Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus staat achter in 9e, wint in 10e in seizoen-afsluiter
English
ROTTERDAM - Een dag na uitgeschakeld te zijn voor de eerste plaats in de 'Overall Stand' en dus het missen van automatische kwalificatie voor de European Champions Cup van volgend jaar, had Curaçao Neptunus een extra inning nodig om te winnen vs. UVV. Op zondag (2 augustus) sloot Neptunus hun reguliere competitie af met een 3-2 winst na een 2-1 achterstand met twee uit in de tweede helft van de negende inning.

Woensdag vliegt Neptunus naar Italië waar men donderdagavond UnipolSai Bologna ontmoet in de opener van de best-of-three Finale van de European Champions Cup. Game Two wordt zaterdag in Rotterdam gespeeld. Wanneer een derde wedstrijd nodig is wordt die op zondag gespeeld, eveneens in Rotterdam.

UVV sluit het reguliere seizoen komende week af tegen Mampaey The Hawks.

Op donderdag 13 augustus opent Neptunus de Play-Offs tegen Corendon Kinheim. UVV opent dan de Play-Downs tegen The Hawks.

(2 augustus)
Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste slagbeurt opende Neptunus de score met één punt in de tweede inning. Urving Kemp begon met een tweehonkslag en schoof op na een one-out single van Shurman Marlin. Kemp scoorde daarna terwijl Marlin gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Mourik Huijser. In de volgende inning bereikte Neptunus regelmatig de honken, maar werd puntloos gehouden door Ian Delemarre, die startte in plaats van de aangekondigde Jurjen van Zijl. Die kon vanwege ziekte niet in actie komen.

In de derde inning opende Stijn van der Meer met een honkslag en sloeg Christian Diaz een honkslag met twee uit, maar de twee bleven achter. In de vijfde kreeg Neptunus de honken vol met twee uit. Benjamin Dille en Gianison Boekhoudt kregen toen vier wijd en Christian Diaz kwam na een fout op het honk, maar een pop-fly maakte daarna een einde aan de inning. In de zesde liet Neptunus opnieuw twee lopers achter toen de inning werd afgesloten met een close call op het eerste honk. De thuisploeg strandde weer een loper in de zevende toen Delemarre werd gesteund met een dubbelspel.

Neptunus-starter Gijs Timmer deed het ook prima en stond slechts drie honkslagen toe in zeven innings, maar hij keek tegen een 2-1 achterstand aan toen hij de heuvel verliet. Timmers en zaterdag-starter Kevin Kelly waren voor deze reeks opgenomen in de startende rotatie voor Neptunus, omdat rechtshander Kenny Van Den Branden en linkshander Diegomar Markwell niet inzetbaar waren. Van Den Branden is herstellende van een blessure. Markwell's afwezigheid is een stuk serieuzer, want hij verblijft momenteel op Curaçao vanwege trieste familie-omstandigheden.

Timmer hield UVV in de eerste vijf innings puntloos en werd gesteund met een dubbelspel in de derde inning. UVV liet twee lopers achter op het eerste honk in de eerste vijf innings, maar sloeg daarna toe in de zesde slagbeurt. Met één uit werd Gilmer Lampe geraakt door een worp en stal het tweede honk. Tony Enos kreeg daarna vier wijd en Dennis De Quint volgde met een puntscorende honkslag die de stand in balans bracht. Even later zette Enos op voorsprong door te scoren op een opofferingsslag van Omar Williams. De bal werd gevangen door tweede honkman Benjamin Dille, die achteruit liep en over rechtsvelder Christian Diaz moest springen om een botsing te voorkomen.

UVV kreeg de kans meer afstand te nemen in de eerste helft van de achtste inning toen Berry van Driel de pitching van Timmer overnam. Hij kreeg honkslagen tegen van Dennis Ribbens en Gilmer Lampe, maar hierna sloeg Tony Enos in een dubbelspel, waarna een foul-out de inning afsloot.

In de negende inning beklom closer Loek van Mil de heuvel voor Neptunus en kwam door een aantal wissels ook in de slagvolgorde terecht. De rechtshander kreeg drie nullen op rij en het was zijn plek in de slagvolgorde die het duel zou beslissen in de tiende inning.

In de 2e9 werd Oscar Meuris de nieuwe werper voor UVV als vervanger van Timo van Ancum, die de achtste inning had gegooid. Van Ancum kreeg drie nullen op rij in de achtste, waarin 3B Umpire Henri van Heijningen op zijn scheenbeen werd geraakt door een foutbal geslagen door pinch-hitter Raily Legito.

In de negende, met één uit, raakte Meuris Stijn van der Meer met een worp. Met twee uit kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd, waarna Christian Diaz de bal het linksveld insloeg waar linksvelder Rick Kuipers duikend een poging maakte de bal te vangen. Kuipers ving de bal inderdaad, maar die rolde uit zijn handschoen, omdat hij geen controle over de bal had en dus bereikte Diaz het tweede honk met een tweehonkslag die de stand in balans bracht.

In de 1e10 gooide Van Mil driemaal drie slag. In de 2e10 schoven de twee tie-break lopers op na een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Rien Vernooij opzettelijk vier wijd, waarna de plek van Loek van Mil in de slagvolgorde aan de beurt was. Hij werd vervangen door pinch-hitter Adrian Anthony, die draaide voor een squeeze en de bal richting Meuris stootte. De werper gleed weg, had geen play en daarna leverde Anthony een 'walk-off, bunt-single' af, waardoor Christian Diaz vanaf het derde honk scoorde en Neptunus een 3-2 winst opleverde.Curaçao Neptunus - UVV 3-2
RHE
UVV000002000 0-251
Curaçao Neptunus010000001 1-380
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de tiende inning)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre715611
Timo van Ancum, H (1)11----
Oscar Meuris, BS (1), L (0-1)1.1-2221
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Gijs Timmer7-2322
Berry van Driel1--2--
Loek van Mil, W (2-1)23----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Antoine Loock, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Jan van der Sande.
Speeltijd-2:35 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,8° C, zuid-zuidwestelijke wind 13 kmu,
windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.