Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint eenzijdig duel in Bussum
English
BUSSUM - In een zeer eenzijdig duel op zondag (2 augustus) boekte Vaessen Pioniers een 16-0 shutout-zege bij HCAW.

De Hoofddorpse ploeg kwam tot 18 honkslagen, waaronder vier wijd Daniel Fernandes en Vince Rooi. Mark-Jan Moorman sloeg een grand slam homerun in een 9-run tweede inning.

Pioniers sluit de reguliere competitie komende week af met een 3-game series vs. Corendon Kinheim, waarna men de Play-Offs op donderdag 13 augustus opent tegen competitie-winnaar L&D Amsterdam Pirates.

HCAW ontmoet komende week DSS in hun laatste reeks van het reguliere seizoen. Deze series zal de zesde en zevende plaats bepalen. HCAW ontmoet DSS een week later ook in de opener van Play-Downs.

(2 augustus)
Aanvankelijk verliep de eerste inning goed voor HCAW. Daniel Fernandes opende het duel voor Pioniers met vier wijd, maar daarna draaide de HCAW-verdediging een dubbelspel en sloot een strikeout de slagbeurt af.

Maar vanaf de tweede inning was het één en al Pioniers.

In de tweede slagbeurt scoorde Pioniers tweemaal. Met één uit sloeg Mark-Jan Moorman een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, die ook de vierde wijdbal was voor Kevin Dirksen. Een hierna volgende tweehonkslag van Djewi Appelman bezorgde Pioniers daarna een 2-0 voorsprong.

In de derde inning sloeg Pioniers met negen punten toe om het duel buiten bereik van HCAW te brengen. Twaalf van de eerste dertien slagmensen bereikten veilig de honken! HCAW-starter Sander Helmendach kreeg de honken vol toen Daniel Fernandes en Dirk van 't Klooster beiden het honk bereikten met een infield-hit en Danny Rombley vier wijd kreeg. Een hierna volgende honkslag van Vince Rooi leverde het eerste punt van de rally op. Hierna bracht HCAW's Hoofd Coach Ralph Milliard een bezoekje aan Helmendach. Toen het duel weer werd hervat eindigde Helmendach's derde worp op volgende slagman Mark-Jan Moorman over de rechtsveld-omheining voor een grand slam homerun! Een vangbal volgde, maar daarna kreeg Djewi Appelman vier wijd en sloeg Kevin Weijgertse een tweehonkslag. Dat betekende het einde voor Helmendach, die werd opgevolgd door Gijs van Els. De linkshander werd begroet met een 2-run single van Max Draijer. Infield-hits van Daniel Fernandes en Dirk van 't Klooster (die de inning ook op deze manier begonnen) zorgden daarna voor volle honken. Even later scoorde Draijer toen Fernandes gedwongen uitging op een grounder van Danny Rombley, waarna een honkslag van Vince Rooi het negende punt binnenbracht in deze grote rally.

In de vierde inning kreeg Van Els, die de derde inning had afgesloten met een strikeout, een lead-off single tegen van Kevin Dirksen. Hij volgde met twee strikeouts, maar werd daarna afgelost door Leon Elshof. De rechtshander maakte zijn eerste optreden van het seizoen, omdat hij herstellende was van een blessure. Elshof kreeg een tweehonkslag tegen van Max Draijer. Dirksen rondde de honken helemaal vanaf het eerste honk en scoorde net op tijd voordat Draijer werd uitgeschakeld op het derde honk bij een poging zijn tweehonkslag te verlengen in een driehonkslag, waardoor de inning te einde kwam.

In de vijfde inning opende Fernandes voor Pioniers met een tweehonkslag en scoorde vervolgens op een opofferingsslag van rookie Darry Williams, die de positie van midvelder van Rombley had overgenomen in de vierde. In de zesde kreeg Elshof twee snelle nullen. Na het gooien van 29 pitches had Elshof zijn werk gedaan in zijn comeback en werd vervangen door Tim Niekerk, die de inning afsloot.

In de zevende, met een 13-0 voorsprong, voegde Pioniers nog eens drie punten toe op Niekerk. Max Draijer begon met vier wijd, waarna Daniel Fernandes zijn tweede tweehonkslag sloeg in het duel. Dirk van 't Klooster volgde met een puntscorende grounder. Met twee uit leverde Vince Rooi een puntscorende tweehonkslag af, waarna hij zelf scoorde toen rookie Milan Lammerts een honkslag sloeg.

HCAW strandde zeven lopers in het duel op starter Lars Huijer, die vijf hits toestond. Vier van deze lopers bleven achter in scoringspositie. In de eerste inning, met twee uit, sloegen Roy Seltenrijch en Emersson Paula een honkslag, maar maakte een strikeout een einde aan de slagbeurt. In de derde bleef Peter van Doesburg achter op het tweede honk en in de vijfde strandde ook rookie Jelle Blaauw op het tweede honk. In de zesde opende Seltenrijch met een honkslag, maar daarna sloeg Paula in een dubbelspel. Hierna rolde een door Jarreau Martina geslagen bal richting derde honk-lijn net voor het slagperk. Catcher Daniel Fernandes moest zich omdraaien om de bal op te pakken. Hij maakte een slechte aangooi, die Martina raakte, maar het zou een close play op het eerste honk hebben opgeleverd wanneer de aangooi goed zou zijn geweest en dus kreeg Martina een infield-hit op zijn naam. Volgende slagman Kevin Nieveld werd geraakt door een worp, maar HCAW liet opnieuw twee lopers achter. In de zevende kreeg reliever Taylor Clemensia drie nullen op rij om het duel af te sluiten.HCAW - Vaessen Pioniers 0-16 (7 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers0291103-16181
HCAW0000000-051
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (7-3)69-5--
Taylor Clemensia12----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (2-8)2.134799
Gijs van Els1.13-533
Leon Elshof2--311
Tim Niekerk1.1-1333
Homerun: Pioniers: Mark-Jan Moorman (3)(3e,grand slam,op Helmendach).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Rutger Druijve, 2B-Fred van Groningen Schinkel,
3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:21 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,7° C, zuid-zuidwestelijke wind 11 kmu,
windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.