Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Opnieuw kleine zege Neptunus vs. The Hawks
English
DORDRECHT - Curaçao Neptunus won met 5-2 vs. Mampaey The Hawks op een regenachtige zondagmiddag (3 mei). Met de winst completeerde Neptunus een 3-game sweep, terwijl The Hawks de negende wedstrijd op rij verloor sinds de start van het seizoen.

Het was opnieuw een kleine overwinning voor Neptunus na een 5-1 winst in de opener van de series. Game 2 werd ruim met 10-0 gewonnen.

(3 mei)
De wedstrijd begon acht minuten te laat vanwege de regen en werd in de tweede slagbeurt opnieuw onderbroken vanwege de neerslag.

Met één uit in de eerste helft van de tweede inning volgde een 20 minuten durende 'rain-delay', maar daarna kreeg Neptunus de honken vol toen het duel weer werd hervat. Dwayne Kemp sloeg eerst een ground-rule double, waarna Rien Vernooij vier wijd kreeg. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp volgde een strikeout, maar toen werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Shaldimar Daantji. Een strikeout sloot de inning af en dus bleven de drie lopers allemaal achter op de honken.

Neptunus scoorde hierna het eerste punt in de derde inning. Gyenuar Lopez begon met een tweehonkslag en schoof op na een OSS van Benjamin Dille, waarna Raily Legito werd geraakt door een worp. Een honkslag van Gianison Boekhoudt opende vervolgens de score, maar Neptunus liet opnieuw drie lopers achter in deze slagbeurt.

In de vierde scoorde Neptunus het volgende punt toen Shaldimar Daantji begon met vier wijd, opschoof na een stootslag-honkslag van Mourik Huijser en scoorde na een honkslag van Gyenuar Lopez.

Neptunus maakte er 3-0 van in de vijfde toen Gianison Boekhoudt begon met vier wijd en scoorde op een one-out single van Adrian Anthony, maar dit keer liet de ploeg twee lopers achter.

In de 2e5 verkleinde The Hawks de achterstand naar 3-2 op de Belgische starter Kenny Van Den Branden. Met één uit sloeg Berend Ruben een honkslag en die scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Brian Raap. Een honkslag van Gregory Trinidad leverde het volgende punt op en hij schoof op na een honkslag van Tim Roodenburg. Met twee uit sloeg ook Stephen Henson een honkslag die voor de catcher terechtkwam. De inning eindiged toen Trinidad werd uitgetikt door catcher Mourik Huijser nadat hij te ver was doorgelopen over het derde honk op de klap van Henson.

In de zesde inning nam Neptunus wat meer afstand door tweemaal te scoren op nieuwe werper José Moreno. Gyenuar Lopez begon toen met vier wijd en bereikte het derde honk toen Raily Legito op het tweede honk nadat zijn uithaal was gemist in het outfield. Hierna volgde wederom een opzettelijke vrije loop, dit keer voor Gianison Boekhoudt, om een gedwongen loop op te zetten. Maar daarna sloeg Dwayne Kemp een 2-run single om er een 5-2 stand van te maken.

Drie relievers sloten het duel af voor Neptunus in de laatste drie innings. Berry van Driel kreeg drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts, in de zevende. In de achtste inning gooide Kevin Kelly driemaal drie slag en verdiende zijn 'league-leading' derde Hold. In de negende nam Loek van Mil het werpen over. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Brian Raap (die het tweede honk stal) en gooide vier wijd op Gregory Trinidad. Nadat Raap het derde honk had bereikt via een wilde worp sloot Van Mil de wedstrijd af met drie slag voor Tim Roodenburg en verdiende zijn eerste save van het seizoen.Mampaey The Hawks - Curaçao Neptunus 2-5
RHE
Curaçao Neptunus001112000-5100
Mampaey The Hawks000020000-282
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (1-0)5.28-622
Jorian van Acker, H (2)0.1--1--
Berry van Driel, H (1)12----
Kevin Kelly, H (3)13----
Loek van Mil, SV (1)1211--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (0-2)535833
José Moreno412221
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:58 uur.

Game Notes:.
Wedstrijd 8 minuten later begonnen vanwege regen.
20-minuten 'rain-delay' met één uit en geen honklopers in de 1e helft 2e inning.
Weersomstandigheden op oorspronkelijke aanvangstijd (14:00 uur): Bewolkt & Regenachtig, 15° C, zuid-zuidoostelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 84%.
Weersomstandigheden bij aanvang (14:08 uur): Bewolkt, 14° C, zuid-zuidoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 89%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.