Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks verslaat Kinheim nipt in thuisduel
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks brak zondag (2 augustus) een 2-2 stand in de achste inning en hield de minimale voorsprong vast, zodat met 3-2 werd gewonnen van Corendon Kinheim.

De winst is pas de tweede dit seizoen op eigen veld voor de The Hawks, dat met 10-6 werd 'outhit', en was de eerste onder leiding van nieuwe Hoofd Coach Paul Roodenburg.

Komend weekeinde sluit The Hawks hun reguliere competitie af tegen UVV, die men een week later ook ontmoet in de opener van de Play-Downs.

Kinheim sluit komende week af tegen Vaessen Pioniers, waarna men de Play-Offs opent on 13 augustus vs. Curaçao Neptunus.

(2 augustus)
Kinheim kende een productieve start, maar verzuimde de score te openen en liet twee lopers achter in de tweede inning nadat The Hawks al een dubbelspel had gemaakt in de eerste slagbeurt.

Kinheim opende vervolgens wel de score met één punt in de derde inning. Jochem Koedijk begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Jasper Keijzer. Hierna kreeg Mervin Gario vier wijd, maar die ging gedwongen uit op een klap van Bryan Engelhardt. Een hierna volgende honkslag van Dashenko Ricardo zorgde voor de 1-0 voorsprong voor Kinheim, maar een nieuwe 'force out' sloot de inning af nadat Engelhardt het derde honk had gestolen.

Kinheim-starter Nick Veltkamp hield The Hawks puntloos in de eerste vier innings. The Hawks kwam wel dicht bij de gelijkmaker in de vierde. Met één uit kreeg Tim Roodenburg vier wijd, schoof op na een 2-out single van Jules Peters, maar daarna maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

The Hawks sloeg vervolgens toe met twee runs in de tweede helft van de vijfde inning. Wijnand Ruben begon met een honkslag, kreeg het tweede honk na schijn en scoorde de gelijkmaker toen Louie-Jay Sienders een honkslag sloeg. Sienders schoof zelf op na een fout in het outfield en scoorde het leidende punt toen ook volgende slagman Bruce Martinus een honkslag sloeg. Martinus speelde pas in zijn tweede duel voor The Hawks (hij nam deel in zijn eerste op zaterdag) en is de zoon van Kinheim's Hoofd Coach Wim Martinus en broer van Calvin Martinus, die vandaag de designated hitter was voor Kinheim. Martinus Sr. is momenteel afwezig, omdat hij op Curaçao verblijft vanwege familie-omstandigheden. 3B Coach Mike Crouwel neemt waar als Hoofd Coach. Met Martinus op het tweede honk en nog geen uit had The Hawks de kans meer punten toe te voegen. Martinus schoof op na een opofferingsstootslag van Odion Gouverneur en een grounder van Stephen Henson, maar bleef toen achter.

Na het punt te hebben toegestaan in de derde inning gooide The Hawks-pitcher Enoch Deaton drie puntloze innings. De linkshander kreeg drie nullen op rij in de vierde. Hij kreeg daarna een lead-off double tegen van Jochem Koedijk in de vijfde. Met één uit gooide hij vier wijd op Mervin Gario, terwijl Koedijk het derde honk stal. Maar de Amerikaanse werper werd daarna gesteund met een dubbelspel op een grounder van Bryan Engelhardt.

In de zevende inning kwam Kinheim langszij. Niels van Weert opende met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een opofferingsstootslag van Jochem Koedijk, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Jasper Keijzer.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de 2e7 hernam The Hawks de leiding in de achtste, maar liet toen ook drie lopers achter. Met twee uit kwam Tim Roodenburg op het honk na een fout, waarna Berend Ruben een honkslag sloeg en Jules Peters met vier wijd voor volle honken zorgde. Hierna nam Scott Ronnenbergh de pitching over van Nick Veltkamp, maar de linkshander begon met vier wijd voor Steven Wharwood en dat zette The Hawks op een 3-2 voorsprong. Een strikeout volgde, maar Kinheim keek weer tegen een achterstand aan.

Deaton keerde terug op de heuvel in de negende. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Sven van de Sanden en Niels van Weert. Volgende slagman Jochem Koedijk sloeg vervolgens een line drive naar eerste honkman Odion Gouverneur, die een 'unassisted double play' maakte om een einde aan de wedstrijd te maken en de winst veilig te stellen.Mampaey The Hawks - Corendon Kinheim 3-2
RHE
Corendon Kinheim001000100-2102
Mampaey The Hawks00002001X-360
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, L (3-4)7.263632
Scott Ronnenbergh0.111---
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, W (2-2)9421022
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Jos van Eijsden, 2B-Edwin Louisa,
3B-......
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:23 hr.

Game Notes:
Mike Crouwel 'Acting Head Coach' voor Kinheim als invaller voor Wim Martinus, die op Curaçao verblijft vanwege familie-omstandigheden.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,8° C, zuid-zuidwestelijke wind 6 kmu,
windkracht 1,5 Bft, luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.