Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim voorkomt sweep tegen Amsterdam
English
HAARLEM - Corendon Kinheim voorkwam een 3-game sweep vs. L&D Amsterdam Pirates door met 7-3 te winnen op een regenachtige zondag (3 mei). De wedstrijd begon twee uur en 15 minuten later dan gepland vanwege regen en de werkzaamheden om het veld weer bespeelbaar te maken.

Aanvankelijk stond Kinheim met 3-2 achter in de zesde inning, maar daarna nam de Haarlemse ploeg de leiding over in de tweede helft van de zesde inning. Kinheim voegde nog eens drie runs toe in de volgende twee slagbeurten.

De nederlaag maakte een einde aan Amsterdam's 7-game winning streak.

(3 mei)
Nadat de wedstrijd eindelijk van start kon gaan na een lange 'rain-delay' opende Amsterdam de score met twee punten in de eerste slagbeurt op starter Glenn Wassink. Lead-off hitter Michael Duursma werd geraakt door een worp, waarna Nick Urbanus een tweehonkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan toen Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg. Hierna volgde een gedwongen nul op de plaat op een klap van Remco Draijer, maar even later werd het eerste punt gescoord na vier wijd voor Bas Nooij. Een opofferingsslag van Jesse Aussems maakte er 2-0 van. Nooij en Draijer voerden hierna een double-steal uit, maar het duo bleef achter op het tweede en derde honk.

In de tweede inning opende Patrick Bok met een honkslag, maar ging uit in een dubbelspel bij een steelpoging nadat Linoy Croes drie slag kreeg. Michael Duursma kreeg vervolgens vier wijd en Nick Urbanus sloeg een honkslag, een comebacker die Wassink op zijn rechter (gooi)elleboog raakte. Wassink moest worden vervangen en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek daar dat Wassink geen grote blessure had opgelopen, maar hij zal in elk geval in de komende series niet in de pitching rotatie staan. Pim Walsma nam het over en hij sloot de inning af met drie slag voor Kenny Berkenbosch.

In de tweede helft van de tweede inning pakte Kinheim een punt terug op starter Kyle Ward. Jeffrey Arends begon met een honkslag, schoof op na een honkslag van Kalian Sams en scoorde op een honkslag van Dudley Leonora, maar ook bleven er twee lopers achter.

Na de eerste helft van de vierde inning volgde een nieuwe 'rain-delay', die dit keer 25 minuten duurde.

In de tweede helft van de vijfde inning kwam Kinheim langszij. Bryan Engelhardt begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Jochem Koedijk en een wilde worp en scoorde op een honkslag van Kevin Moesquit.

Amsterdam hernam de leiding in de 1e6 op Scott Ronnenbergh, die het werpen in de voorgaande slagbeurt had overgenomen. Met Rashid Gerard (velderskeus) op het eerste honk en twee uit sloeg Linoy Croes een honkslag en dat bracht nieuwe werper Arshwin Asjes naar de heuvel. Michael Duursma kreeg toen vier wijd en dus stonden de honken vol. Nick Urbanus volgde met een puntscorende infield-hit die er 3-2 van maakte, maar de inning kwam ten einde toen Croes op de plaat werd uitgeschakeld toen ook hij probeerde te scoren.

In de 2e6 scoorde Kinheim tweemaal om een 4-3 voorsprong te nemen op nieuwe werper Dennis Burgersdijk. Mervin Gario begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Dashenko Ricardo en een honkslag van Jeffrey Arends. Gario scoorde even later de gelijkmaker toen Kalian Sams volgde met een honkslag. Kinheim nam daarna de leiding via een opofferingsslag van Dudley Leonora.

Twee punten werden toegevoegd in de zevende inning. Jasper Keijzer begon met vier wijd en Kevin Moesquit kreeg vier wijd met twee uit. Tom de Blok nam de pitching over en kreeg een 2-run single tegen van Mervin Gario die er 6-3 van maakte.

Kinheim scoorde nog een 'insurance run' in de achtste na een honkslag van Jasper Keijzer.

Met een 7-3 achterstand kreeg Amsterdam de honken vol met nul uit in de negende inning. Nick Urbanus (die 4-uit-5 sloeg) opende met een tweehonkslag, waarna Kenny Berkenbosch een honkslag sloeg en Remco Draijer vier wijd kreeg. Maar hierna werd een line drive van Bas Nooij gevangen en schakelde Asjes Jesse Aussems uit met drie slag. De inning en de wedstrijd kwamen ten einde toen Rashid Gerard een pop-fly sloeg naar winnende werper Arshwin Asjes.

Toen de laatste nul werd gemaakt was het 19:45 uur, bijna zes uur na de oorspronkelijke aanvangstijd van de wedstrijd.Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 7-3
RHE
L&D Amsterdam Pirates200001000-380
Corendon Kinheim01001221X-7110
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward55-522
Dennis Burgersdijk, BS (1), L (0-1)0.2--322
Robin Schel0.212-22
Tom de Blok1.221311
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink1.213322
Pim Walsma2.141---
Scott Ronnenbergh1.222211
Arshwin Asjes, W (2-1)3.1343--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Henny Jansen, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-3:15 uur.

Game Notes:.
Wedstrijd begon 2 uur en 15 minuten later vanwege regen en werk aan het speelveld.
25-minuten 'rain-delay' voor aanvang van de 2e helft 4e inning.
Weersomstandigheden op oorspronkelijke aanvangstijd (14:00 uur): Bewolkt & Regen, 14° C, zuid-zuidoostelijke wind 29 kmu, luchtvochtigheid 88%.
Weersomstandigheden bij aanvang (16:15 uur): Bewolkt & Regenachtig, 14,8° C, zuid-zuidoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 96%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.