Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint in 'rain-shortened' duel vs. The Hawks
English
AMSTERDAM - Koploper L&D Amsterdam Pirates won donderdagavond (2 juli) met 6-1 vs. Mampaey The Hawks.

De wedstrijd werd 17 minuten onderbroken in de vierde inning vanwege regen en bliksem, waarna er om dezelfde reden een nieuwe stop volgde na afloop van de eerste helft van de zevende inning. Maar werd het duel niet meer hervat en dus gestaakt na 6½ inning tijdens de 'seventh inning stretch'.

Amsterdam kwam tot 11 honkslagen, waaronder twee van Kenny Berkenbosch en Jesse Aussems. The Hawks sloeg slechts twee honkslagen op twee pitchers.

(2 juli)
In de eerste Amsterdamse slagbeurt kwam lead-off hitter Michael Duursma na een fout op het honk, waarna Nick Urbanus vier wijd kreeg. Echter, Duursma ging gedwongen uit in een dubbelspel en Urbanus ging uit bij stelen, zodat de inning ten einde kwam.

Amsterdam opende de score met twee runs in de tweede inning op starter Kevin van Veen. De honken kwamen vol te staan toen Remco Draijer en Jesse Aussems een honkslag sloegen en Koen Nooij werd geraakt door een worp. Een opofferingsslag van Patrick Bok en honkslag van Rashid Gerard bezorgden de thuisploeg daarna een 2-0 voorsprong. Met twee uit zorgde Michael Duursma nog voor volle honken, maar een vangbal sloot de inning af, zodat drie lopers achterbleven.

Twee runs werden toegevoegd in de vierde inning. Koen Nooij begon met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Patrick Bok. Die schoof op na een grounder, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Linoy Croes en een honkslag van Michael Duursma. Met twee uit zorgde Kenny Berkenbosch met een honkslag voor een punt, maar kort daarna werd het duel stilgelegd vanwege bliksem en regen. Na een onderbreking van 17 minuten werd de wedstrijd hervat en eindigde de inning toen een line drive van Remco Draijer werd gevangen, zodat opnieuw drie lopers achterbleven.

The Hawks draaide weer een dubbelspel in de vijfde inning, maar Amsterdam scoorde nog eens twee punten in de 2e6. Maar daarvoor had Pirates een punt moeten toestaan in de 1e6. Robin Schel nam toen de pitching over voor starter Dennis Burgersdijk, terwijl Bas Nooij de nieuwe catcher werd. De linkshander raakte lead-off hitter Odion Gouverneur en gaf vier wijd aan Stephen Henson. Na een succesvolle double steal scoorde Gouverneur op een opofferingsslag van Berend Ruben.

In de 2e6 verhoogde Amsterdam de stand naar 6-1. Linoy Croes begon met een tweehonkslag, waarna Evan Simons het werpen overnam van starter Kevin van Veen. Croes stal daarna het derde honk en scoorde op een hieropvolgende foute aangooi. Met één uit sloeg Nick Urbanus een honkslag en schoof op toen ook Kenny Berkenbosch een honkslag sloeg. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Remco Draijer, waardoor Urbanus het derde honk bereikte. Volgende slagman Jesse Aussems kreeg toen vier wijd en dat zou voor volle honken hebben gezorgd, maar Urbanus vertrok van het derde honk en stal de thuisplaat.

Amsterdam-starter Dennis Burgersdijk schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit. In de derde slagbeurt openden Jules Peters en Enoch Deaton met honkslagen voor The Hawks en die schoven op na een OSS van Chris Williams. Maar zij bleven achter in scoringspositie.

Burgersdijk schakelde daarna zes van de volgende zeven slagmensen uit en werd na vijf innings vervangen. In de zesde nam Robin Schel het over, kreeg het punt tegen, en gooide vier wijd met twee uit in de zevende. Maar een grounder sloot de inning af.

Hierna werd het duel voor de tweede keer gestopt vanwege weerlicht en regen. Na een korte wachtperiode werd de wedstrijd definitief gestaakt.L&D Amsterdam Pirates - Mampaey The Hawks 6-1 (6½ inn.)
RHE
Mampaey The Hawks0000010-122
L&D Amsterdam Pirates020202X-6110
(wedstrijd gestaakt na 6½ inning vanwege regen en bliksem)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (1-7)5 (*)13955
Evan Simons111211
(*) - Van Veen gooide op één slagman in de zesde inning
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (3-1)5312--
Robin Schel2-2-11
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Rob Has, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:09 uur.

Game Notes:
17-minuten onderbreking vanwege regen en bliksem in 2e4 met 2 uit, volle honken en 4-0 voorsprong voor Pirates.
Tweede onderbreking na afloop 1e7 vanwege regen en bliksem; na een wachtperiode wedstrijd definitief gestaakt.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 24,7° C, noord-noordwestelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,8 Bft, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.