeg de Hoofddorpse ploeg weer een punt tegen in de zevende. Sedley Karel nam de pitching over en begon met vier wijd voor lead-off hitter Christian Diaz. Hierna sloeg Adrian Anthony en honkslag, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen te staan. Pioniers draaide vervolgens weer een dubbelspel op een grounder van Gyenuar Lopez, maar dat stelde ook Diaz in de gelegenheid zijn derde punt van de avond te scoren.Curaçao Neptunus - Vaessen Pioniers 7-0
RHE
Vaessen Pioniers000000000-043
Curaçao Neptunus13101010X-760
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Reggie Bomberg, L (2-2)2.1-6152
Dennis Buring3.223311
Sedley Karel1-2211
Bayron Cornelisse12----
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (8-2)62-2--
Kevin Kelly1--1--
Berry van Driel0.1-11--
Loek van Mil1.21----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:25 hr.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 23,8° C, noordelijke wind 13 kmu,
windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 65%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.