Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint ruim van HCAW
English
VLEUTEN - Na de 3-1 nederlaag op zaterdag tegen HCAW antwoordde UVV zondag (3 mei) met een ruime 17-7 overwinning.

UVV kwam tot 20 honkslagen, waaronder vier van Tony Enos, die ook viermaal scoorde. Omar Williams sloeg zes punten binnen. Hij sloeg drie honkslagen, net als Gilmer Lampe en Brennan Nijhof.

(3 mei)
Vandaag startte Jurjen van Zijl voor UVV. Hij gooide 5 2/3 inning en werd de vierde 3-game winner van het seizoen.

Aanvankelijk was Van Zijl aangekondigd als startende werper voor de eerste wedstrijd afgelopen donderdag. Maar de rotatie werd gewijzigd en de Venezolaanse linkshander Claudio Bavera startte. Van Zijl gooide toen zelf in relief, nam het werpen over in de vijfde inning en werd de winnende werper. Vandaag waren de rollen omgedraaid. Van Zijl startte en Bavera gooide de laatste 2 1/3 inning in relief.

UVV won vandaag ruim, maar stond desondanks met 3-1 achter in de derde inning.

UVV scoorde het eerste punt in de eerste slagbeurt via een opofferingsslag van Dennis De Quint. Maar HCAW scoorde daarna tweemaal in de tweede inning. Raoell Kortstam en Rowan van Hoek sloegen beiden een honkslag. Een outfield-fout volgde op Van Hoek's honkslag en dat zorgde voor het gelijkmakende punt. Van Hoek schoof op na een wilde worp en Max Clarijs kreeg vier wijd. Even later scoorde Van Hoek toen er een foute aangooi volgde op een gestolen honk van Clarijs. HCAW voegde het volgende punt toe in de derde inning na een honkslag van Clarijs, die er 3-1 van maakte.

In de 2e3 draaide UVV het duel in eigen voordeel om. Gilmer Lampe en Tony Enos sloegen een honkslag, waarna Dennis De Quint opnieuw volgde met een opofferingsslag. Met twee uit zorgde Norbert Jongerius met een honkslag voor het gelijkmakende punt en scoorde de 'go-ahead run' na een honkslag van Mike Bazuin.

UVV nam meer afstand met het scoren van vier punten in de vierde inning via een fout, een 2-run single van Enos en een honkslag van Omar Williams. Drie punten volgden in de vijfde slagbeurt, dankzij een tweehonkslag van Joris van Ballegooy, honkslag van Gilmer Lampe en een nieuwe RBI-single van Williams.

In de 1e6, met een 11-3 achterstand, scoorde HCAW driemaal met twee uit. Jazon Allee kreeg toen vier wijd en Peter van Doesburg sloeg een honkslag. Pinch-hitter Brian Biezen volgde met een RBI-single, waarna de honken vol kwamen te staan toen Roy Seltenrijch vier wijd kreeg. Dat leidde tot een werperswissel, want Claudio Bavera nam het over van Jurjen van Zijl. De Venezolaanse linkshander maakte schijn, resulterend in een punt, en kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Emersson Paula, maar sloot de inning af met een strikeout.

Een opofferingsslag van Williams bezorgde UVV het twaalfde punt in de zevende inning, waarna HCAW hun zevende punt scoorde in de achtste slagbeurt na een fout.

In de 2e8 kwam UVV tot een rally van vijf punten om het verschil van tien punten te bereiken en het duel af te sluiten. Marco Schel nam toen de pitching over voor HCAW en gooide vier wijd op Dennis Ribbens, waarna een honkslag volgde van Brennan Nijhof. Een stootslag-honkslag van Jamie Verheyleweghen werd toen gevolgd door een puntscorende fout. Hierna leverde een opofferingsslag van Joris van Ballegooy het volgende punt op. Met twee uit kregen Tony Enos en Dennis De Quint vier wijd en kwamen de honken vol te staan. Dat bracht Omar Williams in het slagperk en hij sloot de wedstrijd af met een 'baseclearing, 3-run, walk-off double'.UVV - HCAW 17-7 (8 inn.)
RHE
HCAW02100301-7124
UVV10343015-17205
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de achtste inning)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-3)321743
Gijs van Els0.1-1242
Tony Kreisel1--533
Giovanni Tensen2.222311
Marco Schel0.2-3355
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (3-1)5.284864
Claudio Bavera2.14141-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Fred Oosterling.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-3:13 uur.

Game Notes:.
Ferenc Jongejan (Hoofd Coach UVV) uit het veld gestuurd door HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel na commentaar op een beslissing.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15° C, zuid-zuidoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 85%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.