Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates houdt HCAW puntloos in Urbanus-opener
English
BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates heeft de 33e editie van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi vanavond (vrijdag 3 april) geopend met een 2-0 shutout-winst tegen gastheer HCAW.

De wedstrijd bleef zes innings puntloos, maar toen scoorde Amsterdam tweemaal in de eerste helft van de zevende (en laatste) inning om te winnen.

HCAW 'outhit' Pirates met 4-3 in de eerste zes innings, maar werd puntloos gehouden door de Amsterdam-pitching. Pirates voegde daarna nog twee hits toe in ed zevende inning die bijdroegen tot de winst.

Het toernooi wordt zaterdag vervolgd met drie wedstrijden.

(3 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
In de openingswedstrijd van het toernooi hielden de werpers van beide teams elkaar in balans en dat leidde tot zes puntloze innings.

HCAW-starter Maickel Rietel kwam tot vier strikeouts en stond slechts twee honkslagen toe in de vijf innings die hij gooide. In de eerste inning sloeg Remco Draijer een honkslag met één uit, maar ging gedwongen uit op een grounder van Michael Duursma, die even later uitging bij een steelpoging.


...Patrick Bok...
...game-winning RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
In de tweede slagbeurt opende Kenny Berkenbosch met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Jesse Aussems. Nadat Rashid Gerard was geraakt door een worp kreeg Amsterdam twee lopers in scoringspositie na een grounder van Patrick Bok, maar beiden strandden.

Vanaf Bok's grounder schakelde Rietel acht slagmensen op rij uit. Hij kreeg toen een lead-off single tegen van Gerard, maar die strandde op het tweede honk toen Rietel de inning afsloot met twee strikeouts.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek gooide vier puntloze innings en schakelde zes slagmensen met drie slag uit. Hij zag HCAW de honken volkrijgen in de eerste inning, maar ook hij hield zijn tegenstander puntloos. Met twee uit in de eerste inning kreeg Roy Seltenrijch vier wijd, waarna Jarreau Martina en Rowan van Hoek beiden een honkslag sloegen en voor volle honken zorgden. Maar Heijstek maakte een einde aan de dreiging met een strikeout.

In de tweede inning kreeg Heijstek een 2-out single tegen van Brian Biezen, die vervolgens gedwongen uitging.

In de derde en vierde inning schakelde Heijstek vijf van de zeven slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit, terwijl hij één vrije loop weggaf.

Robin Schel nam de pitching voor Amsterdam over in de vijfde inning. Schel, die vorig seizoen voor HCAW gooide, kreeg drie nullen op rij tegen zijn voormalige teamgenoten.

In de eerste helft van de zesde inning werd Steven van Groningen de nieuwe werper voor HCAW. Hij kreeg een lead-off single tegen van Roelie Henrique, maar die werd op het tweede honk uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken.

In de zevende inning scoorde Pirates de twee punten. Met één uit kreeg Jesse Aussems vier wijd, bereikte het derde honk na een honkslag van Rashid Gerard en scoorde op een hierna volgende honkslag van Patrick Bok. De honken kwamen vol te staan toen Koen Nooij werd geraakt door een worp en het tweede punt werd vervolgens gescoord toen een klap van Linoy Croes (die vorig jaar ook voor HCAW speelde) in een fout eindigde. Dit leidde tot een werperswissel, want Bob Klaarenbeek nam de pitching over. Hij zag Roelie Henrique in een dubbelspel slaan, maar Amsterdam had een 2-0 voorsprong genomen.

Voor Amsterdam gooide Daan Hendrix de laatste twee innings in de 7-inning wedstrijd. In de zesde kreeg hij een lead-off single tegen van Roy Seltenrijch, die opschoof na een grounder en een wilde worp, maar Hendrix sloot daarna af met twee strikeouts. In de zevende gooide hij vier wijd op Max Clarijs met één uit en op Emersson Paula met twee uit. Een grounder sloot de wedstrijd even later af.HCAW - L&D Amsterdam Pirates 0-2 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates0000002-250
HCAW0000000-041
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek4623--
Robin Schel11----
Daan Hendrix, W (1-0)2411--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel5412--
Steven van Groningen, L (0-2)1.1-1321
Bob Klaarenbeek0.2-----
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Olav Steijger, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-2:07 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.